Nemáte někdo náhodou Arctic Cooling Silencer 5 na kartě Asus, nejlépe na x800pro VIVO
Na netu pár lidi psalo, že je tam problém s napájecím konektorem. Že na té graf. kartě je moc malý. Ale zase jinde jsem našel, že to pasuje. Pak aby se v tom člověk vyznal. :confused: Kdyby to nesedělo, tak mě napadá, ustřihnout konektor na Silenceru a prdnout tam ten od Asusu. Proud by v tom měl téct stejný, ne?
Re: Nemáte někdo náhodou Arctic Cooling Silencer 5 na kartě Asus, nejlépe na x800pro
Asus pouziva jine konektory. Ja jsem musel u sve R9800XT a Silenceru taky strihat a pridelal jsem tam klasicky FAN konektor a silencer pripojil do desky.
Re: Nemáte někdo náhodou Arctic Cooling Silencer 5 na kartě Asus, nejlépe na x800pro
Citace:
Původně odeslal Anduril
Asus pouziva jine konektory. Ja jsem musel u sve R9800XT a Silenceru taky strihat a pridelal jsem tam klasicky FAN konektor a silencer pripojil do desky.
silencer pripojil do desky - tím myslíš do zákl. desky? V tom případě proč si na Silencer raději nepřipojil konektor z původního chladiče grafiky? Takhle přece příjdeš o to, že ti grafika sama reguluje otáčky, ne?
Regulaci otacek pak muzes delat speedfanem, pokud podporuje tvou desku.
Citace:
Původně odeslal scot666
Regulaci otacek pak muzes delat speedfanem, pokud podporuje tvou desku.
Takže Speedfan potom umí přečíst i teplotu grafiky, aby to fungoval automaticky? Stejně se mi pořád jako nejlepší řešení jeví zapojit ten chladič přímo na grafiku. Jen ale, aby ten konektor byl kromě velikosti stejný. Aby tam třeba nebylo něco přehozené.
Neprecte teplotu grafiky, ale muzes to regulovat podle teploty v case. Predelani konektoru a napajeni z grafiky je asi idealni reseni, ale prijdes pri nem o zaruku na silencer.
Cvaknout konektor musis tak jak tak..takze nevim jak je to potom se zarukou...
Nedaval jsem tam konektor z grafiky, protoze jsem to nechtel napajet z grafiky..otacky nereguluju, mam natvrdo nastavene pomoci regulatoru Fan Mate2 .. Jinak asus krom toho ze ma jiny konektor (tzn ti to pasovat asi nebude), ma taky prohozene piny na tom konektoru.
Re: Nemáte někdo náhodou Arctic Cooling Silencer 5 na kartě Asus, nejlépe na x800pro VIVO
Přehozené piny? No tak to je radost. A nevěděl bys jak? Na původním jsou červený, černý a bílý drát. Na Silenceru je červený, černý a žlutý. Tak jsem si právě říkal, že to nasadim podle stejné barvy a žlutý na bílý.
Aha..tak to mas jinak. To u karty sedi, ale u Silenceru jsem to mel jinak..mel jsem to jako u klasickeho vetraku..tzn GND, 12V, RPM.
Re: Nemáte někdo náhodou Arctic Cooling Silencer 5 na kartě Asus, nejlépe na x800pro VIVO
Tak jo. Uvidíme. Díky za odpovědi.