Re: Wi-fi do starého střepu
Vyber si taku, ktora ma napisane PCI 2.1.
Mal som v 486ke LG LW1100P.
Dík za odpověď. Tato konkrétní karta se již sehnat asi nedá, navíc jsi ji asi honil pod Linuxem.
Pokud budes davat PCI2.2 kartu do MB s PCI2.1, tak by ti mozna mohlo pomoci tohle: http://www.proe.szm.sk/pci.html
Ano, pouzival som to v Linuxe, ale chodila aj vo Windows 95 - s tym som to najprv skusal.
To 3.3V napajanie bude asi s mnohymi kartami fungovat, ale urcite sa najdu aj take, ktore nepojdu. Cim lacnejsia karta, tym vacsia sance, ze to nepojde.
ja bych sel asi do klasiky - zcom xi-626, v PCI 2.1 jede
Citace:
Původně odeslal riksa
ja bych sel asi do klasiky - zcom xi-626, v PCI 2.1 jede
Ale ve winXX neumi WPA :(
Ve starých PC s PCI2.1 chodí jakékoliv karty s Prism2/2.5 chipsetem (např. ZCom 626) a Realtek RTL8180L (Edimax EW-7126)... naopak nechodí karty s chipsetem Atheros - ale ty pro změnu bezvadně chodí po přivedení 3.3V na příslušné piny sběrnice.
Díky všem za odpovědi!
Mam k dispozici ten Zcom 626 a Win98. Zkouseli jste to nekdo? Ovladac jsem nasel, nainstaloval, kolize neni. Nastavil jsem IP adresu stroje i brany v TCP vazbe na MiniPCI Wireless LAN Card, nastavil jsem i udaje v zalozce Upresnit.
Nicmene to nejede.
Otazka zni - jak dosahnout, aby si vzal internet z nastavene brany ?
Nedari se mi ani na ni pingnout, router (brana) vsak kartu vidi.
Je potreba jeste nejaky dodatecny SW? Na NB mam totiz Intel PRO Wireless 2200BG, ktere se o bezdratovy profil stara - nastavuje se tam SSID apod.
Co je potreba udelat? Napr. ve W98 snad ani nejde vytvorit Bezdratove pripojeni, ktere mam v XP..
Jak jste to nastavovali vy?
U par klientu mame zcomu ve W98, je tam potreba jeste takova ovladaci utilitka, kde se prave nastavuje SSID apod. Mela by take byt na CD ke karte...
EDIT: utilitka je kdyztak ke stazeni zde: http://www.i4.cz/download/Wireless%20Utility.zip
Napis sem: IP GW, jeji masku, vypis route. Totez od klienta.
Citace:
router (brana) vsak kartu vidi
to znamena co ? Ze z GW jde na tu kartu ping ? Nebo ze vidi jeji MAC ? nebo ???
---
Vseobecne: safra lidi, kdyz neco chcete resit, tak napisete vsecho co ste schopny zjistit, v 99% pripadu uz pri tom psani zjistite ze blbost je na vasi strane.
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Napis sem: IP GW, jeji masku, vypis route. Totez od klienta.
to znamena co ? Ze z GW jde na tu kartu ping ? Nebo ze vidi jeji MAC ? nebo ???
---
Vseobecne: safra lidi, kdyz neco chcete resit, tak napisete vsecho co ste schopny zjistit, v 99% pripadu uz pri tom psani zjistite ze blbost je na vasi strane.
Diky za odpovedi obema, vyzkousim.
Jezevec: Ano, z GW sel na kartu ping a ano videl jeji MAC, ktery jsem si hned pridal do seznamu povolenych adres.
Dostal jsem se nakonec do stavu, ze to funguje, pokud komunikaci nijak nesifruji (SSID se da nastavit primo na karte vazby TCO/IP -> PCI karta), jakmile se pokusim zapnout na routeru WEP/PSK a na PCI karte napr. WEP 128bit, nejde to. Musim asi prokombinovat varianty router/PCI karta/NB (ktery se take pripojuje k routeru), abych zjistil, co pojede. WPA predpokladam ve Win98SE nejde.