Mate ho uz nekdo? Co rikate na tudle radu? Zvlastni je ze rada 180GXP je lacnejsi nez ta 120GXP!!!? :o ..... Takze ho nejspis budu brat vsemi deseti samozdrejme az pote co mi tu napisete ze je super! ;D ;D ;D
Printable View
Mate ho uz nekdo? Co rikate na tudle radu? Zvlastni je ze rada 180GXP je lacnejsi nez ta 120GXP!!!? :o ..... Takze ho nejspis budu brat vsemi deseti samozdrejme az pote co mi tu napisete ze je super! ;D ;D ;D
Hoď sem prosím nejaké info lebo to asi nie je 6*30GXP ;D Ale nepodcenujte IBM, môj disk je oficiálne chybová seria a nechce sa mi ani za svet pokaziť (už 2 roky), a pritom by som za jeho cenu (10700Sk) mohol dostať teraz docela slušný disk ;D :evil: :evil: :evil: Inač mu dávam naozaj zabrať... deň čo deň :evil:
Mrkni sem www.czechcomputer.cz!!!! 8)
IBM bych si uz vazne nikdy nekoupil, me jede komp 24/7/365 a IBM 2x krachlo.... Ve spolehlivosti verim jen Maxtoru, ten me zatim jede bez problemu.
Tak velkej disk a ještě od IBM bych si nekupoval protože to nemaj docela dost vychytany. Radši něco od jiné značky (Barča, WD) i když ta kapacita nebude takova. Ale rozhodně ani rychlost u tohodle disku není předností.
Predsalen ma 3 roky zaruku.
http://195.168.22.169/180GXP/
ale rychlo si sosnite cely web lebo to dnes o 17.00 musim zhodit...
Co tam bolo nestih sem to sosnut?! :(Citace:
Původně odeslal duke
Tak si to kukni ked mas cas... su tam vysledky zo sandry a hdtach-u+ nejake fotos, ine testy som nerobil..
To sice ma, ale ty nezalohovane data ti uz nikdo nevrati, a take mesic bez disku........Citace:
Původně odeslal Mikhaill
2Lopan: myslis ze by IBM vyrabali stale tie iste shity???Ja som niekde cital,ze problemy boly so sklenenymi platnami a tie uz nepouzivaju.
Hmm,ja by som to riskol,tak ci tak casto zalohujem,tak je to jedno.
Ty uz ho mas? Napis jakej je? Jo! Jinak to nemam sosle tak to jeste hod k dispozici! Dik! ;)Citace:
Původně odeslal duke
Nerobte blbosti, ked chcete velku kapacitu, kupte WD2000JB. Zaruka je tiez tri roky.
To All: Lidi fakt by mě zajímalo proč všichni tak haněj IBM, vždyť každá společnost se může zlepšit a nemusíte na ní pořát nadávat, viz SIS.
IBM pro to vše dělá, zavřela její nejporuchovější fabriku v Maďarsku a zavedla jiný ložiska.
Prostě se snaží udělat pro zákazníka vše možné aby si reputaci napravila, tak proč IBM pořád zatracovat. Chce to spíše zjistit jak na tom ty nové disky sou a pokud budou špatné budiž nadávejte, ale takhle na ně nadávat neni zatim opodstatněné. Mě se rozbilo jak IBM tak Seagate, tak WD (Maxtory sem neměl) a vim že stát se to může u jakékoliv firmy.
Já osobně mám doma 7 disků, všechno Seagaty, ale rád bych vyzkoušel něco výkonejšího než je B IV či B V, teda v případě, že nebudou o moc hlučnější než právě tyto HDD a právě 180GXP se mi celkem zamlouvá.
No dyt! 8)Citace:
Původně odeslal Studna
Studna:
To sa hovorilo o 60GXP tiez :)
Ze su opravene, ze nic ako s 75GXP sa opakovat nebude...
A ako to v skutocnosti bolo :roll:
120GXP dalsi pripad :)
Samotne IBM mu uvadzalo 333hod/mesiac a az po par mesiacoch sa spamatali a odstranili to - asi to nikto nekupoval :D
Ja osobne som bol s 60GXP maximalne spokojny, co sa vykonu tyka.
Co ale z toho, ked som sa musel neustale strachovat o data a cakat, kedy zdochne po prvych priznakoch ???
Rad by som IBM veril, ale uz na to nemam nervy.
A myslim, ze kazdy, komu IBMko zdochlo a prisiel o nejake data tiez :)
Takze si to kupte, pockajme 6-8 mesiacov az rok a potom sudme ;)
Uplne najlepsie by bolo, keby mal niekto znameho na reklamacnom a spytal sa ho po pol roku od zacati predaja, ako je to s reklamaciami 180GXPcok
Včera sem se na něj ptal v Karmě, tak řikali, že ještě žádnej nereklamovali, možná protože ještě žádnej nepordali :-D
Me by docela zajimalo, jakej disk by si mel dneska clovek koupit. Me primo pred ocima odesel 3X WD, a 1x Maxtor. Takze ja teoreticky muzu mit osobni antipatie vuci temto znackam. IBM mam uz druhy, jedno beha uz pres rok bez nejmensich problemu a druhy beha uz tretim rokem, taky v pohode. Ani Seagate co jsem komu kupoval a instaloval rekneme za posledni cca rok, zatim neodesel zadnej, jen se mi na nich nelibi ze hodne topi. Ne ze bych to delal v tisicich kusech, ale nejakejch "par" disku me uz rukama proslo.
No ja mam zase opacnou zkusenost .Dva kamosi si koubili B IV 4 ruzne kusy odesli nejpozdeji do 4 mesicu tak pak si vyber .Ja osobne treba uvazuju o IBM bud 120 GXP nebo 180GXP.Tezko radit myslim ze u vsech vyrobcu to bude sazka do loterie!!!!!Citace:
Původně odeslal Paolo.n
Přesně, mě prošly na domácím PC už 3 IBM disky a mám teď objednaný i nový 180GXP.Citace:
Původně odeslal ja.viper
Reklamoval jsem pouze ten první 34GXP - 20GB (Made In Hungary). 75GXP 30GB (také Hungary) běhá dodnes kámošovi a 60GXP 40GB (také Hungary a sestaven v Čechách) mi běhá už přes rok doma.
Ten 180GXP už Hungary snad nebude a tak jsem na něj docela zvědavý.
Jinak zrovna dnes jsem reklamoval úplně nový MAXTOR 40GB DiamondMaxPlus 8, 7200ot, 2MB, který jsem nebyl schopen naformátovat - chyba integrity jednotky. Asi jsem měl smůlu, nebo s ním někdo švihnul, nevím.
Volba tedy dnes je jasná WD v JB provedení, nebo IBM, ty mají 3 roky záruku.
Okej tak az ho budes mit tak hned poreferuj jo!!?? Uz se tesim! :)Citace:
Původně odeslal Ladis
V akých kapacitách sa robia tie 180GXP? Nevie niekto, ha???
tak kamos si ho dneska koupil (80GB). uvidime ...
nevite nekdo jak je to presne s cache? prej kdyz jse v cisle na konci 0 tak ma 2 MB a kdyz tam je 1 tak ma 8MB. on si ho koupil jako 8MB, ale na konci ma 0. ani v CC to nevedeli vysvetlit :o
To vychází podle kapacity na plotnu takto: základní řada je 60GB - jednoplotnový, 120GB - dvouplotnový a 180GB s třema plotnama. 80GB, 100GB a 150GB jsou odvozené kapacity s využitím další plotny z části. Údajně pro OEM partnery se bude vyrábět i 40GB a 20GB.Citace:
Původně odeslal e1
To ti fakt nereknu, ale btw je to peknej binec! :oCitace:
Původně odeslal Braindead