Ja vam topi P4 3.4GHz s.775 650?
MB: ASUS P5WD2 Premium
CPU: P4 3.4GHz 650
byl tam box a jelo to v idle kole 60C, pri zatizeni asi tak 75C
pak jsem vymenil chladič DiamondCool 775 P4 3,8 Prescott/měděný+heath pipe/22dBA a v idle je 54C, pri zatizeni 78C
tak jsem z toho jelen
je to normalni tak vysoka teplota?
Re: Ja vam topi P4 3.4GHz s.775 650?
S boxem by ta teplota jakztakz odpovidala. Sam mam provizorne na Pentiu D s boxovanym chladicem pro P4 (cili naprosto nevhodny) pri zatizeni obou jader max 75C. Otazka je, jestli tvuj Asus meri teplotu spravne.
Jestli ten chladic DiamondCool je tenhle http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Sho...-CHX775SP507B7 tak si nemyslim ze bude nejak zvlast efektivni. Urcite by ale mel chladit lepe nez box :-/ Co teplota a pruvan ve skrini? Doporucil bych radsi nejakej heat-pipe tower chladic (a uchyceni pres desku, nejen koliky jako u boxu)...
stiahni si throttlewatch, imho ti to skoro na 100% throttluje ;) inak ten spire by to rozhodne mal uchladit lepsie, mam taky nejasny dojem, ze to mas zle nasadene, aj ked nechapem co MV mysli "uchycenim pres desku" koliky su uplne v pohode (este som sa nestretol s tym ze by nefungovali ak clovek nie je lavy) a aspon netreba vymontovat dosku ... este dodam ze p4 670 (3,8) kludne uchladi box cca na 63~stupnov ... (2x prime95, velmi zly kus procesoru co zere jak svina)
No myslel sem uchyceni, kdy se zezadu na desku da nejakej backplate, nemam moc duveru v tom prohybani desky pod klasickyma chladicema :-|
Zjistil sem, ze v nekterych pripadech throttle watch nezpozoruje throttling CPU, zatim vzdy se mi na to osvedcil RMClock (jinak me kupodivu nethrottluje ;D )
v kazdem pripade z box. chladice sundat tu hnusnou "teplovodivou" zvykacku, ktera funguje spise jako izolant :)
tak to je blbost, to co je na originalom box chladici funguje lepsie ako 90% normalnych past ....
no blbost to neni, napr. na tomshardware.com meli problem s p4 660 3.6, box chladic temer nebyl schopny procesor uchladit, po sejmuti samolepky se vse zlepsilo a teplota sla podstatne dolu, je to ke stazeni v archivu videa na thg
Citace:
Původně odeslal alternate
no blbost to neni, napr. na tomshardware.com meli problem s p4 660 3.6, box chladic temer nebyl schopny procesor uchladit, po sejmuti samolepky se vse zlepsilo a teplota sla podstatne dolu, je to ke stazeni v archivu videa na thg
Prave naopak, MadCap ma pravdu, na THG to byl clanek o P4 560 (tedy starsi a docela dost topici jadro), kde box se "zvykackou" dopadl lepe, nez box s klasickou teplovodivou pastou (kdy CPU uz zacal throttlovat): http://www.tomshardware.com/2004/11/..._p4/page7.html
tak to pardon, ale ja mam s nima opacnou zkusenost, box chladice sice nepouzivam, ale podle me je lepsi nalepku odstranit, a pouzit napr. arctic silver5
Citace:
tak to pardon, ale ja mam s nima opacnou zkusenost, box chladice sice nepouzivam, ale podle me je lepsi nalepku odstranit, a pouzit napr. arctic silver5
Arctic Silver 5 NIE JE bezna teplovodiva pasta.
100% stojim za tym co pisal MadCap.
Vela ludi si neuvedomuje ze ta "zvykacka" dosahuje optimalne parametre az po niekolko sto hodinach prevadzky. Ostatne ako kazda kvalitna pasta pre CPU.
Apropo dost dobre nechapem ako mozes mat opacnu skusenost s niecim co nepouzivas.
Citace:
v kazdem pripade z box. chladice sundat tu hnusnou "teplovodivou" zvykacku, ktera funguje spise jako izolant :)
zaujímave tak intel asi ide sám proti sebe keď tam lepí take "žvykačky" čo?
nuž trochu čudný počin na tak úspešnú a skúsenú spoločnosť ...
btw,
non-OC D920, box chladic, full load 24&up -> teplota kolem 47-49 stupnu
OC D920, noctua 12+scythe, full load 24&up -> teplota 35-36 stupnu