panove je normalni, ze se mi pri spusteni a praci ve turbo pascalu zvedne teplota procu z 38 az na 50°C???
edit: neni to 50°C, ale je 47°C
stejne je to sakra hodne
Printable View
panove je normalni, ze se mi pri spusteni a praci ve turbo pascalu zvedne teplota procu z 38 az na 50°C???
edit: neni to 50°C, ale je 47°C
stejne je to sakra hodne
No to je teda dost divny, podivej se do seznamu procesu kolik zere casu procesoru ...
bohuzel to mam pod W98, nevim kde bych to nasel :?
Muzes si sosnout treba TaskInfo (http://www.iarsn.com/download.html#TaskInfo). Ale nekde ve winech 98/ME, teda uz sem je dlouho nevidel, by melo bejt Meric Prostredku nebo tak neco (prislusenstvi->systemove nastroje)...
Pokial si to nainstalujes...Citace:
Původně odeslal MrAndrew
Ak je to DOSovsky program tak mas 100% zatazenie CPU.
tak jeste jednou edit: je Turbo Pascal
ted sem to sledoval na Ramboosteru a kdys sem v tom okne TP tak je CPU usage 100%, jinak to muze bejt stale na liste a nic, Free Pascal je OK
2Rainbow: myslis tim to, ze ten TP nebezi v chranenym rezimu? narozdil od FP
Preto ze je to DOSovsky program a nevola ziadne systemove funkcie Idle ked nic nerobi (nejaky INT28 ci nieco podobne).
Turbo Pascal je 16bitova aplikace tudiz nepodporuje multitask .. tot znamena ze cely procesorovy cas se soustredi jenom na tenhle task >> TP .. je to normalni .. sezen si 32bitovej a jsi vpohoCitace:
Původně odeslal Rainbow
Je uplne jedno ci je to 16-bitovy alebo 32-bitovy program. Napriklad DOOM je 32-bitovy (pouziva DOS/4GW extender) a tiez ti zozerie 100%.
Naopak DOS Navigator je 16-bitovy a da sa tam zapnut ze vola INT28 (tusim) ked nic nerobi takze nezatazuje CPU na 100%.
presel sem teda definitivne na FP, kterej CPU nezatezuje, ja si myslel, ze FP je oproti TP jinej, ale jak vidim tak je vse stejny plus hromada veci navic
Turbo pascal je smazan
No nechtel jsem to psat, ale pomalu se pust do mazani Pascalu a radsi se venuj C nebo lepe C++ ;)
taky uz sem o tom uvazoval, ale C++ asi neni free, ze?
a rekne mi nekdo ve strucnosti jakej je rozdil mezi C a C++ a visualC++?
C je klasicke cecko
C++ je uz objektove
visualC++ neni jazyk ale vyvojove prostredi od MS stejne jamo borland c++ builder
tolik ve strucnosti :)
u borlandu se da stahnout free kompilator. nebo to muzes psat na linu :)
Pokud se ti Lin zda trosku extrem, tak muzes pro Win pouzit DevC++ (www.bloodshed.net), plno lidi na tom pise, ale me vic vyhovujou produkty od MS ;D
Ja pouzivam stale Turbo Pascal. Ked je v tom urobeny cely program tak s tym nic neurobis. A navyse mam Turbo Pascal kupeny...
Na kolik (a kdy) te prisel?Citace:
Původně odeslal Rainbow
To si uz nepamatam :| Mam k tomu aj hrube knihy - manualy ktore som nikdy necital.
produkty MS sux. sem prakrat neco zkusousel a nevyplodil sme ani prd. v borlandu to jde samo ale asi jde spise o zvyk
produkty MS sux. sem prakrat neco zkusousel a nevyplodil sme ani prd. v borlandu to jde samo ale asi jde spise o zvyk