-
Jaké uzavřené sluchátka na domácí poslech hudby, případně TV?
Zdar, potřebuju pomoct s výběrem sluchátek...doufám že dotaz dávám do správné sekce, když tak at to admin přesune do patřičné sekce...Chtěl bych "hodně muziky za málo peněz"...Sluchátka by měly byt pro tatíka...takže žádné duc duc duc, metal, ani dechna a poslouchat to bude na normoš věži...mám kandidáty v celkem širokém cenovém rozpětí...Sennheiser HD 201, Sennheiser HD 212Pro, Sennheiser HD 497, Sennheiser HD 250,Technics RP-F350,Sony MDR-XD200,Philips SBC HP250(mají 6m kábl!!!), a z bezdrátových Sennheiser HDR 120, Thomson WHP 462, Thomson WHP 360R...ty bezdráty sice vypadají dobře, ale mám obavy ohledně signálu přes zed a dosah http://www.zive.cz/img/smileys/7.gif...Jinak mi se líbí nejvíc asi ty Senny 212Pro nebo Technixy RP-F350...Poraďte, doporučte, případně napište zkušenosti s vyjmenovanýma typama sluchátek...dík http://www.zive.cz/img/smileys/4.gif Co se týče Kossů tak jedny vlastním ale tatíkovi by to asi "moc dunělo" ...
-
Re: Jaké uzavřené sluchátka na domácí poslech hudby, případně TV?
Já mám doma Philipsy HP200, což by mělo být to stejný jako 250ky, akorát nemají ovládání na kabelu a za ty prachy jsou podle mě dost v poho. Basy jsou podle mě, ale celkem výrazný, což asi chtít nebudeš. Nejsem žádnej audiofil a mám je na integrované zvukovce, takže si myslím, že by mě stačili v podstatě jakýkoli sluchadla z těch co si napsal :). Celkem luxusně mi sedí a ani po delší době mě nic netlačí a tak. Jo a imho to patří do nákupní poradny ;).
-
Ta prebasovanost muze byt zpusobena prave tou zvuvkovkou.
Uz jsem se nekolikrat setkal s tim, ze prave nizsi modely audio zarizeni ( int. zvukovka, discman, ... ) maji dost zvyraznene basy.
Kolik mas teda cenovy strop? 1k ? 2k ?
-
Citace:
Původně odeslal monsoon
Ta prebasovanost muze byt zpusobena prave tou zvuvkovkou.
Uz jsem se nekolikrat setkal s tim, ze prave nizsi modely audio zarizeni ( int. zvukovka, discman, ... ) maji dost zvyraznene basy.
No upřímně, vůbec mi to nevadí, ba naopak :).
-
4 Monsoon .....těch 2k je max. Ale kdyby to stálo za to, tak klidně ty 2k...osobně jsem si představoval něco kolem 1400-1700...
-
Mel jsem predchudce Senn 212Pro a celkem v pohode. Vyvazeny a cisty zvuk, mozna lehce - pro Senny typicke - ostrejsi podani vyssich kmitoctu.
Ja osobne nemam rad tolik vtirave vysky a ocenim hutne hloubky, proto volim Technics :-)
Zajdi si do nejakyho shopu a poslechni si ty kandidaty, ze kterych vybiras. Ale kdyz tak pozoruju ostatni parametry vyberu, tak si vyber spis podle designu a delky kabelu. :-)
-
Technics RP-F350 mam doma, a muzu ti rict ze jsou dost dobry za ty prachy,a presne to co ty od nich nechces ani necekej - prehnany basy z nich nedostanes ani nahodou....nekde sem na netu videl i recenzi ze Sterea a Videa -> siroka prostorovost,presne poddani,presne basy(vylozene tam psali NENASILNE ale!) atd...spis hraji dost ciste,nez nejaky prehnany basy viz. Koss.,ale rozhodne nejsou takovy nemastny neslany.Takze je klidne ber.Ja je mam uz dele a vubec nelituju toho ze sem za ne dal 2.5k kc.
-
Ja mam trosku nizsiu verziu Technics RP-F290 a to co napisal Crocodilek sedi...ziadne prehnane basy,ale podanie hudby ciste...Technics je dobra volba.
Ak chces silne basy,kup Koss alebo Kenwood.
-
No tak v podstate kvoli tejto diskusii som si kupi tie Sennheisery HD 212 Pro ,mam inac Technics RP-F800 ale dosahal sa mi kablik tak ix davam na reklamaciu,tak sa mi nexce cakat,No moje posterhy Tie sennhesery maju o dost vyraznejsie basy a a zdaju sa mi tak menej dynamicke ,ale xcel som ix v podstate len do linuxu na filmy aby som nemusel prepajat stale tie technixsy lebo mam 2 zvukovky,Takze na filmy budu asi lepsie ako tie technics,ale inac su tie Technics lepsie ,a Ta citlivost mi vobec nesedi tie moje technics maju 106 dB a tie senny 112 ,coz by mali hrat podstatne hlasnejsie,ale nejak sa mi to nezda ,a este tie nausniky na tyx sennox nic moc take umele su,takze sa v tom trosku potia usi,na tyx technicsox su latkove to je o niecom inom ...Skusal som to na Hercules Digifire,takze za tie senny som dal 1800Sk a za tie technics 1990 takze jednoznacne sa oplati doplatit teda aspon mne sa paci viac zvuk z tyx technicsov,ale kto ma rad viac basy tak kludne ..
-
-
Nedávno jsem kupoval uzavřený sluchátka a jejich výběru jsem věnoval dost času. Můj favorit je Sennheiser HD 280 PRO. Mají slušnej rozsah 8-25000 Hz a zkreslení menší než 0,1%. Váží jen 220 g a dobře sedí a netlačí. Můžeš je mýt na hlavě celej den bez masáže krku. Taky dobrej ůtlum od okolí.
Basy jsou dokonale vykreslený, žádný hučení a přehnaný dunění, kam se hrabe muj subw. Takhle hraje i mnoho dalších, ale asi ne za tyhle prachy. Asi největší výběr najdeš na http://www.headphones.cz
-
Tak pánové....Vyhrály to ty Senny 212Pro....zkoušel jsem je na obyč. shitozním mp3 playeru.... a musím uznat ... v této cenové relaci doooost dobrý sound!!!!!Mám Kossy UR-29 ale tyto phones mají opravdu "přirozenější" a "nevylepšený"=hodně nenaducaný basový zvuk!!! díky všem za rady a zkušenosti!!!:)
-
Doplňuji odkaz ka Kubovo "celoživotní" dílo o sluchátkách, vč. žebříčku všech testovaných:
http://www.cdprehravace.wz.cz/sluchatka/zebr.htm
-
chci si cca za mesic koupit Sennheiser HD 215 tyto:
http://www.sluchatka.net/?p=products...nheiser-HD-215
mate je nekdo? doporuceni?
btw. www.sluchatka.net je opravdu levny obchod ;)
-
Mozna bych pripojil dotaz..mam ted moznost si nechat dovest z USA par veci a chci i sluchatka...nemate nejaky tip? Cena u nas nehraje roli..chtel jsem Koss PRO4AAT, ale prej se do nich nevleze cele ucho a po delsi dobe tlaci na hlave (uz tak mam velkou hlavu :( ). Uprednostnuju Koss kvuli zaruce, ale jinacim znackam se nebranim...BD, Sennheiser, Technics atd....urceni bude predevsim na poslech hudby v domacich podminkach (vecerni hodiny). Predem dekuji za odpoved.
-
A musi to by uzavrena sluchatka?
Nedavno jsem presel z Koss UR/20 na Senny HD 555 a je to teda celkem rozdil. Sice nemaji dozivotni zaruku, ale hraji moc pekne.
-
Citace:
Původně odeslal
Anduril
A musi to by uzavrena sluchatka?
Nedavno jsem presel z Koss UR/20 na
Senny HD 555 a je to teda celkem rozdil. Sice nemaji dozivotni zaruku, ale hraji moc pekne.
Spis uzavrena, ale otevrenym se taky nebranim. Libi se mi i Senny HD 580.
-
Jestli opravdu nehrají roli peníze, pak uzavřené japonské Audio-Technica "W" řady (dřevěné mušle).
Z otevřených A-T ATH-AD2000 (třeba), a nebo Grado RS a GS.
KOSS nemá žádný audiofilský model.
-
Citace:
Původně odeslal
pHp
Jestli opravdu nehrají roli peníze, pak uzavřené japonské Audio-Technica "W" řady (dřevěné mušle).
Z otevřených A-T ATH-AD2000 (třeba), a nebo Grado RS a GS.
KOSS nemá žádný audiofilský model.
Tak zas 14-15k za sluchatka ani nahodou :) Dejme tomu zdravy limit do 7kKc :)
-
2Antiloopa: kup HD650. v usa se daj sehnat uz 300$ anebo u nas na www.zalacino.cz za 7,7kKC, ale je to sedivej dovoz z nemecka :)
btw cim to budes krmit?!
-
A pak, že cena nehraje roli!!! ;)
Pak ode značky, ale hold o třídu nižší modely. Grado je v USA za polovic. A-T už takové nízké ceny nemají (Japan), ale v USA je dost diskontních šeďáků.
-
Citace:
Původně odeslal
Bruggi
2Antiloopa: kup HD650. v usa se daj sehnat uz 300$ anebo u nas na
www.zalacino.cz za 7,7kKC, ale je to sedivej dovoz z nemecka :)
btw cim to budes krmit?!
Nakonec jsem vzal starsi HD580 a krmit to prozatim budu Audigy 2, ale mozna casem bude sluchatkovy zesilovac. HD650 jsem mel v planu, ale nakonec jsem slevil a koupil si jeste dalsi fotoprislusenstvi, takze cenu jsem o to musel pokratit ;)
-
já mam kossy UR40 a jsem celkem spokojenej :)