kterou 2 GB flashku? KINGSTON / Transcend JetFlash
Kterou byste doporucili 2 GB flashku?
Rozhoduji se mezi
KINGSTON 2GB USB 2.0 Flash Memory 6MB/s read, 3MB/s write
nebo
Transcend JetFlash 110 2G USB 2.0
nebo nějakou jinou? Prioritou je pro mě nízká cena. Ideální, pokud byste ji našli u SWS nebo alzasoftu.
A ještě otázka, bude fungovat také na USB 1.1?
Re: kterou 2 GB flashku? KINGSTON / Transcend JetFlash
fungovat bude - samozrejme ale iba v mode USB 1.1
Chapu, ze pises, ze prioritni je cena, nicmene zauvazoval bych o malinko vyssi investici treba do Corsair Flash Voyager
http://www.alzasoft.cz/d50598/188428...-sifrovani.htm
(a da se koupit o dost levneji, radove o 300-400,-, nez je tahle vysoka cena treba v Alze.
Za prve je hodne pogumovanej a odolnej a za druhy pres USB 2 zvlada teoreticky zapis kolem 13MB/s a 19MB/s cteni (coz se priblizuje i praktickejm hodnotam), takze vic nez markantni rozdil nez "obycejne" flashky.
A pokud budes casto plnit 2GB flashku, usetri to pri zapisu hodne casu.
USB 1.1 je samozrejme komatibilni.
Mam ho v 512MB a nemuzu si jej vynachvalit.
A taky plati - nemam tolik penez, abych si mohl kupovat levne veci... :)
EDIT: ted koukam, ze ten Transcend JetFlash ma obdobny parametry, takze pripadne dle meho bych sel do nej, z tech dvou na porovnani.
Ja chapu.
Ocekaval jsem, ze mi urcite nekdo doporuci koupit radeji neco drazsiho. Takhle to je ve vsech oblastech, ze neco o trochu drazsi je lepsi.
Nicmene ani rychlost zapisu pro me neni prioritou. A ta cena je pro me uz i na 1800 Kc trochu dost.
Takze jestli neexistuje neco, co je na Transcend JetFlash 110 2G USB 2.0 hodne spatneho, tak bych do ni sel.
Citace:
Původně odeslal tiktak
Chapu, ze pises, ze prioritni je cena, nicmene zauvazoval bych o malinko vyssi investici treba do Corsair Flash Voyager
http://www.alzasoft.cz/d50598/188428...-sifrovani.htm
(a da se koupit o dost levneji, radove o 300-400,-, nez je tahle vysoka cena treba v Alze.
Za prve je hodne pogumovanej a odolnej a za druhy pres USB 2 zvlada teoreticky zapis kolem 13MB/s a 19MB/s cteni (coz se priblizuje i praktickejm hodnotam), takze vic nez markantni rozdil nez "obycejne" flashky.
A pokud budes casto plnit 2GB flashku, usetri to pri zapisu hodne casu.
USB 1.1 je samozrejme komatibilni.
Mam ho v 512MB a nemuzu si jej vynachvalit.
A taky plati - nemam tolik penez, abych si mohl kupovat levne veci... :)
EDIT: ted koukam, ze ten Transcend JetFlash ma obdobny parametry, takze pripadne dle meho bych sel do nej, z tech dvou na porovnani.
Můžu ti doporučit Kingston, sám mám jejich 512MB variantu a před tím jsem měl 256MB a oba naprosto bez problémů. Uvažoval jsem taky o Corsair ale nakonec jsem vzal Kingston, a to z důvodů spolehlivosti. Kingstonů jsem před vánoci prodali několi set kusů a ani jedna reklamace (jedna shořelá ale to měl maník blbě zapojené USB) na Corsair už byly z cca 50 prodaných kusů celkem 4+1 reklamace (4 od lidí ta jedna od mě :-D). Navíc se mi dost líbí to barevné odlišení velikostí, je to jednoduché a účelné.
Jinak na webu sws ohledne cteni a zapisu lzou. Spravne to ma byt takto:
Read 12 MByte/s, Write 8 MByte/s (128M~2GB),
Read 18 MByte/s, Write 14 MByte/s (4G)
Transcend web
http://www.nc.cz/DetailPage.asp?DPG=20646
Muzu vrele doporucit. Mam jeji 256 Mb verzi a jeji rychlosti sou vyborne.