Ako dopravit net na noutbuk
Zdar!
V sietach sa rozumiem asi ako skolak v jadrovej fyzike takze sorry za asi dost banalny prispevok. Mam doma net na desktope a chcel by som ho mat aj na notebooku (cize naraz aj komp aj notas).
Staci pouzit nieco taketo?
http://www.alzasoft.sk/d56794/188430...11g-54mbps.htm
A otazka c.2. Ked mi staci takto karta, pofici to asi len ked bude desktop zapnuty ze?
Re: Ako dopravit net na noutbuk
JJ, presne tak, jenom musis mit Wifi na NTB (coz asi jo). Nevyhoda je ze musi jet desktop, aby ti fachcil net na NTB.
Nebo bez toho aby musel bezet desktop - poridit router.
Pokud chces wifi, tak od cca. 1500czk za 11Mb, tu priklad (54Mb) http://www.alzasoft.sk/d58536/188430...p-+-bridge.htm
...
Router netreba. Desktop frci skoro stale.
A malo by to frcat bez problemov? Lebo som sa to teraz pital kamosa a ten hovoril, ze s tym rozbehali zdielanie suborov ale net ze im nesiel...
Citace:
Původně odeslal Sherpa
Router netreba. Desktop frci skoro stale.
A malo by to frcat bez problemov? Lebo som sa to teraz pital kamosa a ten hovoril, ze s tym rozbehali zdielanie suborov ale net ze im nesiel...
V XPckach s pruvodcem domaci siti by zvladla vsechno nastavit i moje sestra ;) - jo, melo by to fungovat. Teoreticky by stacilo snad i premostit ty dve sitovy spojeni, co ti vzniknou po pripojeni te wifi sitovky do ntb.
I kdyz - ted je jeste otazka, zda a jak bude fungovat ta wifi proti jine wifi v notebooku ... zda to pujde jako peer to peer nebo jak?
...ale s tim uz ja neporadim, pac nevim. Ja bych koupil router.
Kup si router + AP, usetris si spoustu problemu (Asus WL 500, Linksys WRT54 ...) zalezi jeste jak mas privedenej ten net. Rozchozovat routovani a jeste WiFi na widlich je horor.
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Kup si router + AP
Fuha ale to uz je s cenou niekde uplne inde. Ja som dufam ze by ma to vyslo do 1 000 SKK
Vrati se ti to za 1/2 roku ne elektrine a za tyden na case stravenym nastavovanim widli ;). Vazne, podivej se tu kolem, spousta dotazu proc to s widlema nefunguje.
ked ti bezi desktop stale tak v pohode moze fungovat ako server ... ja to tak mam a frci to v pohode. ide len o to ze musis nastavit DNS aj v NB aj v desktope .. najdes DNS IP vo vlastnostiach tvojho pripojenia.