Re: Da sa odpalit procak ?
Citace:
Původně odeslal Nixter
Dnes som to trosku prehnal... ehm moj Thoroughbred XP2000+(BO) som popohnal z 1670 na defaulte na 2340Mhz,preslo to aj cez Prime,ked som vsak zvysil FSB co i len o 1Mhz tak proste presiel POST a bootovania som sa uz nedockal(nepomohol ani reset ani vypnutie,musel som vypnut zdroj).Preto sa pytam ci sa da procesor odpalit...(mal len 35 C full load) Alebo proste vzdy staci len vypnut a clear CMOS jumper a je to ? dakujem pekne
Odpalit se samozrejme da, ale urcite ne zvedanim frekvence....odpalit ho muzu prilis velke napeti...a samozrejme se muze prehrat, pokud neni dobre chlazen, ale to nebude tenhle pripad. Pokud se to neprezene s napetim, tak proste kdyz odmitne bootovat, tak jen smazat CMOS a zkusit trochu slevit....
Tohle se mi taky stávalo, pomůže CMOS...a ono přeci jen hnát starý 2000+ přes 2300MHz je trochu moc....myslim že můžeš bejt rád i za 2200GHz...
Citace:
Původně odeslal Boin
Tohle se mi taky stávalo, pomůže CMOS...a ono přeci jen hnát starý 2000+ přes 2300MHz je trochu moc....myslim že můžeš bejt rád i za 2200GHz...
2200GHz? himl fagot to je OC....
[honeni si ega]A kdyz ma clovek dobrou serku, i starsi 1700+ jede na 2200MHz (mozna i vic) :cool:[/honeni si ega]
Jinak procak se samosebou spalit da, jak jiz bylo receno, bud moc Voltu, nebo malo chlazeni.
A nemozu ti to robit Ramky? Ja mam podobny problem, pokial zvysim FSB z 278 na 280, ramky obcas zblbnu...ked to prezeniem viac, robi to co tebe.
Skus dat zakladnu frekvenciu DDRiek na 266 pripadne menej.
Pozor na nForce2 desky, maji jednu dost zasadni chybu a to je zpusob ukladani nastaveni FSB. Tato hodnota se totiz flashuje primo do BIOSu, proto to pri zmene FSB napise ze nemate vypinat pocitac. Problem nastane v pripade, ze nabootujete do nejakeho nestabilniho stavu a pokusite se zmenit FSB. V takovem pripade je dost pravdepodone, ze se flash nezdari a je nutny budto hot-swap/flash BIOSu, nebo reklamace desky. Me se toto stalo dokonce na default frekvenci u jednoho nakopnuteho bartona 2500+, proste jsem nekolikrat zmenil FSB a po jednom pokusu uz deska proste nenabootovala. Pomohlo naflashovani noveho BIOSu v servisu... stejne mi ten technik neveril, ze jsem tam ja nic neflashoval....
No mě se stalo že jsem na desce GA7VT600 L tím že jsem taktoval CPU (AMD barton 2500+) přes FSB odpálil AGp slot!! Při 190fsb to prostě nenaběhlo a nepomohlo ani vytáhnou baterku a odpojit zdroj! Přitom se zdálo že PC funguje? Až jsem tam vrazil PCI grafiku tak jsem zjistil že je vše OK ale AGP bylo mrtvé!
Deska neměla AGP/PCI lock
Takže procesor normálně jde doteď na 11x200fsb (viz podpis) a deska šla na reklamaci :-)
Promin, ale to zni jako pekna blbost. Taktovanim CPU nemuzes odpalit AGP.
Nehlede na to, ze oznacenim AGP slot se mysli ten konektor ;-) kteryzto jsi predpokladam nemyslel.
Jak jiste vis, tak KT600 nema zamek na AGP/PCI, takze pri 190MHz na FSB mas na AGP bud 31MHz nebo 38, podle toho, jak jsi to mel nastaveno (FSB default 166 nebo 200). No a to kazda grafika nemusi zvladat.
A reseni problemu "odpojit baterku a vytahnout zdroj" jsou taky originalni - reset CMOS jumperem je vetsinou jistejsi.
Zajimalo by me zda ti tu reklamaci uznali a zda to vubec testovali :-)
Reklamace uznána byla bez problémů! (výměna za KT 880L :-) )
Jinak se mě to jako blbost nezdá, protože grafika jede doteď v pořádku a opravdu při taktování odešel jen ten AGP slot (né přímo slot ale "nějaká" tentononc součástka u něj (asi jsem se blbě vyjádřil - prostě nešla v něm grafika)!! Čím jiným by to mohlo být? Shoda náhod??
jinak k tematu... kdyz je clovek linej da se procak odpalit vcelku slusne :D asi jako kdyz sem si najivne myslel ze udrzim pevne pasiv na jadru kdyz jsem jen zkousel zdali jsem dobre odemkl CPU.. njn za blbost se plati :)
Citace:
Původně odeslal Nixter
Dnes som to trosku prehnal... ehm moj Thoroughbred XP2000+(BO) som popohnal z 1670 na defaulte na 2340Mhz,preslo to aj cez Prime,ked som vsak zvysil FSB co i len o 1Mhz ...mal len 35 C full load)
pokud byl na 2V tak mu 35° mohlo vadit, ale spis by nemelo k necemu dojit.
zkus vytahnout a zastrcit znovu cpu do patice.
A pust na stole minimalni konfguraci: PSU + MB+ CPU (+fan) + RAM + VGA
Citace:
Původně odeslal
J.Wade
jinak k tematu... kdyz je clovek linej da se procak odpalit vcelku slusne :D asi jako kdyz sem si najivne myslel ze udrzim pevne pasiv na jadru kdyz jsem jen zkousel zdali jsem dobre odemkl CPU.. njn za blbost se plati :)
To mě těší,že nejsem sám,komu se něco takového povedlo...To mě mohlo napadnout,že nemám šanci ten chladič udržet rovně.No,z Athlona 1400 je ozdoba do vitríny