-
Ati X1600 PRO
Prosím vás, jakým spůsobem mám docílit, aby se mi při klonování obrazu na TV neposouval na televizi obraz, když myš přesunu ůplně nahoru, dolů, doprava nebo doleva? Předem děkuji. Rozlišení televize neumím nastavit. Je stabilně 1024*768. Televize má sloužit k informacím, pro zákazníky. Děkuji
-
Re: Ati X1600 PRO
Pro monitor máš nastavené vyšší rozlišení než televize umí. A protože toto rozlišení vlastně klonuješ a televize ho neumí, tak je zobrazena jen výseč v 1024*768, které ještě televize zvládá.
-
Velice děkuji, že jste mě obeznámil s kořenem problému. Nevíte prosím, jak bych mohl mít na LCD obrazovce rozlišení spomínaných 1280x1024 a na televizi 1024x768 ?
-
theater mode? alebo neklonuj a rozsir s nastavenim ineho rozlisenia (neviem ako sa tomu u ati nadava, nvidia to ma ako dualview)
-
Standardně je to Extended Desktop, ale tohle je poměrně problematický řešení. Já s tím taky zápasil. Theater mode je nešikovnej, jsou problémy s titulkama apod, navíc na Extended desktop se pak třeba přenese jen video, ostatní aplikace mi s tím moc nespolupracujou (např. prohlížení obrázku přes ACDSee se ve full screenu zobrazí jen na MainDesktop)
Teď to řeším tak, že mám nastavený klonování a když potřebuju i TV, tak snížím na LCD rozlišení. Extended desktop je dost neohrabanej.
Ale sem v tom taky Lama, třeba mě někdo vyvede z omylu a nějaký řešení existuje.
-
Staci pouzit ATI TRAY TOOLS tam je v option nastavenie, clone pripadne theatre mode.
-
theater mode vs. titulky je len otazka overlay, na to musis mat inteligentny prehravac, co to do toho overlay vie dat ;)
-
Jasně, nebo použít rozumný soft na titulky. Tohle se objevilo v roce 1999 po vydání Matrox G400, bylo to vyřešeno během pár týdnů (soft DivXG400) a překvapuje mě, že to lidi dodnes považujou za nepřekonatelný problém :rolleyes:
-
Netvrdím, že je to nepřekonatelnej problém. Jen jsem říkal, že ext. desktop je něco jinýho než clone a má to svoje mouchy.
Myslel jsem, že spíš někdo přijde na to, jak udělat klon v jiným rozlišení.
-
Klon v jiným rozlišení není v podstatě se zachováním kvality možný. Musel by se použít resize/resample.