Kompatibilita Gigabyte GA-K8NS
Ahoj all, pořídil sem si tuhle desku a bohužel musím konstatovat, že mi od začátku dělá samé problémy...
1.) nekompatibilita s ram - vyřešeno jedním modulem
2.) restart při nabíhání windows (konkrétně automatickém spouštění skype při startu) - vyřešeno
3.) restart při spuštění CS a zasekávání při přehrávání videa...
Někde se mi záhadně při prozkoumávání kodeků podařilo najít, že bylo zaškrtnutý preferování softwarový akcelerace videa (nikde sem nenašel možnost to změnit)... Jiný hry sem ani nezkoušel ale při zpuštění CS se mi automaticky restartuje celý počítač. Jinak před tim sem měl desku Biostar a šlapalo to v pohodě. Asi sem si naivně myslel, že timhle upgradnu. Možný problém bych viděl v nekompatibilitě s mojí GK GeCube X1300 DDR3 (AGP) i když sem dělal šachy s ovladačema co to šlo nic nepomohlo. Máte někdo prosím Vás podobný zkušenosti popř. nápad jak to vyřešit... Za každou, byť sebe menší radu předem díky Kikoun
Re: Kompatibilita Gigabyte GA-K8NS
Jaky pouzivas BIOS ? Pokud nemas posledni F18 - update ! Mne to vyresilo obcasne restarty
Citace:
Původně odeslal Don Kikoun
Ahoj all, pořídil sem si tuhle desku a bohužel musím konstatovat, že mi od začátku dělá samé problémy...
1.) nekompatibilita s ram - vyřešeno jedním modulem
2.) restart při nabíhání windows (konkrétně automatickém spouštění skype při startu) - vyřešeno
3.) restart při spuštění CS a zasekávání při přehrávání videa...
Někde se mi záhadně při prozkoumávání kodeků podařilo najít, že bylo zaškrtnutý preferování softwarový akcelerace videa (nikde sem nenašel možnost to změnit)... Jiný hry sem ani nezkoušel ale při zpuštění CS se mi automaticky restartuje celý počítač. Jinak před tim sem měl desku Biostar a šlapalo to v pohodě. Asi sem si naivně myslel, že timhle upgradnu. Možný problém bych viděl v nekompatibilitě s mojí GK GeCube X1300 DDR3 (AGP) i když sem dělal šachy s ovladačema co to šlo nic nepomohlo. Máte někdo prosím Vás podobný zkušenosti popř. nápad jak to vyřešit... Za každou, byť sebe menší radu předem díky Kikoun
techto desek sem montoval snad 20 a zadnej problem s nima nebyl, 2 moduly nejsou problem.. Je pravda zhe s X1300 sem to nezkousel pac sem daval do te desky spis R9600 XT apod. uz je to taky nejakej ten patek zpatky :).. nemas moznost vyzkouset jinou grafarnu?? Co update BIOSu??
Citace:
Původně odeslal rombo
techto desek sem montoval snad 20 a zadnej problem s nima nebyl, 2 moduly nejsou problem..
Tak presne tohle mi tvrdil technik v TSB kdyz sem tam reklamoval uz druhej kus ! :o
edit: a koukam ze tys taky tsb
Citace:
Původně odeslal ctrl_j
Tak presne tohle mi tvrdil technik v TSB kdyz sem tam reklamoval uz druhej kus ! :o
edit: a koukam ze tys taky tsb
jj jsem, prave proto rikam zhe sem s tim zadny problemy nemel.. pameti se tam strkaji vetsinou Transcend a s tema to slape.. tu desku uz sem v rukach nemel docela dlouho a proto nevim jak to se serii X1XXX jede :confused:
Bios je právě ten poslední verze 18 paměti sem měl A-Data nebo tak něco teď jedu jednu kingstone a pohoda... Bios nic nevyřešil tak nevim zkusim ještě sehnat jinou grafiku a uvidim...
Zopár som tiež týchto dosiek montoval. Ramky tam šli Goodram, grafiky radeony 9550, 9600. Problém nebol. Robia sa v dvoch revíziách, musím povedať že tá druhá je už trocha odfláknutá- slabší bios.