-
Český Telecom a jeho "nelidské FUP"
Dneska jsem se dozvěděl, že mám 12GB na měsíc !!?? Mám IE Sprint 3072/256 a 12GB na měsíc s toudle rychlosti je fakt dost nelidský ( poté to spadne na 128/128 ) ...To mě mohli nechat starou rychlost ( 1024/256 ) s FUP 4GB na týden což je nějakých 16GB na měsíc...
Fakt nevím co si Telecom o sobě myslí.....
Co si o tom myslíte ? Budete přecházet k někomu jinýmu ?
-
Re: Český Telecom a jeho "nelidské FUP"
CT se kurwy, co jinyho. Ja mam doma 512ku a FUP 1GB/mesic....bohuzel, jinudy to neslo...
-
Citace:
Původně odeslal Doktor-Prase
CT se kurwy, co jinyho. Ja mam doma 512ku a FUP 1GB/mesic....bohuzel, jinudy to neslo...
no tak to bych teda vyletěl z kůže...to bych nepřežil...bych nemohl ani stahovat, hrát po netu atd...to je snad jen pro lidi co si chcou JEN číst emaily nebo já fakt nvm, jak si todle vůbec mohou dovolit 1gb/měsíc :D to je od nich výsměch...sfině
-
Ja len dufam ze s tym nepride aj Slovak Telekom (T-Com), lebo to by ma fakt nastvalo
-
Vecna tema kto je svina a kto nie.
Nic vzlom ale mohol by si vysvetlit, ze co take robis na nete, ked ti tych 12gb je malo? Ked si justne stiahnes 2dvd tak este stale tam mas 3gb a to na normalne surfovanie staci. A keby aj tych 12gb prekrocis, tak stale ti to pojde 128kbit, co na stranky staci.
-
Citace:
Původně odeslal XanFX
Vecna tema kto je svina a kto nie.
Nic vzlom ale mohol by si vysvetlit, ze co take robis na nete, ked ti tych 12gb je malo? Ked si justne stiahnes 2dvd tak este stale tam mas 3gb a to na normalne surfovanie staci. A keby aj tych 12gb prekrocis, tak stale ti to pojde 128kbit, co na stranky staci.
například sledování televize při 450 kbps streamu "dá" jen v příchozím provozu 200 MB za hodinu... Stačí kouknout pár hodin denně na ČT 24... Průměrná FPS "žere" tak 50 MB za hodinu hraní... Skype tak 60 MB za hodinu provozu... Předpokládám, že 3072 linku nemá nikdo proto, aby provozoval jen ICQ... Čili koukneš dvě hodinky denně na telku, Hodinku Skype, Hodinku nějaká ta hra... A voila, víc jak 0,5 GB je na světě, a to jsem VŮBEC nezapočítal nic jinýho (P2P sítě apod., beru jen "čistej" provoz, žádnej stahovací maniak)... Prostou matematikou ti vyjde, že 12 GB/měsíc je při využívání přípojky k účelům, ke kterým je vhodná (ano, opravdu si nemyslím, že 3072 downstream by se měl omezovat jen na surfování po text-only stránkách) naprosto nedostačující... Ještě pořád ti 12GB přijde "dost"?
EDIT : Ty děláš v Telecomu a jsi jedním z těch zabedněnců, co má pořád dojem, že jediná služba ke které internet slouží je surfování po web stránkách? Nebo jsi "zabedněnec na volné noze"? Internet NENÍ jen o surfování po webu, už to konečně lidi pochopí? 3MBit downstream a 12 GB FUP limit je výsměch...
-
FUP je svine, to je jasny, ale cemu se divi autor puvodniho prispevku mi neni jasny, to ze si neprecet co si kupuje je jeho problem, Telecom to nijak netaji, podminky jsou jasne dany.
-
Citace:
Původně odeslal HAVTOM
FUP je svine, to je jasny, ale cemu se divi autor puvodniho prispevku mi neni jasny, to ze si neprecet co si kupuje je jeho problem, Telecom to nijak netaji, podminky jsou jasne dany.
Tak zákaznická blbost je už věc jiná, to netvrdím... 12GB na 3MBit mi přijde málo, ale koupit zajíce v pytli a pak tu pořvávat je taky lehce divný...
-
100% s tebou souhlasím Davide, ale žádná zákaznická blbost... příčina je zrychlování netu...dřív to bylo super, ale teď ??? za den mám 1GB a jsu rád když JEN 1GB
-
neda mi to nereagovat
Sam mam doma aDSL od T-COMu (slovensko) 1024/256 (1024 linka+ flat pripojenie) ktore je SKUTOCNE Flat (narozdiel od konkurencnych adsl providerov ktori tvrdo uplatnuju fup napr nextra podla programu max 2GB na den a o slovanete radsej pomlcim tam to stoji za <> ...) a mesacny trafic mam okolo 60-80GB a platim cc 950 sk iba za pripojenie :mad: + hlasovy pausal => 1240 SK
Ceskytelecom ma vponuke http://www.internetexpres.cz/web/cz/...eme/index.html
Internet Expres Extreme bez F.U.P :roll: v rychlostiach 512/128 az 4096/512 :) Tak neviem preco sa tu seci stazujete dajte si predsa Extreme a no problem :cool:
-
jj Extreme je kvalitka, sice si připlatím, ale neva.
-
Citace:
Původně odeslal Sharker
Internet Expres Extreme bez F.U.P
To je sice hezký bez FUp, ale co ty ceny ? další výsměch fakt....900kč bez DPH za 512 bych fakt nedal...už jen kvůli tomu že BlueTone má 3Mbit s agregaci 1:20 za 800kč s fup myslím 25GB ( nvm přesně )
-
Citace:
Původně odeslal Sharker
neda mi to nereagovat
Sam mam doma aDSL od T-COMu (slovensko) 1024/256 (1024 linka+ flat pripojenie) ktore je SKUTOCNE Flat (narozdiel od konkurencnych adsl providerov ktori tvrdo uplatnuju fup napr nextra podla programu max 2GB na den a o slovanete radsej pomlcim tam to stoji za <> ...) a mesacny trafic mam okolo 60-80GB a platim cc 950 sk iba za pripojenie :mad: + hlasovy pausal => 1240 SK
Ceskytelecom ma vponuke
http://www.internetexpres.cz/web/cz/...eme/index.html
Internet Expres Extreme bez F.U.P :roll: v rychlostiach 512/128 az 4096/512 :) Tak neviem preco sa tu seci stazujete dajte si predsa Extreme a no problem :cool:
Interenet Extreme je taky vysmech - podivej se na ty ceny. Za 512/128 das tolik co u nas na malomeste dostanes bezproblemu 4MBit i s verejnou adresou a jeste ti zbyde a jednu navstevu hospody. Ta cena je priserne premrstena (899 bez dane). A ze by bylo adsl nejak stabilni se rict neda - mam zhruba 5 vypadku do tydne a zena na podpore vam rekne ze sluzba neni garantovana a mate utrum.
A my si podle tebe u telecomu neplatime hlasovy pausal za 380KC a jeste nam ho budou zdrazovat ? Nevim na co si stezujes kdyz to mas levnejsi...
Ad. navysovani - navysovani je podvod v tom, ze neumoznuje telecom zustat u stareho tarifu.
-
Citace:
Původně odeslal soooc
Interenet Extreme je taky vysmech - podivej se na ty ceny. Za 512/128 das tolik co u nas na malomeste dostanes bezproblemu 4MBit i s verejnou adresou a jeste ti zbyde a jednu navstevu hospody. Ta cena je priserne premrstena (899 bez dane). A ze by bylo adsl nejak stabilni se rict neda - mam zhruba 5 vypadku do tydne a zena na podpore vam rekne ze sluzba neni garantovana a mate utrum.
A my si podle tebe u telecomu neplatime hlasovy pausal za 380KC a jeste nam ho budou zdrazovat ? Nevim na co si stezujes kdyz to mas levnejsi...
Ad. navysovani - navysovani je podvod v tom, ze neumoznuje telecom zustat u stareho tarifu.
přesně jen výsměch i s cenou i s fup
-
Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
například sledování televize při 450 kbps streamu "dá" jen v příchozím provozu 200 MB za hodinu... Stačí kouknout pár hodin denně na ČT 24... Průměrná FPS "žere" tak 50 MB za hodinu hraní... Skype tak 60 MB za hodinu provozu... Předpokládám, že 3072 linku nemá nikdo proto, aby provozoval jen ICQ... Čili koukneš dvě hodinky denně na telku, Hodinku Skype, Hodinku nějaká ta hra... A voila, víc jak 0,5 GB je na světě, a to jsem VŮBEC nezapočítal nic jinýho (P2P sítě apod., beru jen "čistej" provoz, žádnej stahovací maniak)... Prostou matematikou ti vyjde, že 12 GB/měsíc je při využívání přípojky k účelům, ke kterým je vhodná (ano, opravdu si nemyslím, že 3072 downstream by se měl omezovat jen na surfování po text-only stránkách) naprosto nedostačující... Ještě pořád ti 12GB přijde "dost"?
EDIT : Ty děláš v Telecomu a jsi jedním z těch zabedněnců, co má pořád dojem, že jediná služba ke které internet slouží je surfování po web stránkách? Nebo jsi "zabedněnec na volné noze"? Internet NENÍ jen o surfování po webu, už to konečně lidi pochopí? 3MBit downstream a 12 GB FUP limit je výsměch...
Nerobim v telekome a nechapem preco by som mal byt zabednenec. Nechem ti hovorit ze si mimo atd lebo aj tak to bude viest iba k hadke ale keby si sa nato pozrel z druhej strany zo strany provajdera tak zistis ze to nie je take lahke ako si niektori myslia. A pokial chces inet vyuzivat 24hodin denne tak si zial musis zaplatit. Kedy uz niektori pochopia ze ked chcu mesance natahat stovky gb tak nech si kupia garantovany net a tam ich nikto nebude otravovat hlavu s nejakym datovym limitom alebo FUP.
-
Tady ale není řeč o stovkách giga měsíčně, ten příklad co jsem dal s televizí vyjde ne plným provozem tak 6 (!!!) hodin denně a stejně ti na celý měsíc ten limit prostě nestačí! V tom kontextu chápu jako podraz na zákazníka to, že je inzerováno "sledování videa, televize, stahování větších souborů", atd., atd., atd... Řekni upřímně , ty bys byl taky v pohodě, kdyby sis koupil televizi , neplánoval na ni koukat ani celých 24 hodin denně, ale stejně ti vyšlo, že podle jakýchsi podmínek ji můžeš sledovat v adekvátní kvalitě jen 4-6 hodin denně, protože jinak překročíš nějaký "limit" a zbytek měsíce si budeš číst leda teletext?
Za toho zabedněnce se omlouvám, ale když někdo u 3M připojení argumentuje, že FUP rychlost na "surfování stačí", tak vidím rudě... Copak prohlížení web stránek je skutečně jediná aktivita?
Jistě, stahovači budou problém vždycky, ale tohle hraničí se šikanou... 3M připojení a moci ho využívat necelých 6 hodin na ani ne půl plynu , a pak jít do FUP? To ti fakt přijde normální? Neargumentuju tu za psychopaty, jejichž smyslem života je onanie u nabíhajících procent v DC++, ale prostým výpočtem ti vyjde, že tenhle limit je nesmysl i při "normálním a legálním" používání internetu...
-
jojo david přesně, asi tak před 14 dnima jsem napsal na telecom okolo fup a ani se neobtěžujou odpovědět to je přístup fakt...strašně mě se*e že u nás není "signál" od Bluetone :( co bych za to dal :(
-
osobne se mi taky nelibi jakakoli forma FUP, nicmene musim rict, ze lidi co se nad ni rozciluji nechapu. myslim, ze telecom se tim vubec netaji, dokonce jako jeden z mala ma na strankach popisy jak pro uplne jelito i vcetne grafu.
ze je XX giga malo, to je mozne, ale je to relativni. pro nekoho je ten tarif dobry a ze ho ma nekdo kdo byl proste neopatrny a uveril reklamnim kecum, tak to sorry, ale to neni chyba telecomu. prece kazdej se snazi prodat svuj produkt, kdo uveri obchodnikovi bez overovani je proste blazen
ohledne tech XX giga. vadi mi hlavne to, jak si dneska kazdy mysli ze bude mit internet skoro zadarmo. a kdo to za ty lidi bude platit? kdyz chces sledovat inet TV, tak prosim, ale s nejlevnejsim tarifem to holt nepude. ze nekde to mozne je i s levnejsim tarifem je mozne, ale to prece nikoho nezajima....chlapka co prodava parky na nadrazi taky nezajima ze jinde ho koupis za 10, kdyz on za nej chce 20
ze je telecom svine, o tom se nemusime bavit, nemam je rad ani trochu. a jesli nekoho nutili prejit na novy tarif, tak to je svinarna
-
Jasně, relativní to je, ovšem pak je ta reklama o "sledování inet TV" tak trochu podraz, nemyslíš? BTW 3M tarif rozhodně není ten úplně nejlevnější :-)
-
no nejlevnejsi neni, ale je to tarif prave z te rady levnejsich (omezenych FUP). ta reklama je podraz, ale je to podraz v ramci mezi. Takovej podraz dela v podstate kazda firma (nejen IT) a lidi si na to uz snad i zvykli nebo aspon ja ano. je to styl mate to zadarmo, ale musite ....(uvedeno pod carou)
kdo to dneska neprokoukne, tak by si mel nechat poradit. ta zminovana reklama zrejme nebude jen na tarify s FUP a tim padem to zase takovej kec neni, je jen na tu drazsi variantu :)) samozrejme ceny od ... no klasika, proste reklama, ktera trochu mlzi. pokazde kdyz vidim "ceny od", tak vim odkud vitr vane
je to jen dobre udelana reklama, kterou by udelala kazda komercni firma. to uz se ale nebavime o FUP ale o te reklame. takze v podstate muzeme nadavat jen na reklamu, ktera je ovsem zcela v mezich dnesni normy. takze vlastne bychom spis meli nadavat na reklamy obecne. FUP je jen soucast tarifu, ktery si kazdy o sve vlastni vuli zvolil a komu se nelibi brat ji prece nemusi/nemusel
-
3M varianta / FUP 12 GB
Citace:
Internet Expres Sprint
Nenechte si ujít poslední novinky díky videozpravodajství. Stahování velkých souborů, filmů, nebo hraní her s reálnými soupeři je již hračkou.
Asi radsi no comment :-)
EDIT : Jasně že každý svýho štěstí strůjce, ale já jen říkám, že 12GB je k 3M tarifu prostě výsměch... to je všechno... No a o tarifech 512/128 // 1GB už asi nebudem mluvit radši vůbec...
-
Citace:
Původně odeslal Zetes
jojo david přesně, asi tak před 14 dnima jsem napsal na telecom okolo fup a ani se neobtěžujou odpovědět to je přístup fakt...strašně mě se*e že u nás není "signál" od Bluetone :( co bych za to dal :(
zkus zaplatit CRa umisteni jejich DSLAmu do ustredny CTc...
Coz je mimochodem duvod, proc jsou alternativni ADSL dostupna jen na malo mistech - protoze to stoji penize, zatimco CTc se alespon trochu snazi nacpat DSLAMy do vsech moznych ustreden, dokonce i tam, kde se to jen tak nezaplati.
-
Citace:
Původně odeslal Zetes
To je sice hezký bez FUp, ale co ty ceny ? další výsměch fakt....900kč bez DPH za 512 bych fakt nedal...už jen kvůli tomu že BlueTone má 3Mbit s agregaci 1:20 za 800kč s fup myslím 25GB ( nvm přesně )
Clovece, probud se. Snad necekas, ze ti bude nekdo davat vyhrazeny xMegabitovy linky za par supu? :roll:
-
nehlede na to zhe ten Internet Expres Extreme nema pokryti jako klasickej Internet Expres :rolleyes:, coz treba u me nejde i presto zhe sem ve velkym meste a linku tu mame hodne dlouho a uz sem kdysi mel ADSL od Nextry atd.. No proste hnus.. Nejvetsi vysmech je platit k netu jeste pausal za volani :eek:.. nastesti pevnou uz nemame.. No a pokud si nekdo porizuje 3Mb tak to urcite nema na stranky a 12GB nevim nevim, ja mival s 512kb lajnou pres 35GB traffic a to sem to jeste nevyuzival naplno takze ta rychlost 3Mb postrada smysl v dusledku FUP
-
no ja nevim, na kabelovce 4Mbit mam FUP 30 (mel jsem 20 na 2Mbit) a nikdy jsem se na to nedostal.
A to hraju online, sem tam na neco kouknu, stahnu CD, nejaky to vetsi demo.
Asi je to tim, ze chodim i do prace, takze jen po vecerech a o vikendu a nemam potrebu stahovat desitky filmu, na ktery se pak nepodivam...