-
připojení LCD
Narazil jsem na problémek. Zakoupil jsem monitor BenQ FP91GX. Grafiku mám GeForce Ti 4200 s DVI i analog výstupem. Když propojím monitor s PC jen digitálně tak mi napíše že nemá signál a nenaskočí. Musím ho propojit i analogově. Teprve potom mohu na grafárně zvolit digitální připojení. Samozřejmě to nemusím nastavovat pokaždý ale je to napořád propojeno digitálně. Jak pak ale analog vytáhnu tak zase nic. Mám pak možnost přepínat mezi digitálním i analogovým propojením. Jen digitál se mi prostě nepodařilo rozchodit.
Dík za správné nasměrování jak to vyřešit abych nemusel mít tolik drátů.
-
Re: připojení LCD
Fakt mi nikdo po 8 měsících neporadí.
-
Nejak mi z toho co si napsial neni jasne ci potom, ked prepnes na dvi, na monitore ide obraz alebo nie. A preco prepinas dvi/vga na grafike? ako, ved to sa prepina na monitore ako input. Vysvetli to nejak este raz aby som to pochopil.
Ale ak je v poriadku monitor, tak to bude problem grafiky, normalne je jedno ktorym kablom si co prepojis, aj vga aj lcd si to detekuju a obraz ide. Pripadne moze byt poskodeny dvi kabel. Ale ako pisem, neni mi jasne ci ti vobec cez dvi obraz ide.
-
viem asi o com hovori,
mne osobne sa este ani jeden lcd panel nepodarilo pripojit cez DVI a to mi ich pod ruky presiel asi tucet...
vzdy ked sa zapoji DVI monitor pise "no signal", jedine ako ich rozchodit je zapojenie anoalog kablom
graficke karty som tiez skusal niekolko dokonca celkom novovydanu x1650xt ale vecne narazam na "no signal"
-
Pokud zapojis ciste digital, tak monitor by si mel detekovat pripojeny vstup a na ten se prepnout. Pokud zapojis oba, tak na default nastaveni naskoci analog a pak v nastaveni musis nastavit digital, po ulozeni, vypnuti a naslednem startu musi! monitor najizdet v digitalu za predpokladu, ze si umi sam detekovat vstup (mel by to umet snad kazdy monitor s dvojim vstupem). V praci denne testuju plno grafik/monitoru a nikdy problem nebyl, az na pripady, kdy produkt byl vadny ;)
-
Muj Acer teda neuklada nastaveni vstupu..najizdi vzdy na analog, pokud jsou oba vstupy zapojene, pokud ne, tak samo na ten, kde je signal.
2magnetique: to neni normalni..bud mas spatny kabel, nebo extremni smulu na hw a nebo je chyba jinde :)
-
anduril: skladam kompy pre znamych a vzdy ked bola moznost DVI zapojenia tak som ho zapojil ale vzdy "no signal" takze to bol vzdy iny komp/iny monas/ina grafica/iny kabel a jedine co zostavalo rovnake bolo "no signal"
-
Poridil jsem si nove LCD - HP L2045w a mam takovy problemek. Kdyz je panel pripojeny pres DVI k me Asus X800Pro, tak nevidim obraz behem bootovani OS. Vidim az prihlasovani obrazovku windows. S mym starym Acer lcd to nedela. Nedela to ani s pripojeni pres D-sub.
Myslim si, ze to bude nejaky problem mezi grafikou a panelem. Nesetkal se s tim nekdo?
Nejak extremne mi to nevadi, ale kdyz chci do biosu nebo videt start Linuxu, tak musim pripojit VGA kabel..
-
To čo tu popisujete sú dosť zaujímavé problémy. Doma mám prepojený moj LCD cez DVI, mal som tak aj predchádzajúci 20´´ model, aj 19´´, všetko samsung. Skúsenosti mám aj s monitormi Benq, takisto bez problémov. Grafické karty Nvidia aj ATi. Keď sa monitor prepojí s PC vo vypnutom stave a zapne sa monitor aj PC tak to musí fungovať. Chybu by som hľadal v DVI kábli, videl som už kusy, ktoré jednoducho nefungujú, paradoxne práve dual-linkové. Ak boli k monitorom káble pribalené, tie boli bez problémov vždy.
-
Nj, ale mi to treba funguje, jen ne pri bootu.
Predchozi Acer fungoval bezchybne. Ale nevadi, kabel kvuli tomu urcite zkouset nebudu.