nF3 DFI deska+divny chovani BIOSu
problem: vjedu do BIOSu. nastavim si neco-je jedno co, dam ulozit. Kompl se resetuje, ale uz nenajede-monitor se nerozne-ale nechaniky vrci (jakoby hledaly nejaky medium). Jediny co pomuze je nastaveni BIOSu na defaultni hodnoty pomoci jumperu na desce.
DFI LP nF3 ULTRA-D+Opteron144
Nevite cim by to mohlo byt? nejaka ochrana proti meneni hodnot v BIOSu?
Re: nF3 DFI deska+divny chovani BIOSu
Mas tam aktualni BIOS?
Resetuje se komp porad dokolecka? Mas to nejak takteny?
ne, vse je na default-zadny OC!
BIOS tam byl uplne posledni BETA, ted sem tam dal starsi (taky nejaky BETA) a dela to porad.
popis: neco nastavim-ulozim-kompl se standartne restartuje, ale pak uz jen shasne monitor a je konec (ale mechaniky se toci-proste nejak vrci a svitim jim LED (teda jedne z nich)-sviti ikdyz tam zadny medium neni (takze by svitit nemala!)
ps: podle lidi sou tydne BETA BIOSy v pohode, takze myslim ze kdybych tam dal posledni FINAL BIOS, tak by to muj problem nevyresilo
Tak problem je vyresen. Bylo to tema BETA BIOSama. Ikdyz i predesly majitel desky mel BETA BIOS (a vse mu jelo v poho). Tak u me BETA BIOSy proste nejedou (asi nejaka krpa s myme komponentama). Sem ted par veci v BIOSu nastavil a uz to jede tak snad to uz bude cely v pohode.
Sakra ja mam uplne tento isty problem comp mam v popise
bios mam najnovsi
a nerobi sa mi to len vtedy ked idem do biosu ale aj v tedy ked restartnem pc
monitor uz nenabehne ... musim vypnut pc a potom zase zapnut jedine tak to ide...
Edit: popripade kde by som nasiel na svoju dosku nejake beta biosi na stranke dfi su len 2 alebo 3...
Edit2: mam taku doplnujucu otazku tu na stranke dfi http://us.dfi.com.tw/Support/Downloa...FLAG=A&SITE=US
je kazdy bios 2 krat jeden je normalny a druhy je DiamondFlash Image for BIOS. aky je medzi nimi rozdiel?
ja mam DFI nF3 ULTRA-D (ty mas trosku jiny model). Stahni si posledni final BIOS (u me to je treba BIOS s oznacenim 711-s tim to jede v pohode).
Mam najnovi bios co je na stranke DFI ci je final to neviem...
ale stale som sa nedozvedel aky je rozdiel medzi normalnym biosom a biosom co tam je vedla neho napisane ze DiamondFlash Image for BIOS
Citace:
Původně odeslal Yoyos
Mam najnovi bios co je na stranke DFI ci je final to neviem...
ale stale som sa nedozvedel aky je rozdiel medzi normalnym biosom a biosom co tam je vedla neho napisane ze DiamondFlash Image for BIOS
ten DiamondFlash je podle me program na flashovani z WINu-proto je cca 2-3x vetsi nez samotnej BIOS. Osobne ti ale doporucuju, aby jsi flashoval z DOSu.
kdyz u BIOSu neni nic napsanyho tak to je final-z zbyvajicich BIOSu je vzdy napsany BETA.....takze podle toho poznas o jaky se jedna BIOS, ale co sem se dival vcera, tak na vetsine DFI serverech najdes jen final BIOSy-nebo aspon ty nahore byvaji FINAL.-se podivej a uvidis.
No toho som sa bal takze najnovsi bios mam ten som tam daval cca pred dvoma mesiacmi
asi skusim starsi...
Takze dal som tam bios trochu starsi a uz to nerobi...
takze asi ten new bios neni uplne v poriadku...