Sapphire R X800 GTO 256MB 12pip do AGP OC
Tak jsem se stal majitelem téhle karty a mám takový dotaz. Zkouším OC v atitoolu a nějak mi nechce najít max frekvenci jádra. Taktuje to z defeault 398MHz až na 613MHz a pak grafika bez varování vytuhne a atitool ani v logu nemá žádné chyby v obraze. To se mi zatím s jinou grafikou nestalo. Paměti to najde normálně, skončilo z 493 na 587MHz s orig chladičem. Štve mě ale že nevím tu max frekvenci jádra a budu ji asi muset na haluz zkoušet pořád dokola až to nevytuhne. :(
Re: Sapphire R X800 GTO 256MB 12pip do AGP OC
Citace:
Původně odeslal Tomáš Kunert
Tak jsem se stal majitelem téhle karty a mám takový dotaz. Zkouším OC v atitoolu a nějak mi nechce najít max frekvenci jádra. Taktuje to z defeault 398MHz až na 613MHz a pak grafika bez varování vytuhne a atitool ani v logu nemá žádné chyby v obraze. To se mi zatím s jinou grafikou nestalo. Paměti to najde normálně, skončilo z 493 na 587MHz s orig chladičem. Štve mě ale že nevím tu max frekvenci jádra a budu ji asi muset na haluz zkoušet pořád dokola až to nevytuhne. :(
Tak nevim co chceš. Prostě je max. těch 613, ale na těch bych to zrovna nenechal běhat. Mám x800GTO fireblade a z default 398/493 to dám na 560/610 s orig. chladičem., sice AtiTool vytuhne až na 575, ale 3dmarky už s tim padaj.
No já jen, že mě překvapilo, že se vždycky grafika sekla aniž by se objevily artefakty.
Citace:
No já jen, že mě překvapilo, že se vždycky grafika sekla aniž by se objevily artefakty.
Njn to mě to dělá taky, artefakty se začnou zobrazovat jen u pamětí v AtiTool nebo jen ve hrách, při OC GPU se v AtiTool fakt žádný nezobrazí.
Citace:
Prosím Tě, Ty máš tuhle kartu? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36428
Jake s ní máš zkušenosti po pár měsících? Chci ji koupit klukovi do kompu s AGP a nevím, co do ní všechno můžu očekávat, protože na fórech primárně všichni mluví o PCIex verzích... :(
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Prosím Tě, Ty máš tuhle kartu?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36428
Jake s ní máš zkušenosti po pár měsících? Chci ji koupit klukovi do kompu s AGP a nevím, co do ní všechno můžu očekávat, protože na fórech primárně všichni mluví o PCIex verzích... :(
V mem threadu o kus vedle jsem ti to tam psal :)
To Darth Maul:
jo, mám ji. Kupoval jsem ji hned jak se na CC objevili a mám verzi s jádrem R480, takže mi jede v pohodě taktnutá z původních 400/490 na 580/567. Ten větráček od výrobce je teda celkem hlučný, ale to je u většiny nových grafik. Takže ve win mám nastavený větráček na 20% otáček + orig. takty a pro 3D hry orig. otáčky + těch 580/567.
Myslím, že výkonem je ta karta slušná, třeba Oblivion hraju ve 1280x1024, detaily o něco vyšší než jaké si hra přednastavila a je to v pohodě hratelné.
Je ale možné, že už se třeba už objevilo pro AGP i něco lepšího, ale nevím, protože to nesleduju, jelikož se nechystám v nejbližší době kupovat nic nového.