Citace:
Původně odeslal Khandar
Citace:
Původně odeslal DDT
Zdravim.
Hodlam koupit novy komp a az do ted sem uvazoval o P4. Jenze cena se uz asi pul roku stale drzi, tak moje trpelivost pretekla a zacinam uvazovat o AMD. Do ted sem o nich moc nevedel a tak uz asi tri dny ctu a ctu a ctu. Uz sem toho precetl docela dost (i kdyz tri dny neni moc), ale asi mi unikla nejaka dulezita vec. Nemohl sem si nevsimnou, ze 90% z vas ma XP1700+. Proc? Cenovy rozdil mezi napr. XP1700+ a XP2000+ neni velky, tak v cem je ta sednactistovka tak vyjimecna?
a co se tyce zda koupit XP 1700+ nebo 2000+
ve vetsine pripadu vsechny tyhle procaky jsou vesmes stejne a zalezi hlavne na serii jaky maji max...
takze treba 2000+ muze jit klidne pretaktovat hur nez ten 1700+!!!
takze proc priplacet(i kdyz malo) za 2000+ kdyz OC bude stejnej nebo lepsi na 1700+
Jasne. Chapu, ze zalezi na serii mozna i na kusu. Ale pokud bych koupil 2000+ se stejnym oznacenim jako 1700+ napr. AIUHB, tak by to teoreticky melo jit pretaktovat podobne. Jinymi slovy, pokud jde 1700+ na 2600+ tak je velka pravdepodobnost, ze 2000+ by mohlo jit na 2900+. A to je docela rozdil. Abyste tomu rozumeli. Nejnizsi P4 s FSB533 stoji 7500,- coz je hodne. Moje predstava za procesor byla tak do 5000,-. Takze jsem cely nesvuj, kdyz mam dat jen 2000,- ;D A take nejsem z tech, co kupuji novy procesor kazdyho pul roku. Ja koupim comp, mam ho 2 - 2.5 roku, pak ho prodam a koupim novy. Nevymenuji jednotlive komponenty. Takze se snazim koupit neco lepsiho (byt trochu drazsiho), aby me to toho 2.5 roku vydzelo.