Měření zatěžovací charkteristiky invertoru 74LS04
Potřebuju poradit se zapojením pro meření zatěžovací charakteristiky invertoru. Tady jsem našel schema www.fm.vslib.cz/~kes/data/cie1.doc, ale moc to nechápu, ten potenciometr je tam zapojen v podstate jako rezistor, takze s tim nelze nic regulovat a neziskam zadne hodnoty do tabulky, kde se co bude teda regulovat? vstupni napeti? Spis by to mel bejt vystup ne? Ale kdybych potenciometr nastavil na minimum, tak ten invertor odsmahnu ze? jakej potak by jste tam dali?
Re: Měření zatěžovací charkteristiky invertoru 74LS04
Potenciometr na výstupu je kreslený jako symbol pro proměnný odpor, tj. má být zapojený buďto jeden konec a běžec, nebo má být běžec spojený s jedním koncem.
Citace:
Původně odeslal mmmartin
Potenciometr na výstupu je kreslený jako symbol pro proměnný odpor, tj. má být zapojený buďto jeden konec a běžec, nebo má být běžec spojený s jedním koncem.
A neodsmahnu ten invertor kdyz nastavim potenciometr na minimum(max proud)?
Citace:
Původně odeslal Chuck
A neodsmahnu ten invertor kdyz nastavim potenciometr na minimum(max proud)?
TY jsi asi na ty skole omylem, co? Kurnik mas tam PSPICE, hod si to do simulatoru a mas vysledek, aniz bys musel vzit pajku do ruky.
Ja jsem jeste zadnej novejsi obvod neznicil, a to se k nim zrovna setrne nechovam.
Jako ze ho pripojis na +5V nebo na GND ??? Fakt ne ;D Jak jinak bys chtel generovat log1/0 ?
Citace:
Původně odeslal hwsoft
TY jsi asi na ty skole omylem, co? Kurnik mas tam PSPICE, hod si to do simulatoru a mas vysledek, aniz bys musel vzit pajku do ruky.
Ja jsem jeste zadnej novejsi obvod neznicil, a to se k nim zrovna setrne nechovam.
Jak muzes vedet na jaky jsem skole? Ten odkaz jsem nasel na netu...
A co je to PSPICE fakt nevim...
2 Marty: No to me je jasny, ale ja mluvim o zatizeni vystupu...
Citace:
Původně odeslal Chuck
Jak muzes vedet na jaky jsem skole? Ten odkaz jsem nasel na netu...
A co je to PSPICE fakt nevim...
Tak vypust to P a mas to. Pokud nevis a nedokazes si ani najit co to je SPICE, je s tebou skoda ztracet cas :(.