Cau, chci se zeptat, resil jste nekdo jak je lepsi dat vetraky do bedny, jestli vetrak pod zdrojem ma taky nasavat (zdroj nasava) a ve predu vyfukovat, nebo naopak? A co kdyz mam jen vetrak jeden, kam ho dat a jak? Mam bednu Chieftec DX-01B-D.
Printable View
Cau, chci se zeptat, resil jste nekdo jak je lepsi dat vetraky do bedny, jestli vetrak pod zdrojem ma taky nasavat (zdroj nasava) a ve predu vyfukovat, nebo naopak? A co kdyz mam jen vetrak jeden, kam ho dat a jak? Mam bednu Chieftec DX-01B-D.
Zdroj tahá vzduch ven.Citace:
Původně odeslal mikin
Ventilátor pod ním taky ven.
Ventilátor vpředu tahá dovnitř.
Když máš jeden větrák, dej ho dopředu.
A kup si i druhý.
ja mam taky chiefteca, big tower a mam to nasledovne:
vepredu 2x80mm v tech kontajnerech na disky, pod tim jeden 80mm a ty to tahnou dovnitr a vzadu 1x80mm po zdrojem, zdrojovy 80mm a nad zdrojem 1x92mm; ty to naopak tahnou ven. :wink:
Ja to mam vyriesene ako Dudu.
Ja dal dva 80 pod zdroj, a teplota klesla o 10oC (z 58 na 48). Pak jsem sahnul dopredu a zjistil, ze tam odsud jde teplo. Takze jsem zjistil, ze jsem ty dve 80 omylem dal obracene, ze foukaly dovnitr. No a kdyz jsem je otocil, aby tahaly ven, tak mi teplota stoupla na 50oC.
Tak nevim, ktera varianta je lepsi.
Jinak, slysel jsem, ze ven ma tahat vic vetraku, nez dovnitr. Ze pak je uvnitr moc vzduchu a spatne proudi.
ja to mám vyriešené takto(92mm,cca1500ot):
http://jendo.webzdarma.cz/Cas06.jpg
Tie predné vetráky sú už odpojené lebo tahalo teplo okolo CD ROM (a po štyroch rokoch práce odišla do večných lovíšť... :? )
Tiež som laboroval s nafukovaním do case ale toto riešenie sa mi páči najviac a aj sa osvečilo(teplota vs hluk).
a nerve to moc ? co jsem zkousel dat 80mm dopredu do "kosiku", tak hluk jak prase a vysledny vykon 0.000nic. U me je vykonnejsi mit 80mm ventilator v bocnici. Teplota na CPU o 10°C dolu.Citace:
Původně odeslal Warlord
smarja, sem zapomnel podotknout, ze vsechny vetraky jedou na 5V ;-)
no samozrejme...12V me ani ve snu nenapadlo ;DCitace:
Původně odeslal Warlord
Problem pak ale nastava v tom, ze ten predni nasavaci ventilator na 5V nema zadny poradny tok vzduchu (proto jsem to zavrhnul)
no ja mam nasavaci predni vetraky 3, takze tim se to kompenzuje a navic u chiefteca je to dobre udelany takze i pri nizkych otackach to neco tahne ;-)Citace:
Původně odeslal Petrt
Tak to jo...me uz v posledni dobe vadi i ventilatory na 5V (ja chci vooooduuu) :wink:Citace:
Původně odeslal Warlord
Asi hloupa otazka ale chtel bych vedet jestli chladic na procesoru fouka na procesor nebo vyfoukava vzduch ven od procesoru?
Fouká na procesor :-)Citace:
Původně odeslal Bal
Já to měl u starého CASE vyřešeno následovně - jeden větrák na 7V 80x80 foukal proti chipsetu a socketu, jeden větrák 80x80 na 7V v horním víku na odtah a ještě k tomu odtah zdrojem. Teplota CPU se držela na 38°C. Teď mám nový CASE, ještě bez úprav. Ventilátor pod zdrojem na odtah a jeden vepředu je IMHO úplně naprd. Oba jely na 12V, řvaly jak stádo rozzuřených masařek a CPU mělo 45-46°C. Ideálem by bylo zřejmě z bočnice wind tunel k CPU, hned vedle druhý ventilátor 80x80, který by ofukoval VGA, chipset a hnal dovnitř chladný vzduch a v horním víku 92x92 na odtah. Ve skříni musí být mírný podtlak, aby se tam nemohl ohřátý vzduch hromadit. Někdo možná bude namítat, že by měl být jeden ventilátor vpředu - já ho zde nevidím jako nutnost, protože v podstatě nemá co chladit. Disky se chladí řádným dotažením v CASE a teplo které produkují, by měla odvést vnitřní kontrukce CASE.
K tym diskom: Ak je na kejsi taka dobra vrstva farby, tak to chladi nijako. Ako to ale uchladim, ak mam disk na gumenych podlozkach, aby mi nevybroval kejs?