Re: WD 80GB zrazu len 10GB
mno estesa mi stale nikto neozval, tos skusim popisat problem trosku podrobnejsie :
Partition magic mi disk detekuje ako 80GB s pouzitymi 10GB, ALE ZLTA VYPLN STVORCA DISKU JE VSADE (teda akoby bol zaplnenych celych 80GB)... v systeme sa tvari ako 10GB (uplne plny) Ked ho dam kontrolovat cez PM (ErrorCheck) Zacne mi nabiehat kopa chybovy hlasok "An invalid cluster was found in directory entry" a potom proces vyhladavania skonci s hlaskou "Process halted - too many errors found"
Takze si myslim, ze problem bude asi vo velkosti clustera na tom disku (zrejme, ked boli chvilu obydva disky na kabli ako MASTER - sytem nejako naadresoval moj 80GB disk velkostou clustera toho druheho 10GB)... mno neviem, nevyznam sa v tom... Prosim, mozte mi poradit ????
To je volake cudne... Kdyz mas 2HDD a oba master na jedny ksande, tak ti jeden z nich prece BIOS snad ani nenajde, ne? Aspon tak to funguje u me...
Primo reseni problemu nevim, doufej ze se nekdo ozve... CO znamena ZLTA VYPLN v Partition magicu?
Citace:
Původně odeslal Doktor-Prase
CO znamena ZLTA VYPLN v Partition magicu?
mno mam PM8 pod windoze... tam mas kazdy disk v kompe oznaceny obdlznikom. ked mas disk rozdeleny na jednotky - je aj obdlznik rozdelny na mensie obdlzniky (tie su oramovane farbou podla zvoleneho filesystemu na jednotke)... mno a vnutro stvorca je zlto-biele : zlta farba oznacuje zaplnene miesto, biela prazdne miesto na jednotke....
a tu je ta haluz... PM8 sice pise, ze mam disk 80GB a ze mam zaplnenych len 10GB ale vnutro obdlznika je cele zlte (teda akoby bolo zaplenych celych 80GB - co aj je pravda - disk je plny DAT, takze to tam niekde je , len sa k tomu dostat)... a v systeme sa disk hlasi ako 10GB a plny....
asi bude chyba niekde vo velkosti clustra/sektora len neviem, skade ziskat spravne hodnoty a cez co to opravit....
A skušal si ten disk odpojiť, zapať PC a potom ho zase pripojiť nech ho znova detekuje MB??? Poprípade ho skúsiť v inom PC ako sekundárny disk. Potom poznám ešte jednu utilitu ktorá zatial pomohla vždy ked boli na disku data - R Studio :!: ale neni to free :mad:
Zkus ruzne utility pro spravu partition (nedoporucuji partition magic). Vetsinou maji funkci obnovy smazane/poskozene partition.
Prosim, ak mate niekto tiez WDC WD800JB napiste mi sem tieto parametre :
CYLINDERS
HEADS
PRECOMP
LANDING ZONE
SECTOR
vopred Vam dakujem...
mas zabranych 10GB na tom disku partitionem nebo mas zabranych 10GB na tom partitionu ktery ma 80GB........ => mas na tom v pohode ten partition? je opravdu pres celych 80GB neni jen 10GB a zaplnenych 10GB dat na nem?
Neviem, co tu riesite :rolleyes:
Cast disku je jednoducho prepisana datami z toho druheho disku. Takze ziadne "opravovanie", ale treba pouzit software na zachranu dat - skopirovat ich na iny disk a potom to naformatovat.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Neviem, co tu riesite :rolleyes:
Cast disku je jednoducho prepisana datami z toho druheho disku. Takze ziadne "opravovanie", ale treba pouzit software na zachranu dat - skopirovat ich na iny disk a potom to naformatovat.
Nemusi to byt prepsany daty z toho druhyho disku - muze byt jen spatne prepsana partition, respektive MBR ne? Proto i ty divny jmena souboru. A kdyz pouzije program pro opravu partition, tak se mu mozna povede obnovit tu puvodni, nebo opravit.