Vynechávání a třepání obrazu..
Zdravím, mám problém..
Při rozlišení 1280x1024 se mi horizontalně tak jakokdyby :-) potřepává obraz a pak začne i vynechávat. V ostatních rozlišeních není problém. Když jsem ve widlích, tak je to patrné minimálně, pokud ale spustím jakoukoli 3D aplikaci v tomto rozlišení (hra, 3D MARK), tak se to znásobí.. a obraz začne vynechávat (2 sekundy jede a pak to tak na sekundu zčerná..). Dělá to i v případě, že se v ATI Control Centru podívám do záložky 3D a spustí se tam ten náhled. Mám Powercolor Radeon 9800 128MB+VGA Silencer (je to PRO, ale jen 128bit sběrnice..takže jakože PRO :-)) s posledními Catalysty (zkoušel jsem i Omegy, ale žádná změna..), P4 2,8GHz NW (512kB Cache), MB ASUS P4P800-X, 2GB DDR RAM na 320MHz v Dual režimu a 350W zdroj. Co chlazení se týče, kromě ventilátoru na CPU a grafárně tam mám další 4, takže s přehříváním by problém být neměl. Jinak zkoušel jsem v nastavení dát místo AGP 8x. AGP 4x a problém se o něco změnšil.
Navíc mi to při spštění PC hned na začátku hodí: Radeon 9800 Hynix Bios B817D16.05270
BAD BIOS Checksum
Starting BIOS Recovery...
Zkoušel jsem tedy flashnout BIOS mother boardu a ničemu to nepomohlo.. Tak jsem zkusil flashnout i grafiku, ale nemůžu najít nějaký vhodný BIOS, ten co jsem našel byl asi totožný s tím co mám, takže žádná změna k lepšímu...
Budu vděčný za každou konstruktivní radu..
Re: Vynechávání a třepání obrazu..
hmmm, robilo ti toto vzdy alebo to zacalo len nedavno. bios skus najst na mvktech a v biose si vypni fast writes. preinstaluj si chipset drivere.
Ja tu mam taku istu grafiku, ta grafika ma len 4 pamatove chipy na ktorych su male pasivky, presne taku tu mam. Pamate su pregulickovane, tam chyba nebude, ibaze to bude asi chytene jadro kvoli teplote - skus ten Silencer poriadne dotiahnut, nech zatlaci na GPU, no mne nepomohlo ani to... Jo a malo by sa to volat Platinum Edition tusim -> 128bit :(
No jako já tu kartu měl v jinym PC, kde nebyl žádněj problém. Teď jsem to strčil do té konfigurace, kterou mám v popisu a dělá to to, co to dělá.. Jak fakt už si nevím rady.. Zatím se mi to nepodařilo vůbec flashnout.. Navíc fakt nechápu, proč mi to po startu háže to s tím BIOSem:
Radeon 9800 Hynix Bios B817D16.05270
BAD BIOS Checksum
Starting BIOS Recovery...
Nevím, jestli je chbyba v desce nebo v grafice, protože mám tu desku novou (což by spíš ukazovalo na chybu v MB, ale na druhou stranu, na té minulé deskce jsem to měl jen na AGP 4x a teď mám 8x..)
Citace:
Původně odeslal sergiX
ale na druhou stranu, na té minulé deskce jsem to měl jen na AGP 4x a teď mám 8x..)
tak si to hod na AGP 4x... jestli to pojede tak v poho, beztak ti to prinese maximalne par % vykonu navic...
No tak jsem zjistil něco zajímavýho.. Pokud dam Core frequency ze současných 351Mhz dolů, tak se to vypádávání a třepání začne zmenšovat.. Problém je, že zcela vymizí až u rychlosti 200MHz, což mi na Radeon 9800PE připadá pekelně málo.. Vzhledem k tomu, že jsem našel, že přesně tato karta má jet až na 420MHz.. Nevíte někdo, čím by to mohlo být způsobené? Mám na ní větrák VGA Silencer I. Díky za jakoukoliv radu
Citace:
Původně odeslal sergiX
No tak jsem zjistil něco zajímavýho.. Pokud dam Core frequency ze současných 351Mhz dolů, tak se to vypádávání a třepání začne zmenšovat.. Problém je, že zcela vymizí až u rychlosti 200MHz, což mi na Radeon 9800PE připadá pekelně málo.. Vzhledem k tomu, že jsem našel, že přesně tato karta má jet až na 420MHz.. Nevíte někdo, čím by to mohlo být způsobené? Mám na ní větrák VGA Silencer I. Díky za jakoukoliv radu
a mas tam ten silencer urcite dobre nasazenej ? ... jestli jo tak pokud mas moznost tak reklamuj...