chtěl bych upgrade poce, nyní mam 2x256MB v dualu, a jeste jeden slot mam volny, otazka: je lepsi koupit 2x512, nebo jen prikoupit jeden 512 modul do toho tretiho slotu, zajimame jestli to treba nejak neomezi ty pameti v dualu?
dik vsem
Printable View
chtěl bych upgrade poce, nyní mam 2x256MB v dualu, a jeste jeden slot mam volny, otazka: je lepsi koupit 2x512, nebo jen prikoupit jeden 512 modul do toho tretiho slotu, zajimame jestli to treba nejak neomezi ty pameti v dualu?
dik vsem
Určitě 2x512, když přidáš třetí modul, tak se to přepne do single channel módu.
A jak by to bylo, 2x256 + 1x512 vs 1x1024 na KT600, takže žádnej dual? Jakej by byl cca nárůst výkonu? Díky ;).
Citace:
Původně odeslal Peca-on-line
Dual channel sa pri troch obsadenych slotoch na NFII nevypne.
No obecně platí že v singlu je jeden velkej modul výkonější než víc menších, ale 2x512 v dualu je výkonější než single 1Gb modul. Samozřejmě za předpokladu že ostatní parametry těch pamětí jsou stejný. Jak velký přesně jsou ty výkonový rozdíly to už se moc říct nedá, záleží na desce, biosu, konkrétním programu a asi i dalších faktorech, nicméně důležitá je hlavně velikost a frekvence paměti, vliv dualu si můžeš prohlídnout řeba na http://www.tcmagazine.info/articles....ge=1&pagenum=4 , i když to je na jiným chipsetu, bude to podobný.
Pokud ten příspěvek byl ke mě, tak o dualu se vzhledem k čipsetu nemá cenu vůbec bavit. Jde mi spíš o to jestli se vyplatí přejít z 2x256 + 1x512 na 1x1024.
Ne...Citace:
Původně odeslal Perfect_
jedině že bys chtěl dále rošiřovat...i tak by ale bylo lepsi prodat jen ty 256ky. Ale pokud chces mit giga i dale, zbytecne bys na tom ztratil penize a vykon neziskas veskrze zadny..
Jj díky to jsem chtěl slyšet :). V podstatě s tím teďka žádnej problém nemám jen musím jet na 2T :(.Citace:
Původně odeslal Anduril
Myslim si, ze to nejaky vyrazny dopad na vykon nema..poznas to mozna v benchmarku pameti, ale jinak to bude imho jedno..
ja myslim, ze by nebylo od veci trosku zapatrat v historii teto sekce. info ohledne upgrade a vlivu dualchannel tu bylo reseno docela dukladne.