-
Soltek SL-75FRN2 nForce2 - PROBLÉM??
Mam takovy problem...
Stavim brachovi PC a koupil jsem tuhle desku od typka tady z fora(ted presne nevim kdo) a jeste od "ja.viper" Athlon XP-M 2500+.Grafiku ma GF2 Ti a RAM jsem dal na test zatim od sebe - 2x1GB Corsair DDR500.HDD je U-ATA Seagate 40GB 7200rpm.
Problem je ale v tom,ze po tom co jsem vse poskladal a jeste dukladne vse zkontroloval,tak jsem zapnul PC.Spustili se vsechny ventilatory(GK,CPU,case 120mm FAN),ale obraz proste nenabeh a uz se nic nedelo.CPU by melo byt na 100% OK a vse ostatni take (grafika,atd. - kontroloval jsem).Zkousel jsem i ruzne prohazet moduly RAM a dat je i jako single,ale nic.Tak se bojim ze je deska KO.
Nevi nekdo pls co s tim a jak popripade zjistit ze je deska KO??
Uz si vazne nevim rady.Vse je zapojeno tak jak ma a nekolikrat zkontrolovano...
Diky za ruzny info.
EDIT: Tak me tak napadlo ze to bude asi chtit novejsi BIOS.
Musim jen nekde sehnat obyc AthlonXP nebo mi musi nekdo pomoct tim ze donesu k nemu desku a tam ho nahrajeme.Diky vsem...
-
Re: Soltek SL-75FRN2 nForce2 - PROBLÉM??
jinak jeste k tomu prez icq... zkousel si slear cmoss ??? vyndat baterku + spojit treba sroubovakem a nechat par minut odstat... nebo v manualu najdi jumper kterym to udelas....
-
jojo,to me taky potom napadlo,tak jsem vyndal jak baterku,tak prehodil jumper a porad jedno a to samy...Jinak zkusim to kdyztak znovu a necham to dyl odstat.Nekdy je to treba.
-
No tak jsem se ted dozvedel ze BIOSem to asi nebude...Protoze i kdyby neznal tenhle typ CPU,tak by melo PC aspon nabehnout s tim ze tam je neznamy CPU.
Takze mi zbyva jedina vec - vse odpojit az na GK,CPU,RAM a postupne vse prihazovat nebo jeste ubirat (RAM) dokud nezacne deska pipat...Treba dojdu k tomu co brani tomu aby se PC spustilo.
EDIT: Takze problem bude urcite nekde jinde nez v BIOSu,jelikoz ten kluk od kteryho jsem bral toho Athlona XP-M jel na desce Soltek SL-75FRNL a to je o neco starsi deska,ktera navic podporuje min CPU nez ta co mam SL-75FRN2.Takze musim hledat a hledat kde muze byt problem...
-
mno pak tedy zbyva deska, pamet, cpu... zkus tam jeste svuj zdroj...
jinak me se XP-M bez novyho biosu nenacetlo ani jako neznami.. (A7V8x)
-
Citace:
Původně odeslal J.Wade
mno pak tedy zbyva deska, pamet, cpu... zkus tam jeste svuj zdroj...
jinak me se XP-M bez novyho biosu nenacetlo ani jako neznami.. (A7V8x)
Urcite zkusim,ale ten co tam je by to mel na 100% utahnout.Je tam sice EuroCase 350W,ale ten utahnul i moji sestavu (kupodivu) ;)
Jinak tim BIOSem to mozna nakonec byt taky muze.Ruzne to jeste vyzkousim a pak budu muset nekde popr. sehnat ten obyc AthlonXP a nahrat new BIOS.
Jinak ten co tam je je pry 1.4OC (specialne pro taktovani) a nejnovejsi je pry 1.7 - tak nevim...
-
Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
Urcite zkusim,ale ten co tam je by to mel na 100% utahnout.Je tam sice EuroCase 350W,ale ten utahnul i moji sestavu (kupodivu) ;)
Jinak tim BIOSem to mozna nakonec byt taky muze.Ruzne to jeste vyzkousim a pak budu muset nekde popr. sehnat ten obyc AthlonXP a nahrat new BIOS.
Jinak ten co tam je je pry 1.4OC (specialne pro taktovani) a nejnovejsi je pry 1.7 - tak nevim...
ono nejde o to ze by to treba neutah... na post to utahne aj 200W :) jen proste muze bejt death... taky sem si jednou koupil novou desku v domneni ze je death protoze sem ji vzal sroubovakem, jenze odesel zdroj a deska kupodivu fungovala...
-
Tak jsem zkousel co jsem moh...
Vse jsem odpojil az na nejdulezitejsi - CPU,RAM(2x1GB Corsair DDR500),GK a porad to neslo.Zkusil jsem take dat pryc RAM,ale deska bohuzel ani nepipala(PC speaker mam zapojenej dobre),tak jsem zkusil jeste dat pryc GK a to samy - nepipala.PC proste nenabehne-nepusti se monitor,ale vsechny ventilatory jedou OK.Tak nevim v cem by mohl byt problem.
Jeste jako posledni co mi zbyva je zkusit v MB jinej CPU.Treba ten BIOS fakt neumi ten Athlon XP-M,tak musim sehnat obyc XP a zkusit to.Nebo pak jeste zkusit CPU u nekoho v PC.
Jinak CPU i MB by melo ject na 100% - ty od kterych jsem to kupoval (CPU - "ja.viper",MB - "Hybee") s tim normalne jeli.Navic "ja.viper" ten CPU provozoval skoro na stejnem typu MB (Soltek SL-75FRNL) jako mam ja.
-
Jestli mas moznost tak zkus ten procak teda jinde ... jestli posta neoddelala ....
ale sam jsi videl ze to bylo peclive a poradne zabalene ...
a zkousis to teda na def nastaveni bisosu ?
zkus procist tento clanek ... jestli se tam nahodou neco nedoctes ...
Co je na Barton potřeba
Ptáte se, co je na provozování procesoru Barton potřeba? Nutně musíte mít desku schopnou pracovat s frekvencí FSB 333 MHz (čipsety VIA KT333, VIA KT400, NVIDIA nForce 2 - ten doporučuji, SiS746). To by jistě nebyl až takový problém. No poněkud větším problémem již může být fakt, že ne všechny tyto desky jsou schopné dodat dostatečný proud. Barton vyžaduje 41A (modely 2500+ a 2800+) nebo dokonce 45A (model 3000+). Jestliže deska není schopná zvládnout Thoroughbred 2700+ a 2800+, pak nezvládne ani Barton.
Pro správný chod procesoru samozřejmě potřebujete BIOS, který nový procesor rozpozná.
a tady jeste jeden clanek o XP-M
link
-
Citace:
Původně odeslal ja.viper
Jestli mas moznost tak zkus ten procak teda jinde ... jestli posta neoddelala ....
ale sam jsi videl ze to bylo peclive a poradne zabalene ...
a zkousis to teda na def nastaveni bisosu ?
zkus procist
tento clanek ... jestli se tam nahodou neco nedoctes ...
Co je na Barton potřeba
Ptáte se, co je na provozování procesoru Barton potřeba? Nutně musíte mít desku schopnou pracovat s frekvencí FSB 333 MHz (čipsety VIA KT333, VIA KT400, NVIDIA nForce 2 - ten doporučuji, SiS746). To by jistě nebyl až takový problém. No poněkud větším problémem již může být fakt, že ne všechny tyto desky jsou schopné dodat dostatečný proud. Barton vyžaduje 41A (modely 2500+ a 2800+) nebo dokonce 45A (model 3000+). Jestliže deska není schopná zvládnout Thoroughbred 2700+ a 2800+, pak nezvládne ani Barton.
Pro správný chod procesoru samozřejmě potřebujete BIOS, který nový procesor rozpozná.
a tady jeste jeden clanek o XP-M
link
Dik za pekny linky,uz jsem na nektery taky koukal...
BIOS by na def. mel byt (jeste jsem ho resetoval pres jumper a baterku).Jinak ja verim ze je ten CPU taky OK,zabalil jsi ho fakt dobre,ale stejne mi to vrta hlavou.Snad to bude BIOSem u ty desky,protoze ta jela taky OK (u toho co jsem ji kupoval),ale s AthlonXP 1700+.
Jeste urcite ten CPU zkusim jinde a pokud sezenu nejaky starsi Athlon(XP),tak zkusim i tu desku a popripade nahraju new BIOS.
-
jinak... nepotrebujes Athlon XP.. staci ti obycejnej athlon nebo duron... klidne nejaka 650, tu snad sezenes tak za 300 kdyz se budes snazit :)
-
Citace:
Původně odeslal J.Wade
jinak... nepotrebujes Athlon XP.. staci ti obycejnej athlon nebo duron... klidne nejaka 650, tu snad sezenes tak za 300 kdyz se budes snazit :)
njn,ja vim...
Jinak nemoh bych u tebe zkusit ten CPU?Nikde jinde nemam moznost ho zkusit.Jen se ptam,takze pokud se ti nechce rozdelavat PC a prdet se se mnou,tak nevadi...Dik
-
Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
njn,ja vim...
Jinak nemoh bych u tebe zkusit ten CPU?Nikde jinde nemam moznost ho zkusit.Jen se ptam,takze pokud se ti nechce rozdelavat PC a prdet se se mnou,tak nevadi...Dik
Uplne v poho.. akorad jestli nemas nejakou lepsi pastu, titan silver na 1.68 se zalmanem 7000B Al-cu pri 50 stupnu mi neni prijemnejch :)
-
ten procak jsem provozal pri zatezi na 72 stupnu ...
bez zateze jel def na 52 stupnich ..
to mpx je delane pro vysoke teploty ..
melo by jet na 2 ghz v notasu s pasivem do 100 stupnu ;)
-
Citace:
Původně odeslal ja.viper
ten procak jsem provozal pri zatezi na 72 stupnu ...
bez zateze jel def na 52 stupnich ..
to mpx je delane pro vysoke teploty ..
melo by jet na 2 ghz v notasu s pasivem do 100 stupnu ;)
na tom je mozna neco pravdy, ale to ze kdyz se prehoupnu pres 60C tak sem nestabilni mi nevymluvis :)
-
No tak nevim jak ty ...
ale ja jsem projel prime 95 cca 8 hod. a zadny error
ale mozny je vsechno....
-
Citace:
Původně odeslal ja.viper
No tak nevim jak ty ...
ale ja jsem projel prime 95 cca 8 hod. a zadny error
ale mozny je vsechno....
no ja se snazim najit nejakej jinej rozumnej duvod... koupil sem ho s tim ze jede 200*12@1.7 chvili sem jel 178*13.5 a a od doby co sem koupil zalmana tak jen 2333 a je jedno kolik do nej pustim V kdyz je to nad 1.67... ani na 1.8 neda to co predtim... mozna de do kopru deska, nebo sem ho moc slisoval :) ale kazdopadne sem unstable nad 60C...
-
tak to je zvlastni...
no ja jsem si stim taky hral ..
nekde psali ze zvysim napetim to je nestabilni a jinde zase naopak..
zkus jestli neco nevykoumas tady
-
hm pokial sa dobre pamatam tak NF2 zoberiem tusim max 512MB na slot nebude to prave ramkou?
-
ne to je spatna informace ...
ja jsem jel nejaky ten mesic s 1 GB + 2x512 MB
takze gigo to zvladne vpoho
-
no mne na starej NF7 s ver 2 s 2*1giga ani len napipla
-
no tak mozna ze byl problem jinde ...
a nemel jsi je treba v Dual chanelu ??? a jine znacky ? nebo neco podobneho ?
-
ee ale to uz je jedno dal som stareho kompa brachovi a on tam ma 2*256+512 a podoha
-
Citace:
Původně odeslal NOD
hm pokial sa dobre pamatam tak NF2 zoberiem tusim max 512MB na slot nebude to prave ramkou?
RAMkama to urcite nebude.Prisli mi uz MDT 2x512MB DDR400 a stejne to nefunguje.Musim tedy hledat problemy nekde jinde a vyskouset tu desku s jinym CPU a CPU vyzkouset taky jeste nekde jinde...
-
cekam kdy se ozves na tu zkousku :) pritahni to CPU a muzes aj desku... mam tu semprona a svoje XP-M...