K8N Diamond - problém s děličkou 133 a nabíháním PC
Zdravim, mam K8N Diamond (bios 1.9) a dva problemy:
1) jelikoz mam Opterona 144 na 2800MHz a pameti DDR400, tak by se mi idealne hodila delicka na 133. Ale pri ty mi zustane jen cernej monitor. Prochazel jsem fora, ale zadnou kloudnou radu jsem nenasel.
2) Kdyz zapinam PC, tak bud zatuhne pri te cerne obrazovce s logem WinXP uprostred, nebo problikne modra obrazovka (error) a restartuje se to samo. Minimalne 3x se to opakuje a pak win normalne nabehnou. Kdyz PC restartuju tak pohoda - dela to jen kdyz je chvili vyply a pak zapinam. WinXP jsou na Western Digital - 200GB, WD2000JS Sata2.
Jedna se o PC z podpisu. Pretaktovany PC je otestovano 8-mi hodinami v Primu, SuperPI a nekolika hodinami hrani BF2 a je (kdyz nabehne) stabilni.
budu vdecny za kazdou radu ;)
Re: K8N Diamond - problém s děličkou 133 a nabíháním PC
daj tam najnovsi BIOS a potom urcite zrus automaticke nastavovanie pamati v BIOSe.
Tak jeste k tem pametem:
Bios mam nejnovejsi a ty pameti sem si nastavoval manualne. Schvalne jsem hodil nejhorsi casovani a na tech 200MHz se pri pretaktovanym procesoru nedostanu coz prave nechapu.
Zjistil jsem ze kdyz necham procesor bezet jen na 2400MHz, tak mi delicka 133 funguje (na pametech je cca 171), ale taky uz mam docela vysoky casovani a musim do nich poustet vic voltu, kdyz dam na procesoru 2500MHz, tak uz mi PC s touhle delickou nenajede.
A s tim nabihanim PC je to obdobny, kdyz mam ted CPU na mensi frekvenci, tak nabiha naprosto normalne. Nechapu jak pri vyssi frekvenci muze mit problem s nabehnutim windows a pak byt v zatezi stabilni :(
popripade skus delicku 120...A64Tweaker
pameti vyzkousej v jinych pamet. slotech. Pak jeste vyzkousej nejakej starsi FINAL BIOS
ps: me to na nF3 dela taky:-( Ale uz sem zkousel fakt vsechno-tak me napada jen nekompatibilita ramek s deskou.