Levne reseni zitseni disku
Chtel bych se zeptat, zda ma cenu vubec disk co mam (Seagate 160 GB 7200 ot. 8MB Pata) ztisit. Mam komponenty viz podpis a prijde mi ze asi nejhlucnejsi (a to celkem vyrazne) je disk. Takze prosim o radu, co koupit na ztiseni disku. Zatim mam favorita Nexus Disk Twin http://www.okcomputers.cz/nexus-disk...ozice/d-52524/ protoze neni tak drahy.
Re: Levne reseni zitseni disku
Citace:
Původně odeslal Pitrs82
Chtel bych se zeptat, zda ma cenu vubec disk co mam (Seagate 160 GB 7200 ot. 8MB Pata) ztisit. Mam komponenty viz podpis a prijde mi ze asi nejhlucnejsi (a to celkem vyrazne) je disk. Takze prosim o radu, co koupit na ztiseni disku. Zatim mam favorita Nexus Disk Twin
http://www.okcomputers.cz/nexus-disk...ozice/d-52524/ protoze neni tak drahy.
je ti jasný, že toto ti pomůže jen při seeku?
no ja prave nevim. Nekde jsem se docetl, ze to pomuze i ztiseni v tom smyslu, ze to neprenasi vibrace do casu, tudiz je to pak celkove tissi, ne jen pri seeku. Ale nevim co je na tom pravdy. Tak se prave ptam, zda ma Nexus Disk Twin smysl, nebo mam koupit neco jineho a pripade ze jo, tak co?
pokud se ti disk nepřehřívá, a kompl nějak moc nepřenášíš, tak bych ho pověsil na proužky z nastříháné podložky pod myš a máš klid. tohle vážně není nic moc...
Navíc bych si dovolil varovat před nákupy ve firmě OK Computers!
Je tu o tom někde thread, jak přistupují k reklamacím, i když uznávám, že zrovna na tomhle se asi nemá co podělat...
ja uz nejakych 5 let pokladam disky na spodek skrine na molitan, je to imho lepsi jak zavesene (kvuli zivotnosti) a " vykonove" to vyjde nastejno. A kdyz to chci prenest tak to nachvilku nasroubuji do pozice. Cena 0kc.
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Navíc bych si dovolil varovat před nákupy ve firmě OK Computers!
Je tu o tom někde thread, jak přistupují k reklamacím, i když uznávám, že zrovna na tomhle se asi nemá co podělat...
To by ses covece divil!!! Mam kamose, ktery tam zrovna tento chladic reklamoval, nebot se mu vytrhla maticka z jedne ze ctyr gum, na kterych je ten chladic pripevnen kdo 5.25 pozice. Proste kdyz potreboval vysroubovat sroubek ven, tak ho vysrouboval i z kouskem vytrzene gumy. A svete div se, vratili mu penize :) Ale jinak nevim, jak je na to tato firma s reklamacemi.
Citace:
Původně odeslal Pitrs82
no ja prave nevim. Nekde jsem se docetl, ze to pomuze i ztiseni v tom smyslu, ze to neprenasi vibrace do casu, tudiz je to pak celkove tissi, ne jen pri seeku. Ale nevim co je na tom pravdy. Tak se prave ptam, zda ma Nexus Disk Twin smysl, nebo mam koupit neco jineho a pripade ze jo, tak co?
Není to přímo pro disk, ale já sem se docela slušně zbavil hluku z vybrací tím, že sem celej case podložil kusama měkký gumy pod nožičky. Až mě překvapilo jak hodně je taková blbina znát.
Citace:
Původně odeslal russianblue
pokud se ti disk nepřehřívá, a kompl nějak moc nepřenášíš, tak bych ho pověsil na proužky z nastříháné podložky pod myš a máš klid. tohle vážně není nic moc...
No, pokud bych nechtel nejaky domaci bastl (nejsem zrovna moc zrucnej) a pokud pc porad premistuji (tzn. na molitanu bych to musel porad prisroubovavat a odsroubovavat kvuli prenosu) existuje nejake kvalitni odhlucneni disku? Napiste co existuje, i kdyz to nebude treba z nejlevnejsich. Diky moc
Citace:
Původně odeslal Peca-on-line
Není to přímo pro disk, ale já sem se docela slušně zbavil hluku z vybrací tím, že sem celej case podložil kusama měkký gumy pod nožičky. Až mě překvapilo jak hodně je taková blbina znát.
To jsem taky zkousel. Z letecky gumy jsem si udelal podlozky pod case a musim rict, ze to znat celkem bylo. Nicmene porad mi prijde (mozna je to tim, ze si nehlucny pocitac predstavuji tak, ze ho uslysim do pul metru vzdalenosti od ucha) ze ten disk je celkem znacne hlucny.
Ten box od SilentMaxxu je asi out kůli ceně co?
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Ten box od SilentMaxxu je asi out kůli ceně co?
Mno na nej sem se uz take dival. Ohlasy na nej jsou velmi kladne, nicmene ta cena je opravdu desna. Ale pokud to jinak nepujde, tak ho mozna nakonec, az usetrim nejakou tu kacku, budu muset koupit (ticho je k nezaplaceni :) )
Citace:
Původně odeslal Pitrs82
Mno na nej sem se uz take dival. Ohlasy na nej jsou velmi kladne, nicmene ta cena je opravdu desna. Ale pokud to jinak nepujde, tak ho mozna nakonec, az usetrim nejakou tu kacku, budu muset koupit (ticho je k nezaplaceni :) )
No já jsem o něm totiž taky přemýšlel, ale má dva disky, takže 3k,- do toho dávat neminím :(.
A to opravdu neexistuje nic levnejsiho a ne podomacku udelanyho, co by ztisilo disk? O chlazeni mi ani tak nejde (disk v normalu asi 35 stupnu, takze to je uplne v klidku)
to samy od revoltecu je levnejsi nez ten nexus...a vypada to vicemene na chlup stejne... ;)
Citace:
Původně odeslal Pitrs82
To jsem taky zkousel. Z letecky gumy jsem si udelal podlozky pod case a musim rict, ze to znat celkem bylo. Nicmene porad mi prijde (mozna je to tim, ze si nehlucny pocitac predstavuji tak, ze ho uslysim do pul metru vzdalenosti od ucha) ze ten disk je celkem znacne hlucny.
nastíním můj příští mod. protože fakt mám rád ticho, tak prostě provrtám díru do stěny a kompl pujde do spíšky :). DVD externí, zapínání klávesnicí. Poměr cena/výkon je toto fakt best, než ladit celej kompl do ticha.
2 MaWa: Jo to je temer na chlup stejny, jsem zvedav, kdo to od koho okopiroval (jesli revoltec od nexusu, nebo naopak)
2 russianblue: to zni zajimave, lec u me bohuzel nerealizovatelne, protoze k tomuto nedostanu svoleni od svych milovanych rodicu (tohle by mi fakt asi nedovolili)
Ja fakt nevim, je opravdu mezi tim SilentaMaxxem a Nexusem (ci Revoltecem) tak zasadni rozdil, co se snizeni hluku tyce, ze ma cenu zaplatit temer o 1000 Kc vic nez za Nexuse (Revolteca)?
Citace:
Původně odeslal Pitrs82
Ja fakt nevim, je opravdu mezi tim SilentaMaxxem a Nexusem (ci Revoltecem) tak zasadni rozdil, co se snizeni hluku tyce, ze ma cenu zaplatit temer o 1000 Kc vic nez za Nexuse (Revolteca)?
kazde je trochu na neco jineho. silentmaxx ti komplexne ztisi disk - jak vibrace, tak do urcite miry u hluk jak takovy (seek, hluk loziska). samozrejme je to uzavreni disku do nejakeho dalsiho boxu, takze necekej, ze ti jeste nejak klesne teplota disku...
revoltec/nexus v podstate funguje jen na utlumeni vibraci, at uz vibraci z disku co nemaji fluidni loziska, nebo u disku ktery vibruje pri seeku (jako nekdy napr. Hitachi 7K250).
Citace:
Původně odeslal MaWa
kazde je trochu na neco jineho. silentmaxx ti komplexne ztisi disk - jak vibrace, tak do urcite miry u hluk jak takovy (seek, hluk loziska). samozrejme je to uzavreni disku do nejakeho dalsiho boxu, takze necekej, ze ti jeste nejak klesne teplota disku...
revoltec/nexus v podstate funguje jen na utlumeni vibraci, at uz vibraci z disku co nemaji fluidni loziska, nebo u disku ktery vibruje pri seeku (jako nekdy napr. Hitachi 7K250).
Me jde ciste o to, aby disk v klidu na zapnutem PC nebyl tak hlucny, jak je. Mam pustene PC pres noc a celkem me to rusi. Hluk pri ostatnich operacich moc neresim. Jinak mam tento disk http://www.seagate.com/cda/products/...81,578,00.html a skrin Sunbeamtech Samurai. Co mam dle tebe koupit?
Citace:
Původně odeslal Pitrs82
Me jde ciste o to, aby disk v klidu na zapnutem PC nebyl tak hlucny, jak je. Mam pustene PC pres noc a celkem me to rusi. Hluk pri ostatnich operacich moc neresim. Jinak mam tento disk
http://www.seagate.com/cda/products/...81,578,00.html a skrin Sunbeamtech Samurai. Co mam dle tebe koupit?
musis si zjistit, co presne te na tom disku rusi. zda to, jak prenasi vibrace do skrine a tudiz vibruje cela case, nebo to, jak se mu toci plotny...a na to ti revoltec nepomuze...ten je ciste na vibrace.
uz je tady o ttom nejaky thread. sice je to homemade bastl ale zhruba na urovni prisroubovani nejake chladici bazmeku. 4 ocelova "L", 4 mosazne sloupky na MB, 8 "PC sroubku" 4 prisavky z akvaristickejch potreba a vterinak. cca 80,- komplet
http://4um.ocguru.cz/attachment.php?...3&d=1138616232
pokud by byl porad slyset tak na bocnice nalepit silentmaxx odhlucnovaci hmotu. stoji par kacek. mam takovej ten velkej hlinikovej bazmek do ktereho se zavre celej disk (nevim ani kdo to vyrabi ale pisete tu o tom) v druhem PC a nezda se me to moc lepsi.
No pocetl sem par recenzi na ten box od SilentMaxxu a vypada to nadejne. Vsude to celkem chvali. Ztiseni disku razantni. Asi to nakonec dopadne tak, ze ho koupim. Ale budu muset zase setrit :( ach jo
jo SilentMaxx HDSilencer to je rpesne to co mam v druhem PC. a disk je tam dle me i hlucnejsi nez ten v rpvnim. ale je to dane tim ze ten v druhem je Hitachi 80GB a v prvnim 250GB. sice stejna rada ale 80GB je nevim proc hlucnejsi. ale i kdyz jsem zkousel ten Silentmaxx na ten 250GB neslysel jsem z metru a pul rozdil. takze doporucuji zkusit levnejsi reseni nez hned utracet. ale nechci ti nic nutit. zkus ten disk treba jen postavit na gumy na gumovani na dno (pokud mas moznost) a uvidis.
Citace:
Původně odeslal tominek
jo SilentMaxx HDSilencer to je rpesne to co mam v druhem PC. a disk je tam dle me i hlucnejsi nez ten v rpvnim. ale je to dane tim ze ten v druhem je Hitachi 80GB a v prvnim 250GB. sice stejna rada ale 80GB je nevim proc hlucnejsi. ale i kdyz jsem zkousel ten Silentmaxx na ten 250GB neslysel jsem z metru a pul rozdil. takze doporucuji zkusit levnejsi reseni nez hned utracet. ale nechci ti nic nutit. zkus ten disk treba jen postavit na gumy na gumovani na dno (pokud mas moznost) a uvidis.
uz se na tom pracuje. Neboj, nebudu hnedka kupovat SilentMaxx HDSilencer, kdyz nevim jestli je disk celkove hlucny, nebo jestli jsou to jen vibrace prenasene do casu :)