odbarvení - bw+ponechání určité barvy
Potřeboval bych poradit nějkou nejlepší metodu, jak na tento úkon v PS CS2. Pro upřesnění se mi jedná hlavně o foto portrétu, kdy objekt bude mít za uchem např. lilii a já bych potřeboval mít fotku bw a lilii v barvě. Snad je to pochopitelné, děkuju za každou radu.
Re: odbarvení - bw+ponechání určité barvy
jeden z možných způsobů co mě napadl v tuto pozdní hodinu.
1-kopie pozadí
2-přepnutí na kopii pozadí
3-pomocí výběru (magnetický laso nebo normál) překopíruješ do další vrstvy
4-odbarvíš kopii pozadí pomocí míchání kanálů
5-lehce poladíš nepřesnosti, slučíš do jedné vrstvy, uložíš (buď ve vrstvách - pro další upravy, či do jedné - pro tisk).
Možná se dá nastavit "guma" tak, aby mazala jen barevnost.
Guma ne, ale v PS je nastroj Houba/Sponge tool (slouceny pod jedno tlacitko se stmavenim a zesvetlenim). Ten se nastavi na snizeni sytosti - 100% a daji se tim doladit drobnosti.
Citace:
Původně odeslal DeeKay
Guma ne, ale v PS je nastroj Houba/Sponge tool (slouceny pod jedno tlacitko se stmavenim a zesvetlenim). Ten se nastavi na snizeni sytosti - 100% a daji se tim doladit drobnosti.
jasně :) já sem ale guma
http://www.gimp.org/tutorials/Selective_Color/
navod pro gimp ... imo to pujde dost jednoduse aplikovat i na ps ..
2 Příloh-a(y)
Sice trosku mimo tema, ale me to prijde zajimave:
Muj fotak ma funkci Me barvy - Zduraznit barvu. Neni to sice idealni ale pro hracicky jako jsem ja je to vdecna funce :)
Pls nekomentovat foto, je to jen pro predstavu ...
Citace:
Původně odeslal russianblue
jeden z možných způsobů co mě napadl v tuto pozdní hodinu.
1-kopie pozadí
2-přepnutí na kopii pozadí
3-pomocí výběru (magnetický laso nebo normál) překopíruješ do další vrstvy
4-odbarvíš kopii pozadí pomocí míchání kanálů
5-lehce poladíš nepřesnosti, slučíš do jedné vrstvy, uložíš (buď ve vrstvách - pro další upravy, či do jedné - pro tisk).
Možná se dá nastavit "guma" tak, aby mazala jen barevnost.
Asi s krizkem po funuse ale je to zbytecne slozite, staci vybrat tu cast kde chcem nechat barevnost potom invertovat vyber a aplikovat desaturate.
Citace:
Původně odeslal daga
Asi s krizkem po funuse ale je to zbytecne slozite, staci vybrat tu cast kde chcem nechat barevnost potom invertovat vyber a aplikovat desaturate.
Desaturate je metoda s najhorsimi vysledkami spomedzi vsetkych v pshope moznych. Skor aplikovat grayscale alebo na invertovanu selekciu aplikovat channels s rucnym nastavenim monochrome a jednotlivych farebnych kanalov podla oka.