Re: Dig. foťák 8000-16000Kč
Mame doma SONY DSC H1, foti pekne, ma hafo rezimu a da se snim vykouzlit hodne pekna fotka (ale to neni muj pripad:-)). Jedinou vadou a to velikou me prijde hodne hruhej displej-sice opravdu velikej, ale hrubej, jinak fotak se dobre drzi, ma stabilizaci obrazu a ted se da sehant za dobry prachy-osobne bych ted pockal na model H2, ten my mohl byt podle vseho fakt hodne v pohode.
ps: segra ma Pan FZ4, takze z vlastni zkusenosti ybch ti doporucil nejakej UZ digital.
ta 700 má malej snímač, lepší bude ta 610ka. S80 mě přijde předražená, ale objektiv začíná na 28mm (což je pro mě tak 70% rozhodovací priority u kompakru). A nebo kodak easyshare P880 či panasonic DMC-LX-1. Projdi si testy, koukej hlavně na šum, reakční doby, obrazové vady objektivu aj...
celkově je potřeba se rozhodnout, mezi kompaktem a UZ. a pak vybrat ten pro tebe nej
a nebo bazarovka, třeba tady E-300
http://www.megapixel.cz/produkty/baz...v-lidicke.html
S80 jsem vyloučil, o A700 jsem uvažoval kvůli tomu, že A620 byla vcelku povedená, a tak jsem čekal od A700 jakousi "záruku" :roll: Takže se rozhoduju mezi S2 IS a FZ30. Na DMC-LX-1 kouknu.
Citace:
Původně odeslal no-X
Takže se rozhoduju mezi S2 IS a FZ30. Na DMC-LX-1 kouknu.
takže chceš UZ? ta E-300 tě nechává klidným? Z těch dvou bych vzal panálek, má kroužek na ostření...
Citace:
Původně odeslal russianblue
ta E-300 tě nechává klidným?
Ano, radši mám jistotu dvouleté záruky.
a co konicaminolta dynax 5D se setem 18-70 za nejakejch 16500,- ???
Už se rozhoduju pouze mezi S2 IS a FZ300.
Já bych mezi S2 a FZ30 neváhal ani chvilku a vzal Panasonica...Fotit budeš stejně max na ISO100, pak už je to zašuměné u obou přístrojů dost. Pokud plánuješ fotit na vyšší citlivosti, nemá smysl uvažovat o ultrazoomu, ale koukal bych na nějaké DZ kity low-end DSLR (Oly E-300/500 + 1445 + 4015 je imho za velice slušnou cenu). Nicméně rozhodnutí je samozřejmě na Tobě.
Edit: Dovolím si malé odůvodnění mého závěru. FZ30 má slr-like tělo, které by Ti mělo padnout do ruky určitě lépe, než menší S2. Další velkou výhodou je (pro mě) zoomovací prstenec na objektivu, s nímž je mnohem rychlejší a přesnější práce. Přeju dobrou ruku při volbě a nejlépe si běž oba přístroje osahat do obchodu. :)
Pouzitou digitalni zrcadlovku...Nic jineho nekupuj.....!!! Treba s jednim objektivem, ale objektivy muzes pak v klidu a pomalu dokupovat.....
Citace:
Původně odeslal Jirime
Pouzitou digitalni zrcadlovku...Nic jineho nekupuj.....!!! Treba s jednim objektivem, ale objektivy muzes pak v klidu a pomalu dokupovat.....
né pro všechny je zrcadlovka ideální. Třeba když chceš i video. osobně s foťákem fotím a né točím, ale třeba "no-X" chce nějakej ultrazoom. Ale je pravda, že za cenu toho panálku se už dá sehnat jakákoliv značka zrcadlovky.
sel bych do panasonica lumix fz5, v soucasne dobe konci vyroba, proto je k mani za 8500-9000 kc /IMHO super cena, na to co umi/, zbydou ti penize na kartu, brasnu apod.
Citace:
Původně odeslal Miraak
sel bych do panasonica lumix fz5, v soucasne dobe konci vyroba, proto je k mani za 8500-9000 kc /IMHO super cena, na to co umi/, zbydou ti penize na kartu, brasnu apod.
no jo, ale ten námá kroužky na ostření a zoom a taky raw. Což mě hodně vadí, ale když se "no-X" poohlížel po canonu S2 IS, ten je taky nemá tak ta fz-5 ka vyjde na stejno, akorát stojí 2/3 ceny. Jinak můj názor jsem již říkal, koupil bych nějakej low-end zrcadlovku, protože je u mě priorita obrazové kvality+akčnosti, narozdíl od "all in one" řešení.
Jediné plus S2 IS jsem právě viděl v trošku nižším šumu oproti FZ30. Ten JPEG a pár ostatních parametrů/vlastností jsou dost výrazný mínusy, takže (po přečtení asi osmi diskuzí na českých i zahraničních fórech) jsem prakticky rozhodnutý pro FZ30. Nechvátám na to ale, tenhle měsíc ho stejně kupovat nebudu, takže názory jedině uvítám :-)
z těch dvou si vzal to lepší, s šumem si nelam hlavu. odšumovací soft na komplu je dnes na vysoké úrovni a z 8mpx ti vykouzli dobrej výsledek, ale nečekej použitelnost při 100% zvětšení na monitoru...
Jasně, zas tak naivní nejsem :D Jsem zvědavej, jakej bude rozdíl mezi FZ30 a kompaktem digimax V50, který jsem si dosud půjčoval :-)
s80 je dokonala. Pokud ji koupis, neprohloupis
i ta funkce videa 1024*768 je bomba.
Objektiv 28mm
no proste lepsi v teto tride nekoupis
Hledal jsem nejnižší ceny FZ30. Asi už není moc pravděpodobný, že by někde měli ještě nižší ceny, ale kdybyste někdo o něčem věděl, nestyďte se ;D