Máte někdo zkušenosti se zvukovkami integrovanými na základních deskách ? Jde hlavně o ty 5.1 z poslední doby - např. ALC650. Hlavně mne zajímá třeba porovnání s SB Live 5.1.
Printable View
Máte někdo zkušenosti se zvukovkami integrovanými na základních deskách ? Jde hlavně o ty 5.1 z poslední doby - např. ALC650. Hlavně mne zajímá třeba porovnání s SB Live 5.1.
No tak zvukovky a který maj čip s kodekem AC97 (většina) sou docel na prd, SB je 1000× lepší,pak zvukovky s čipem CMI8738 sou už celkem "dobrý", ale náročnější na procesor a huř se sháněj ovladače, ale o dost lepší než AC97 (dle mého názoru a ucha), ale SBLive je špica a cena je už taky ucházející a určitě se její koupě vyplatí.
AC97 je podle me peknej shit a rozhodne je lepsi kazda zvukovka ktera je do slotu, 5.1 asi nejlepsi :wink:Citace:
Původně odeslal Smitka
měj jsem čip Ac97 a je na hovno přední mi hrály a zadní tak o polovinu potišeji ne-li víc. Integrovaný prostě za to nestojej
Obecně se dá říct, že integrovaný mají slabej zesilovač, jinak s kvalitou by na tom neměly bejt až tak kriticky. Prostě jen hrajou potichu a když to ve Win moc roštujete, tak to zkresluje. Chce to mít kvalitní koncovej systém... :wink:
Ja mam ALC650 použivam ju z kvalitnejšiou vežou SONY a na moje techno a drum n bass a občas hry bohato stači
2Marty: mno stim zesilovacem se da souhlasit, ale (zapominas na sve elektronicke vychovani) zapominas na srdce zvukovky-prevodnik a to je asi nejchoulostivejsi(na nem zalezi kvalita zvuku) a nejdrazsi na cely zvukovce.
Je pravda, ze ACcka jsou vafkt na dve veci, ale s C-media mam jen dobre zkusenosti, sic na SB nemaji, ale jsou kvalitni.
co se tyce alc650 tak podle righmarku ma tak 10x mensi THD a 20x mensi intermodulacni zkresleni nez cmi8738 .Tyhle dva kodeky se nedaji vubec srovnavat.
ALC 650 na KT3 ultra ARU- (temer) plna spokojenost (jen by mel mit jeste analogovy ekvalizer/korekce na vystupu). Zvlaste kdyz se k tomu daji normalni , ne pocitacovy, bedny. S ovladacema jsem nemel zadny problemy, 5.1 taky facha jak ma. Dokonce podle RightMarku dopadl znacne nad ocekavani a co jsem nasel srovnani, tak SB live vysel hur a Audigi v nekterych parametrech taky (uz si to presne nepamatuju). CMI8738 s tim snad ani neni mozny porovnavat. Koncovy zesilovac samozrejme ALC650 nema, ale snad vsecky bednicky maji zesik v sobe a podle mne neni nad normalni zesilovac, trebas domaci bastl, a normalni repraky.