WD800LB - neuspesny format a po nom je disk OUT - HELP
Zdravim Vas...
Mno kamos mi doniesol horeuvedeny HDD. Disk BIOS sice detekne, ale mu to trva dost dlho, pod Windozami ho njeje vobec vidiet. Skusal som FDISK, na disku sa mi zobrazili 2 particie ale nesli zmazat (hlasil chyby, ze trebanajprv vymazat logisku jednotku, ked som sa pokusil vymazat logicku jednotku - zahlasilo, ze tam ziadna njeje)...
Teraz popis postupu, ako sa udajne podarilo tento HDD dostat do takehoto stavu :
komp bol zavyreny, tak doticny zobral z kompu HDD a rozhodol sa naformatovat disk v inom kompe a potom nanovo nainstalovat... Format mu aleneprebehol uspesne (uz nevie, aka bola chyba)... Po restarte uz disk vo windosoch nevidel....
disk BIOS detekne ale nejak s nim njeje mozne nic robit (skusal som FDISK, vid hore)... Skusal som aj nastroje zo stranky WD
http://support.wdc.com/download/index.asp
ale tamsu len nejake testy a same hovadiny...
Vela som pocul o "LOW LEVEL FORMAT"... ale sam som to este nerobil... mozete mi doporucit, ako na to a ci mi to moze pomoct ??? Aleboporadte prosim nejaky iny soft (z DOSu,lebo vo Win disk nevidim), co by mohol pomoct ... Dakujem
Re: WD800LB - neuspesny format a po nom je disk OUT - HELP
Zero fill - byvalo to v data lifeguard tools (bootovacia disketa) - neviem, ci to este maju, nejako to cele posrali.
diagnosticke utility primo od wd by meli obsahovat funkci erase ( ci tak nejak - pouzil jsem to u sveho druheho wd ), ktera komplet cely disk prepise tusim jednickama. tzn pokus se udelat tohle.
pokud ani potom ten disk nepujde naformatit, zkus to udelat v jinem kompu. navic je take mozne, ze je vadny ( presne tohle mi totiz to wd800jb udelalo ).
Opravdu bych doporucoval pouzit utility vyrobce a zkusit low level (zapsat nuly). Predpokladam, ze system souboru byl FAT32 a FAT tabulka tuhle "nestandardni operaci" nezvladla.
Stahuj WD Util
Edit: :-)
ahaaa, takze ZERO FILL je v podstate LOW LEVEL FORMAT... Dakujem, vyskusam...
Mno chlopy...
takze iny problem... este v piatok disk slapal (aj ked ho BIOS detekoval dlho, ale WDtool ho potom nasiel a zobrazil o nom info)... Dnes pridem do roboty, zapnem kompik s diskom a :
Najprv disk vobec nedetekuje (disk nerapka, je ticho...) asi po 10 restartoch disk BIOS po hodnej chvili detekol (jumpre nastavene stale rovnako), avsak WDTool po 15 minutach rapkania disku ani nenastartoval, vyhlasil tento warning :
Warning: Command issued while DRQ set
a po chvyli nejaky ERROR (nestihol som zapisat) a koniec (tooly nenastartovali)... Co si myslite ??? v com je zrada ??? Netreba v BIOSe nieco vypnut ??? (UDMA, LBA mode alebo tak nieco...)
Zkus disk připojit na jiný molex a vyměň kabel. Pokud i přes popsané kroky bude klepat hlavami o vřeteno (cvakat), nebo budou problémy s jeho detekcí, nejspíš už to má za sebou.
2Hazo: rekni papa. mel jsem stejny problem = reklamace.
Zdravim...
Mam problém taky s tímto HDD... problém při hraní her, dostávám asi pul sekundové výpadky např. mam 125FPS a zničeho nic mi to spadne tak na 20FPS a hned zase z5 a ruzně se mi to zpomaluje.Dělá mi to už docela dlouho a zdá se mi že je to furt horší.Zkoušel sem i formáty ale zdá se mi, že je to po každém formátu horší. Může to být jedině HDD nebo RAMkama pže sem asi před pul rokem dělal menší upgrade a to jediný zůstalo a problém přetrval. Dělal jsem test na RAMky pomocí GM a bez problému, takže zbejvá HDD ale vůbec netušim co s tim. Jestli máte někdo nějaký podobný zkušenosti, tak pls pomocte
Citace:
Původně odeslal zabho
Zdravim...
Mam problém taky s tímto HDD... problém při hraní her, dostávám asi pul sekundové výpadky např. mam 125FPS a zničeho nic mi to spadne tak na 20FPS a hned zase z5 a ruzně se mi to zpomaluje.Dělá mi to už docela dlouho a zdá se mi že je to furt horší.Zkoušel sem i formáty ale zdá se mi, že je to po každém formátu horší. Může to být jedině HDD nebo RAMkama pže sem asi před pul rokem dělal menší upgrade a to jediný zůstalo a problém přetrval. Dělal jsem test na RAMky pomocí GM a bez problému, takže zbejvá HDD ale vůbec netušim co s tim. Jestli máte někdo nějaký podobný zkušenosti, tak pls pomocte
Podle ceho usuzujes, ze na vine je HDD? Nemuzou byt ty poklesy zpusobeny "jen" 512MB RAM? Na novy hry je to dnes uz malo. Otestuj disk na chyby, pripadne zkontroluj hodnoty SMART, abys urcil, jestli je to optavdu problem HDD.
Citace:
Původně odeslal daso
Podle ceho usuzujes, ze na vine je HDD? Nemuzou byt ty poklesy zpusobeny "jen" 512MB RAM? Na novy hry je to dnes uz malo. Otestuj disk na chyby, pripadne zkontroluj hodnoty SMART, abys urcil, jestli je to optavdu problem HDD.
testuju to na hrách na kterých to nedělalo ale ten disk je starej asi už 2 roky... Ramky sice taky ale když sem je testoval GoldMemory tak to jelo fpohodě