problém s odesíláním pošty
používám Mozilla thunderbird...pokud dám odeslat soubor s přílohou, po chvíli se objeví hláška, zprávu nelze odeslat, protože se nepodařilo připojit na server SMTP....
pokud dám odeslat e-mail bez přílohy, vše proběhne naprosto bez problémů...
problém se vyskutuje jak s e-mail na Seznamu, tak i na Quicku
Může mě někdo poradit, kde je zakopaný pes?
Díky
Re: problém s odesíláním pošty
SMTP server ma pravdepodobne nastavenu quotu na velkost emailu alebo na urcity typ priloh.
[edit]
Aky pouzivas firewall a antivir? Ked tak rozmyslam, tak moze byt problem aj tam...
A mám takový pocit, že nejen Quick, ale i Seznam vyžadují SMTP autorizaci (v MSOE "server požaduje ověření").
EDIT - aha, nevšiml jsem si toho s přílohami, nicméně ani to nemusí být úplně mimo mísu :-/
A co se Seznamu týče, myslím, že má nebo měl velikost přílohy omezenu na něco přes 2 MB... Jednou z využitelných možností by mohl být i nějaký free SMTP server (ideálně/obvykle u providerů, což třeba využívám já).
no tak zkusil jsem odstranit Avasta, ale to taky nepomohlo. I když chci poslat přílohu o velikosti třeba jen 50kb, prostě se to neodešle.
tak ten problém bude možná úplně někde jinde, teď jsem zkusil odeslat e-mail s přílohou přímo ze seznamu a taky to nejde.
Citace:
Původně odeslal Activer
tak ten problém bude možná úplně někde jinde, teď jsem zkusil odeslat e-mail s přílohou přímo ze seznamu a taky to nejde.
Citace:
Původně odeslal PiT
SMTP server ma pravdepodobne nastavenu quotu na velkost emailu alebo na urcity typ priloh.
QUOTA == obmedzenie alebo uplne zakazanie
=> Skus pozriet nastavenia profilu, ci sa to tam neda niekde zmenit. Ak nie -> pouzi iny SMTP server.