Pentium D 805 zaklady taktování?
Prosim nevite nejaky odkaz na postup pri taktovani Pentia D 805 (dualcore) Jedna se mi o pouziti pameti (533,667) delicky, pci lock. Vsude je jen kolik je max frekvence atd. Jediny clanek v cestine jsem nasel na Pc Tuning: http://www.pctuning.cz/index.php?opt...3969&Itemid=57 ale ten je 2 roky stary a netyka se 2 jadrovych procesoru.Nebo me pomuze Vase nastaveni. Ja chci jit max a optimalne na 166X20=3.32Ghz. Diky
Re: Pentium D 805 zaklady taktování?
Citace:
Původně odeslal Martin Šrámek
Prosim nevite nejaky odkaz na postup pri taktovani Pentia D 805 (dualcore) Jedna se mi o pouziti pameti (533,667) delicky, pci lock. Vsude je jen kolik je max frekvence atd. Jediny clanek v cestine jsem nasel na Pc Tuning:
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...3969&Itemid=57 ale ten je 2 roky stary a netyka se 2 jadrovych procesoru.Nebo me pomuze Vase nastaveni. Ja chci jit max a optimalne na 166X20=3.32Ghz. Diky
postup pri taktovani jedno- aj dvojjadra je rovnaky.
akorat poustis dve instance primu :))
Jeste se hodi poznamenat, ze teplotni cidlo ma pouze core#0, teplotu druheho jadra nezjistis, tak pozor na to :-) (bude ale asi hodne podobna v zatizeni obou jader).
A doporucuji pustit RMClock a sledovat, jestli ani jedno jadro nethrottluje. Nevim proc, ale ThrottleWatch mi neukazoval spravne throttling ani na northwoodu, ani ted na smithfieldu a baniasu...
no on ti bude clanek sice trochu napomocnej, ale stejne si to musis nastavit sam,
je jasne ze pameti se snaz mit co nejrychlejsi, zalezi jake mas, sposty 533 jdou na 600, dokonce, je lepsi mit vyssi latence a vysokou frekvenci nez nizzsi latence s nizkou frekvenci (opacne to je u A64), pci lock je dobre mit nastaven na cca 101/66, napeti jadra cpu bych rozhodne nehazel nad 1,5V, i tak to bude dost problem chladit, ale jinak musis zkouset, nikdo ti presne nerekne co jak nastavit aby ti to slo treba na 3,6G