Mám problém,že tu voodinu vůbec nemůžu vybrat v 3DM2001. Ovladače jsou nainstalované. Hry běži pod Glide,ale ten 3DMark ne.
Printable View
Mám problém,že tu voodinu vůbec nemůžu vybrat v 3DM2001. Ovladače jsou nainstalované. Hry běži pod Glide,ale ten 3DMark ne.
To bude asi preto,ze drivre pre V2-XP/2000 nepodporuju d3d ale len glide/opengl...
Ono spíš jde jaké "drivery" nepodporují directX. ???
Pokud nainstaluješ "thirdparty powered" dostaneš směsku ovladačů z různých balíčků + maximálně modifikovanou knihovnu Glide. Do Directu se nikomu nechce, protože nejsou zdrojáky. A dekompilovat to je vopruz.
Zkus si stáhnout z http://www.voodoofiles.com/1622 originální bety a uvidíš. Maximálně riskuješ reinstalaci ovladače a následné vykosení registru. :wink:
Tak sorry :-o Ten link na ty drivery, co jsem tam dal fakt nejdou pro DX. <:(
http://www.voodoofiles.com/7582 ...tyhle mají podporu, ale ještě jsem je netestnul.
Nechce někdo ty drivery modifikovat?
A umí to někdo vůbec?
Asi jo, když se pořád vylepšuje Glide. Jde o to, že Glide je už OpenSource, takže jsou zdrojáky a DirectX nikoliv.Citace:
Původně odeslal Katoo
U Glide je "návod" a u DX prdlajs :evil:
A když se dekompiluje *.dll soubor, je to tak zmatený, že se do toho radši nikdo nerejpe :-(
2Katoo: Přesně jak říkáš :-) Glide i DirectX jsou v podstatě jen aplikace, které převádí volání funcí na HW podporovanou funkci. Každý hardware to dělá trochu jinak... :?
Problém je následující. Glide byl uvolněn po krachu 3dfx <:( jako openSource, takže ke každému OpS má být připojen zdrojový kód, tj. každý, kdo se trochu vyzná, tak může vylepšovat Glide ;D , kompilovat ho a distribuovat. Ovšem vždy s jeho zdrojovým kódem, který upravil.
U Directu tohle nejde už z důvodu licenční politiky Mrkvosoftu :evil: . DirectXSDK si sice můžeš stáhnout zadarmo,...ale kde člověk vezme dokument o hardwaru? Stejně tak nějaký popis, jak to ti borci v 3dfx zamýšleli a programovali?
Nedávno jsem si stáhnul *.pdf soubor o Voodoo3 pro vývojáře....jen tak k nakouknutí. Blbec...jsem si ho nevytisknul a teď ho nemůžu najít :roll:, ani ten link....
Další věcí je ta dekompilace souboru. No... nejde to. Je z toho takový chaos, že radši ne :mweheh:
To je škoda.A nevíš,proč neuvolní i D3D?To žádný bývalý vývojář z 3Dfx ty zdrojáky "nenabídl" :evil: ;DCitace:
Původně odeslal LISP
Napíšu tady pár odkazů,tak zkus ty *.pdf soubory pohledat.
http://www.falconfly.de/reference.htm
No, kedze mam tie udalosti v blahej pamati, viem ze Glide bolo uvolnene ako Open source podstatne skor, na zacatku roku 2000. Uz pri uvedeni VSA-100 3Dfx prestala podporovat Glide a ako hlavne API zacala pouzivat OpenGL a DirectX.Citace:
Původně odeslal LISP
Zdrojaky Glide su sirene pod trochu inou licenciou, ako vacsina open source.
Navyse: Koolsmoky uz davnejsie naprogramoval standalone OpenGL ICD, ktore bolo funkcne a nevyzadovalo pre svoj beh pritomnos Glide3x v systeme.
Podla interview na Nordoc Hardware maju borci z 3Dhq zdrojove kody pre DirectX ovladace VSA-100.
http://www.nordichardware.se/artikla.../English/3DHQ/
Nebodaj chces programovat ovladace? Verim, ze Kool tvoju snahu oceni. :)Citace:
Původně odeslal LISP
Ak by si ho nenasiel, mozem zaslat.Citace:
Původně odeslal LISP
Netvrdil by som, dekompilacia sa pouziva bezne nielen u ovladacov, i ked nie vzdy vysledok zodpoveda vynalozenej snahe.[/quote]Citace:
Původně odeslal LISP
No podla mna tie zdrojaky nemaju,pretoze sa v novych verziach nic nemeni.Meni sa iba opengl/glide.
Mozno by to chcelo zhanat tie zdrojaky od niekoho z 3dfx,podla mna by to tak nacierno uvolnili...
Hacknut sa to neda,uz sme to tu unas skusali...
Alebo nejaku peticiu pre nVidiu aby uvolnili tie drv,spojili by sme sa vseci a hotovo.
2longo213:
ad1,- ok,- pockame si na borce z 3Dhq a uvidíme :?
ad2,- ne, nechci. DirectX neee
ad3,- díkys, už mám ..ThanX2Katoo
ad4,- Netvrdím, že to nejde, ale že mě to nejde. Na druhou stranu, kdyby to šlo, nebyly by přeci modifikované drivery problém.
2Katoo: ....nVidia má práva :-( a ty bude držet, dokud ji někdo nevydrtí ;D
Mění se verze knihoven pro D3D,ale jen pro 2000/XP. (poslední od 3DHQ je 5.01.00.2602)Citace:
Původně odeslal Mikhaill
Pro Win98/ME ponechávají vždy jen tu poslední oficiální 4.12.01.0666.
Jak jsem již kdysik referoval s longem,po krachu 3Dfx vyšly ještě beta drivery a to jak pro V3 (4.13.01.0028),tak pro V5 (4.13.01.0028).
Byly implementovány funkce jako HSR pro D3D(VSA-100),komprese textur,DXT (V3) a další..
Podle všeho buhužel nejsou moc stabilní (nejsou dotažené :? )
Stálo by ale za pokus dostat od TDHQ ty zdrojáky a pokusit o něco :-)
pokud je ovšem mají,že ;D
Nevím,kde by se dal sehnat někdo z bývalé 3Dfx?
Ta petice se už psala,sám jsem se přidal,ale bez jakékoliv odezvy :?:
Snad někdy později je nVidia uvolní,ale pochybuji,že někdy sama vydá nějaké nové pro Voodoo karty,protože sama vidí,že tyto karty jsou ještě schopné nějakou tu dobu dýchat :evil:
Prachy jsou prachy a vývojáři z bývalé 3dfx jsou teď "nVidiáři". Vim, že nepíšu nic nového, ale pochybuju o tom, že by ty zdrojové kódy někdo z 3dfx uvolnil, jen ty sankce-porušení dohod atd..Citace:
Původně odeslal Katoo
o něčem jiném :-) ...Jen když si vezmu ty kecy v recenzích o Voodoo5. Je je moc velká.... hodně žere->musí mít externí přívod energie...... A co první verze GeForce256? Tam se s kupujicím nido nemazlil. Nasadilo se ááá...padalo,....nebo lépe ani to nenajelo.
A vyjádření nVidie: - Blbá deska, nesplňuje AGP specifikaci. Jenže to spíš nesplňovalo specifikaci AGP(PRO). A před třema rokama, která deska splňovala tuhle specifikaci? Jen si myslím, že to bylo lepší gesto od 3dfx než kecy nVidie.
Škoda 3dfx kvůli jejich revolučním nápadům :? Věřím, že kdyby tenkrát nebyl tak špatný rok (tj. ceny pamětí šly dolů cca o 60% a 3dfx měl sklady plné Voodoo5/64...za tu cenu co to nakoupil, už mohl jen těžko prodat), byl by tady Fear, Sage atd.
Ale vyprdni se na to prosím Tě,na co ti to bude,když ti to pojede ?Citace:
Původně odeslal Noxx