Rada pro začátečníka... ohledně P4 3Ghz, s775
Jak se dá přetaktovat, kde je hranice rizika? Co se stane při přetaktování pamětí(DDR)... začínám a tak hledám info. Koukal jsem se okolo, ale nerozumím na 100% jak to udělat a co si u toho hlídat... Tedy, pokud má někdo náladu, napište mi jak a čím nastavit přetaktování, a co si hlídat..
Díky
Pavel
Re: Rada pro začátečníka... ohledně P4 3Ghz, s775
a co treba si precist FAQ ?? jinak jak pujde pretocit ti nikdo nerekne, je to invidualni... pokud si budes hlidat teplotu tak nemuzes riskovat nic... staci kdyz budes zvysovat VCORE s rozumem.. jinak taktovat muzes jen pomoci zvysovani FSB...
Citace:
Původně odeslal J.Wade
a co treba si precist FAQ ?? jinak jak pujde pretocit ti nikdo nerekne, je to invidualni... pokud si budes hlidat teplotu tak nemuzes riskovat nic... staci kdyz budes zvysovat VCORE s rozumem.. jinak taktovat muzes jen pomoci zvysovani FSB...
OK, ale co to je VCORE... a FSB? Vím že je to na desce v BIOSu, ale nikdy jsem se tím nezabýval...
Díky
Citace:
Původně odeslal Pavel XXL
OK, ale co to je VCORE... a FSB? Vím že je to na desce v BIOSu, ale nikdy jsem se tím nezabýval...
Díky
odpovedi najdes ve FAQ nebo v nejakym clanku urcenym pro novacky... pohleden ja www.pctuning.cz nebo pouzij google....
VCORE je napeti CPU a FSB je frekvence, ktera ti udava vyslednou frekvenci CPU...