snizeni napeti napr. z 12V na 5V
Jak se to da resit? Ja to resim pomoci stabilizatoru 7805. Tata si koupil do auta autonabijecku na tel. za 200. Meni z 12V na 5.7V. Zajimalo by me jak to resi oni, ze se jim to vubec nezahriva? Vzdy jsem si myslel ze tam je DC menic, ale kdyz to stoji tak malo? Ma nekdo schema?
Re: snizeni napeti napr. z 12V na 5V
Citace:
Původně odeslal chinook
Jak se to da resit? Ja to resim pomoci stabilizatoru 7805. Tata si koupil do auta autonabijecku na tel. za 200. Meni z 12V na 5.7V. Zajimalo by me jak to resi oni, ze se jim to vubec nezahriva? Vzdy jsem si myslel ze tam je DC menic, ale kdyz to stoji tak malo? Ma nekdo schema?
Dneska uz DC-DC nestoji moc, IMHO kdyz to stoji 200, oni to vyrobi tak za 40Kc, coz by tak nejak odpovidalo.
Nevim presne kolik ho to stalo, ale vim ze to bylo neco okolo 200. Potrebuji si nejak dobijet pda. Uvazuji o koupi baterky 12V. Pak nejak snizovat napeti. Asi nejlevnejsi by bylo koupit stabilizator, ale byly by velke tepelne ztraty. Koukal jsem se DC/DC menic stoji 700 to se mi zda hrozne moc. Takze pro me bude asi vyhodnejsi si za par stovek koupit hotove zarizeni a pro sve ucely upravit.
na to se delaj ruzny pwm stabilizatory, daj se koupit vod 10kc ty nejlevnejsi
pro proudy kolem 500mA se da pouzit i samotnej ridici obvod, pripadne se da pouzit treba i ze staryho AT/ATX zdroje, ten mozna vydrzi i 1A
A nebo jeste levnejsi varianta: MC34063 komplet s toroidem, diodou i ostatnim do 50Kč..
http://www.gme.cz/index.php?action=d...sk=&pict=&jaz=