Samsung 2504c Sata2 - Please Help - VYRIESENE !!!
Prosim o radu...
Kupil HDD SAMSUNG 2504C a mam s nim problemy..
MB mam ASROCK K8NF4G-SATA2
Ide o to ze som si ho pripojil a cez windows ktory je na druhom disku som na nom urobil bez problemov particie..
Pokial vlozim instalacne CD windows a su zapojene oba disky tak instalacia windowsu sa z CD pusti korektne ale pokial tam neham len ten SAMSUNG tak mi instalacia zmrzne na prvom texte co vypise - nieco v zmysle instalator preveruje konfiguraciu pocitaca...Proste ta hlaska sa len zobrazi a hned zmizne a CD uz dalej nenacitava...
Neviete niekto co stym moze byt ???
Re: Samsung 2504c Sata2 - Please Help
Citace:
Původně odeslal DJSmart
Prosim o radu...
Kupil HDD SAMSUNG 2504C a mam s nim problemy..
MB mam ASROCK K8NF4G-SATA2
Ide o to ze som si ho pripojil a cez windows ktory je na druhom disku som na nom urobil bez problemov particie..
Pokial vlozim instalacne CD windows a su zapojene oba disky tak instalacia windowsu sa z CD pusti korektne ale pokial tam neham len ten SAMSUNG tak mi instalacia zmrzne na prvom texte co vypise - nieco v zmysle instalator preveruje konfiguraciu pocitaca...Proste ta hlaska sa len zobrazi a hned zmizne a CD uz dalej nenacitava...
Neviete niekto co stym moze byt ???
Skus si na disketu hodit nejnovější ovladače pro řadič disku a přes F6 je nainstalovat. pokud to nepomůže tak bude asi nekorektne vytvořená particie a windowsi to nepoberou. čím jsi ji dělal ? máš jednu nebo víc na disku. jednotka je fyzická nebo logická ?
Ja sa nedostanem ani k moznosti F6, proste instalacia skonci uz pri preverovani konfiguracie...
Particie som vytvaral vo Windowse ktory bol nainstalovany na druhom disku...
Cize by mali byt v poriadku...
Jedna primarna cast 20GB
Potom 212GB Rozsirena cast a na nej logicke jednotky
30gb
32gb
50gb
50gb
50gb
Tak to ti neporadim, mas na diskách asi moc bordel s takovym počtem oddílů. chudák disk :)
No praveze aby som ten bordel nemal tak ich mam rozdelene...
Ty mas snad jednu particiu ?? :o)
Citace:
Původně odeslal DJSmart
No praveze aby som ten bordel nemal tak ich mam rozdelene...
Ty mas snad jednu particiu ?? :o)
Všeho s mírou. Osobně to upřednostnuju , nemam pak problém s velikostí složek. No v podstate mám 3 disky takze to mam taky rozdeleny a jeden disk mam rozdelen na dve particie s nichz jedna je 60GB na systém.
Nevím jak to máš zařízený ale to cos vypsal je už trochu přehnaný :)
JInak k tomu tvýmu problému. Smaz celej disk, pokud můžeš a nemáš tam data a začni instalovat na prázdný disk , vytoř si jeden oddíl na win - nainstaluj a ty zbýlý jednotky si dotvoř až později. JInak já vzdycky dávám fyzické oddíly a ne logické , nevím proč ale přijde mi to tak lepší.
no pokial to robis cez windows tak inu moznost nemas...ako prvy mas moznost dat primarny a to co ti ostane len ako rozsirenu oblast a az ked tu vytvoris tak potom mozes na nej vytvorit logicke jednotky...
Co sa tyka 60gb na OS je dost drsnotka... Pokial mas na tej particii windows + program files + gamesy. To potom stale defragmentujes ?
Ale ako sa hovori kolko ludi tolko chuti...
To s tym vymazanim particii skusim... aj ked by ma to poriadne prekvapilo kedze som ich vytvoril vo Windowse.
Takze nakoniec sa mi to podarilo...
Stacilo vytvorene particie vymazat a s cistym diskom pustit instalacku Windows a nasledne az v nej urobit particie...
Sice je to zvlastne, kedze predchadzajuce particie boli tiez vytvorene vo Windowse sice nie pri instalacii ale priamo vo Windowse, ktory bol na druhom disku cez Spravu pocitaca....
Na to by mi dal odpoved asi len Bill Gates
Citace:
Původně odeslal DJSmart
Takze nakoniec sa mi to podarilo...
Stacilo vytvorene particie vymazat a s cistym diskom pustit instalacku Windows a nasledne az v nej urobit particie...
Sice je to zvlastne, kedze predchadzajuce particie boli tiez vytvorene vo Windowse sice nie pri instalacii ale priamo vo Windowse, ktory bol na druhom disku cez Spravu pocitaca....
Na to by mi dal odpoved asi len Bill Gates
Tak pomhlo jak sem navrhoval, obcas je lepsi postupovat po mensích krocích nez to vsechno udelat najednou apak se modlit aby to jelo. :)
Re: Samsung 2504c Sata2 - Please Help - VYRIESENE !!!
Ale ajtak je to divne nie ???
Vo Windowse cez spravu nefunguje a pri instalacii Windows-ov ano...
Vdaka za pomoc, vidim ze sa na uzivatelov 4um.ucguru.cz da spolahnut...