Re: Problémy s wifi sieťou
Pripojenie AP-> uzivatelia alebo DSLko? Nam zacalo AP tiez z nicoho nic vyhadzovat uzivatelov - stacilo mu dat restart a uz ide zase ako ma :) Pokial to bude vacsim zarusenim skus zmenit preamble type - sem-tam dost pomaha :)
Citace:
Původně odeslal mrkeff
Máme taký problém. Máme zriadené aDSL, ktoré je zec AP pripojené k ďalším piatim užívateľom. Dva roky nám to fungovalo bezchybne, posledný mesiac nám pripojenie všetkých padá. Možno je to množstvom ďalších sietí, aj komerčných, ktoré v meste vznikli. Vzdialenosť všetkch užívateľov od AP je do 200 m, signál je vinikajúci, a zrazu pripojenie padne. Neviem ako to riešiť, pomôžťe smerová anténa s lepším ziskom ? Je nutné dať lepšiu anténu aj na AP ? Dík.
presne toto sa deje aj mne. pripajam sa cez wifi klienta na AP, mam 24dB anteny na kadej strane. je to point-to-point a tiez to doteraz slapalo krasne a zhruba dva mesiace to jednoducho slahne. tvari sa ze konekt ma, ale nema. signal seko ukazuje ale pingy neprechadzaju
ps: jedna sa o vzdialenost asi 300m
Citace:
Původně odeslal Rácz
presne toto sa deje aj mne. pripajam sa cez wifi klienta na AP, mam 24dB anteny na kadej strane. je to point-to-point a tiez to doteraz slapalo krasne a zhruba dva mesiace to jednoducho slahne. tvari sa ze konekt ma, ale nema. signal seko ukazuje ale pingy neprechadzaju
ps: jedna sa o vzdialenost asi 300m
Nemate zarusene pasmo?
PS:Na 300m 24dB anteny? Mate snizeny alespon vykon?
Citace:
Původně odeslal Geeker
Nemate zarusene pasmo?
PS:Na 300m 24dB anteny? Mate snizeny alespon vykon?
Ine anteny som nemal, znizeny vykon samozrejme je a zarusene pasmo? som v uplnbom kotli. najdem tu 5 sieti a ani jena nieje na mojom kanale.
Citace:
Původně odeslal Rácz
Ine anteny som nemal, znizeny vykon samozrejme je a zarusene pasmo? som v uplnbom kotli. najdem tu 5 sieti a ani jena nieje na mojom kanale.
No pises ze vzniklo par dalsich siti. Pokud nekdo z nich prekracuje povolenou mez vykony negativne to ovlivni dalsi uzivatele. Ale pokud to pada z niceho nic tak to muze byt HW. Nikde nepises co mas za zarizeni ani kolik lid je napojeno
Citace:
Původně odeslal Geeker
No pises ze vzniklo par dalsich siti. Pokud nekdo z nich prekracuje povolenou mez vykony negativne to ovlivni dalsi uzivatele. Ale pokud to pada z niceho nic tak to muze byt HW. Nikde nepises co mas za zarizeni ani kolik lid je napojeno
prave ze tu je minimum sieti. tak cca 5-6. co sa tyka zariadenia, na jednej strane je AP ASUS WL-500G pripojene do LAN siete a na druhej moj PC s SMC 2802W WiFi klientom(PCI karta). Robi to zhruba od doby kedy som zmenil MB, ale niesom si tym uplne isty.