Ako sundat IHS z OCZ DDR.
Hi,
mam OCZky z podpisu - 2x256MB DDR400 2-3-3-6 Revision 3, pri 3.25v real davaju 480MHz 2-2-2-4, pisal som na original OCZ support, ze kolko im mozem najviac nasolit voltov aby sa nic nestalo a hlavne, ake maju tie RAMky chipy... Odpisali mi jednu poondiatu vetu, ze maximum je 3v nech si dam pozor :/ A teraz k problemu, chcem dat dole z nich ten chladic aby som zistil ake chipy to ma, aby som ich pre istotu neodpalil fakt (4 az 5v aby to slapalo poriadne :D ). Jednu stranu IHS dam dole ale druha, na ktorej su chipy ani za nic dat dole, je tam ta teplovodiva paska po celom obvode, nechcem odvalit chipy alebo to nejak poskodit. Je tam este medzi tou paskou nejaka pasta, ktora sa zasusila, alebo nebodaj lepidlo? Skusal som to aj hrubou silou no fakt to neslo, nepomohlo by nahriat/ochladit. Pripadne ak by niekto vedel ake to ma chipy, aby som to nemusel sundavat, nikde som to nenasiel...
http://www.ocztechnology.com/images/...3200rev3PF.jpg
Vdaka!
Re: Ako sundat IHS z OCZ DDR.
Ja se vzdy zasek na tý spone, protože sem nechtel přijít o záruku tak sem to nechtel poníčit. jesli ti nejdou ty měděný pasivy tak to skus dát do mrazáku na půl hodky a pak to nakym dlátem nebo necim ostrym /nozem/ skus v rozích čipu odlípnout. Jednou sem takhle sundaval přilepenej chladic od R8500.
Tie spony mne idu v pohode, aj jedna strana chladica. Ta nalepka sa da v pohode odlepit a potom znova nalepit bez akehokolvek poskodenia, tie spony len potom vypacis a vytlacis hore. S tym mrazakom to skusim, uvidime este ci ma niekto skusenosti... Zatim dik. ;)
Ja sem to nechtel brát abych to neak nepoškrábal. No a ted na mojich TCCD už na to prdim abych to sundaval , on tam sice ten pasiv blbe sedí a na dost velký plose je to odklýplý .... at se smaží.
Citace:
Původně odeslal aless
Ja se vzdy zasek na tý spone, protože sem nechtel přijít o záruku tak sem to nechtel poníčit
taky sem se toho bál, zkoušel sem tu sponu něčím ostrým roztáhnout ale nešlo se tam dostat tak sem toho raději nechal
Ja jsem taky rozebiral tyhle OCZ, ale byly to EL, nebyly to R3, takze to ma jine cipy. Ty svorky jsem dal dolu v pohode, jedna strana chladice sla OK, ale druha mi dala trochu zabrat. Proste za to musis trochu vzit a uvidis, ze to zacne povolovat. Ja jsem trochu pacil sroubovakem oprenym o chladic a tistak.
Jak pise briketa, nesmis se bat pouzit trosku sily. Ta lepici paska musi povolit
Citace:
Původně odeslal Jafido
Jak pise briketa, nesmis se bat pouzit trosku sily. Ta lepici paska musi povolit
ja se u toho malem pokakal.. ale povedlo se.. osvedcil se tenky placaty sorubovak, nuz.. staci sundat jednu sponu a pak to "vychlipit" .. ale zalezi.. jedna mi takhle sla.. u duhe musela i druha spona dolu a i tak to bylo nalepene
Jak píšou kluci, chce to páčit. Hlavně nezačínej páčit uprostřed ale někde na kraji....mrkni jestli na jené ze 2 stran neni chladič méně přilepený. Žádná pasta tam neni, jen ta šedá páska s lepidlem. Dej si na tišťák nějakej gumovej podklad, třeba kus duše z kola a o něj si opři šroubovák a pak už jen tlač....bude to porod ale ty to zvládneš.