WinXP a tlac na LPT zo staruckej DOS aplikacie...
Zdraviom Vas..
Znamy kupil novy pocitac s WinXP Prof SP2. Na tomto kompe chce prevadzkovat nejake stare DOSovske uctovnictvo, co mu bezalo na starej masine (P200 win98SE) a vystupy z neho potrebuje tlacit na staru ihlickovu LPT tlaciaren...
Tlaciaren som na novy komp nainstali OK (WinXP ju pozna, takze ju bez problemov sam nainstalil), z Wordu alebo inych Win aplikacii tlaci perfektne a rychlo.... AVSAK : ked spustim ten stary soft : tlac z neho sice funguje, ale sa vzdy pred koncom strany ZASTAVI - caka 10-60 sekund a potom pokracuje dalej (vytlaci cely dokument)...TOTO POTREBUJEM ODSTRANIT...
Skusal som uz :
- nastavenie aplikacie, aby sa spustala vo Win95,98,2k rezime
- nastavenie tlaciarne, aby tlacila do frontu, aby zahajila tlac az po zaradeni poslednej strany do frontu (tu bola pauza hned na zaciatku podla poctu tlacenych stran a potom uz tlacilo dobre - zrejme njekde tu bude zrada...) aj tlac priamo na tlaciaren STALE TLACI ROVNAKO (teda len ta dlha pauza sa presunie napr. na zaciatok, ale STALE TAM TA PAUZA JE)!!!
Nejaka rada ???
Re: WinXP a tlac na LPT zo staruckej DOS aplikacie...
Ten problem znam...
Kdyz das neco tisknout a dosovsky program ukoncis, tak to vytiskne OK, ze?
... resil jsem to mnohokrat na ruznych strojich, s ruznymi tiskarnami a s ruznymi dosovskymi programy ale vsude se to chova takhle...
nezkousel jsem jen jedno a to tisknout z dosu do souboru a mit na kompu print spooler, kterej bude tisknout ulohy z tech generovanejch souboru - protoze ne vsechny DOS programy umi tisknout do souboru; naposledy, kdy me to napadlo, tak jsem nemel k dispozici zadny soft, ktery by to umel.
No pokud by to nekdo vyresil, rad se take priucim.
Ja som podobny problem raz vyriesil tak, ze Win XP spusta nejaky emulator DOSu, proces sa volal nejako ntwdm.exe, skus ho pohladat po spusteni toho uctovnictva cez task manager. Ide o to, aby sa ten proces spustil s nizkou prioritou, takze som si vytvoril BATko, ktore mi spustalo ten proces s nizkou prioritou a potom hned spustilo uctovnictvo. Vsak skus v task manageri tomu procesu, ak Ti ovsem bezi, pridelit nizku prioritu, tlac by sa mala hned rozbehnut.
Citace:
Původně odeslal daggy
Ja som podobny problem raz vyriesil tak, ze Win XP spusta nejaky emulator DOSu, proces sa volal nejako ntwdm.exe, skus ho pohladat po spusteni toho uctovnictva cez task manager. Ide o to, aby sa ten proces spustil s nizkou prioritou, takze som si vytvoril BATko, ktore mi spustalo ten proces s nizkou prioritou a potom hned spustilo uctovnictvo. Vsak skus v task manageri tomu procesu, ak Ti ovsem bezi, pridelit nizku prioritu, tlac by sa mala hned rozbehnut.
Oki skusim, mozes mi ale napisat, ako z BATka spustim exac snizsou prioritou ??? (alebo by sa hodil nejaky manual, ako sa pisu taketo Batka - nieco viem ale nejake zlozitejsie vecineviem, ciby somzvladol napisat...)
Zatial dakujem vsetkym za rady, az niekoho este nieco napadne - PISTE! Diky
Citace:
Původně odeslal Hazo
Oki skusim, mozes mi ale napisat, ako z BATka spustim exac snizsou prioritou ??? (alebo by sa hodil nejaky manual, ako sa pisu taketo Batka - nieco viem ale nejake zlozitejsie vecineviem, ciby somzvladol napisat...)
Zatial dakujem vsetkym za rady, az niekoho este nieco napadne - PISTE! Diky
v bataku:
start neco.exe low
Citace:
Původně odeslal ra
v bataku:
start neco.exe low
heheee, taq lahke ??? som cakal nejake divoke ciselne/pismenkove switche cez - alebo / a tak podobne...
Já před časem něco podobného vyřešil jednoduchým nastavím "Povolit rozpoznávání starší verze standardu Plug and Play" ve vlastnostech paralelního portu.
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Já před časem něco podobného vyřešil jednoduchým nastavím "Povolit rozpoznávání starší verze standardu Plug and Play" ve vlastnostech paralelního portu.
to som skusal, ale nepomohlo... skusim ten BATak... uvidime...
Oprava: Ten emulator DOSu je ntvdm.exe
EDIT: To som nasiel v centre pomoci Winov, snad to pomoze:
Test podsystému Ntvdm
Pri problémoch s aplikáciami pre systém MS-DOS otestujte najprv podsystém NTVDM (Windows Virtual DOS Machine). Na správne otestovanie funkčnosti podsystému NTVDM môžete použiť nástroj Command.com. Nástroj Command.com spustíte nasledovným spôsobom: 1. Kliknite na tlačidlo Štart a potom na príkaz Spustiť.
2. Do poľa Otvoriť zadajte príkaz command.com a potom kliknite na tlačidlo OK.
Tento príkaz by mal otvoriť okno príkazového riadka. Ak sa tak nestalo, príčinou je problém s podsystémom NTVDM. V takom prípade skontrolujte nasledovné položky: • Skontrolujte, či súbory Config.nt a Autoexec.nt v priečinku SystemRoot%\System32 neobsahujú neštandardné nastavenia.
Pomocou príkazu REM vylúčte všetky položky s výnimkou nasledovných predvolených položiek:
Config.nt
---------
dos=high, umb
device=%SystemRoot%\System32\Himem.sys
files=20
Autoexec.nt
-----------
lh %SystemRoot%\System32\Mscdexnt.exe
lh %SystemRoot%\System32\Redir
lh %SystemRoot%\System32\Dosx
lh %SystemRoot%\System32\Nw16 (len ak sú nainštalované služby CSNW)
lh %SystemRoot%\System32\Vwipxspx (len ak sú nainštalované služby CSNW)
Môžete tiež rozbaliť súbory Autoexec.nt_ a Config.nt_ z disku CD so systémom Windows do priečinka %SystemRoot%\System32.
• Stlačením klávesov CTRL+SHIFT+ESC spustite Správcu úloh, ukončite všetky spustené programy a skontrolujte, či nie sú spustené žiadne ďalšie procesy NTVDM.
• Zabráňte spusteniu akýchkoľvek programov pri spúšťaní systému. Pri spúšťaní systému sa môžu programy spúšťať z dvoch miest: z priečinkov Pri spustení a z riadkov Run a RunOnce v databáze Registry. Tieto miesta skontrolujete nasledovným spôsobom:1. Priečinky Pri spustení sa nachádzajú na miestnom pevnom disku. Ich umiestnenie je nasledovné:• %SystemRoot%\Profiles\meno_používateľa\Ponuka Štart\Programy
• %SystemRoot%\Profiles\Default user\Ponuka Štart\Programy
2. Riadky Run a RunOnce sa nachádzajú v databáze Registry pod nasledovným kľúčom:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\
• Skontrolujte systémové súbory NTVDM v priečinku %SystemRoot%\System32. Skontrolujte veľkosť a dátum nasledovných súborov a overte tak, či je ich verzia správna: Ntio.sys
Ntdos.sys
Ntvdm.exe
Ntvdm.dll (len pre systém Windows NT 3.1)
Redir.exe
• Položky databázy Registry spojené s podsystémom NTVDM sú nasledovné:• HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Environment
Tento kľúč obsahuje premenné prostredia zo súborov Config.sys a Autoexec.bat pre použitie v systéme Windows.
• HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\ VirtualDeviceDrivers
Tento kľúč obsahuje ovládače zariadení používané v relácii podsystému NTVDM. Inštalátor systému Windows vytvára tieto položky pri inštalácii ovládača zariadenia.
Parada.. Dakujem, hned v pondelok to vyskusam...
Takze vyskusal som vsetko co pisete, ale bezvysledne :
1; "Povolit rozpoznávání starší verze standardu Plug and Play" ve vlastnostech paralelního portu. NIC
2; mam napisany takyto BAT subor :
cd C:\SOFO_SOU\TlacWin
start tlacwin.exe low
ale po jeho spusteni mi tlaxwin.exe aj tak bezi v spravcovi procesov s normalnou prioritou ... grrrr PRECO ???
3;ani ten dlhyy navod od DAGGYho nepomohol.... este nejake napady ???
Zkus tenhle navod, je tam dobre popsany jak spustet procesy s jinou nez normalni prioritou. http://xona.com/2004/07/22.html
Ještě mě napadlo zalaborovat v biosu s nastavením SPP, EPP nebo ECP.
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Ještě mě napadlo zalaborovat v biosu s nastavením SPP, EPP nebo ECP.
Presne... Skus nastavit ECP+EPP 1.7
(ak si dobre pamatam :oops: )
Citace:
Původně odeslal Hazo
Takze vyskusal som vsetko co pisete, ale bezvysledne :
1; "Povolit rozpoznávání starší verze standardu Plug and Play" ve vlastnostech paralelního portu. NIC
2; mam napisany takyto BAT subor :
cd C:\SOFO_SOU\TlacWin
start tlacwin.exe low
ale po jeho spusteni mi tlaxwin.exe aj tak bezi v spravcovi procesov s normalnou prioritou ... grrrr PRECO ???
3;ani ten dlhyy navod od DAGGYho nepomohol.... este nejake napady ???
Ja som pisal ze mas spustit proces start C:\Windows\system32\ntvdm.exe low
Ide o to spustit proces ntvdm s nizkou prioritou este pred spustenim uctovnictva a nie naopak. Skus to tak, pridaj hned na zaciatok BATka ten riadok, tlacwin.exe daj s normalnou prioritou.
Citace:
Původně odeslal PiT
Presne... Skus nastavit ECP+EPP 1.7
(ak si dobre pamatam :oops: )
mno tak nepomohlo.... Ani 1.7 ani 1.9 ani ine... ;o( asi nahodim na ten komp w98SE a bude pokoj...
btw... mozte mi poradit, ako nainstalit na system, kde je wXP este aj w98SE a dorobyt tam BOOTmenu ??? (viem, ze ked sa na 98 davaju XPcka, tak njeje problem, ale 98 na XPcka som este nerobil...)
Citace:
Původně odeslal Hazo
btw... mozte mi poradit, ako nainstalit na system, kde je wXP este aj w98SE a dorobyt tam BOOTmenu ??? (viem, ze ked sa na 98 davaju XPcka, tak njeje problem, ale 98 na XPcka som este nerobil...)
Problematicky ... snad by slo nainstalovat W98 na jinou partition, nasledne nabootovat z XP CD, v recovery spustit fixboot (pripadne fixmbr) a pak rucne poupravit (pokud to sam nenadetekuje) boot.ini, aby odkazoval na tu spravnou partition.
Neni jen spatne ten bat? Co to nahradit takto?
start tlacwin.exe low ---> start /low tlacwin.exe
nebo, zeby to byl nejaky dosacky start s jinou syntaxi a original je spravne?
Zkuste DPAKBD.COM např. z www.pussa.cz
volá se ve spouštěcí dávce před voláním DOS programu takto:
DPAKBD.COM /T20 /I
odkaz jsem našel na www.alis.cz/diskuse/diskuse.jsp?web=4