Pískání Leadtek PX6600GT TDH
"Žádnou odpoved jsem na toto tema na foru nenasel, tak zakladam novy prispevek"
mam od patku tuto grafiku a mam s ni jeden dost zasadni problem, pri jakekoli hre nebo treba ve 3dmarku ukrutne bzuci (pripomina to staticke jiskreni). Dela to i ve 2d treba pri posouvani oken po plose nebo pri prehravani filmu, ale ne tak hlasite. vetracek to neni. nekde jsem se docetl, ze to pry delaly agp verze teto grafiky a ze meli vadne kondenzatory.
Muze to byt ten samy problem?
Je to duvod k reklamaci, kdyz grafika jinak normalne funguje?
Diky za jakekoliv info.
Re: Pískání Leadtek PX6600GT TDH
Je to celkem standartni problem, nevim jak ostatni, ale ja jsem se s tim setkaval na vsemoznych trosku novejsich kartach. 6600GT, 6800GT, x800GT atd. a je uplne jedno jestli jsou AGP nebo PCI-E. Rozne zdroje, ruzne desky a zadna zmena.
A jak se to da resit? Protoze to neni jen nepatrne piskani, ale dosti otravne bzuceni a skripani. Jaka je pravdepodobnost, ze z reklamace prijde jina karta co timto problemem trpet nebude?
Jestli to je až tak hlučný, tak ta pravděpodobnost je docela slušná, že by to nová dělat nemusela.
Osobně jsem se setkal se slabým bzučením při zatížení a to jak u GK, tak u MB. Většinou to je tak slabé, že v "běžném" kompu to není slyšet, ale problém je až u hodně tichých sestav. Je to bobužel dost častý.
Uf, na tohle téma se to tu diskutovalo už mnohokrát, stačí použít tlačítko "hledat"
Většinou to dělaj tlumivky, popř. jiná kmitajicí součástka(takže spíš problém výrobce), někomu ale pomohlo např.i přehození myši na konektoru PS2/USB :) takže byl problém asi jinde.