Bude router Asus WL-500g Deluxe stíhat?
Přemýšlím, že bych si koupil router Asus WL-500g Deluxe, který bych využíval jako HW firewall, časem na VOIP, NAT, atd. Co jsem hledal, tak by to mělo být za tyto peníze to nej, ale bojím se, že zda při rychlosti připojení kterou mám, (9 429 kb/s (1 178,6 kB/s)), bude síťový provoz stíhat a zda se nebude sekat.
Jaký je váš názor? Mám do toho jít, nebo raději ne, nebo máte tip na něco lepšího?
Děkuji
Re: Bude router Asus WL-500g Deluxe stíhat?
Mel by kolem tech 10Mbit dat, bez NATu skoro urcite. Jina moznost s default FW neni.
Ma to tusim 150MHz procesor a 16MB ram takze nie je to nic extra ja by som na tvojom mieste pouzil mikrotik
Hardman: takže neexistuje něco lepšího i kdyby to bylo o něco dražší?
XanFX: omlouvám se, ale nevím co to je mikrotik
Podle me to stihat bude (teda na ethernetu) vpohode. 10Mbit ti uroutuje lobovolnej PC strep a tohle ma rychlejsi CPU nez je nejaka P100 a pod. Pokud od toho teda nebudes chtit veci jako shaping. Me to pri nejakejch 500kB pres WiFi (Linksys, ale je to podobny) neukazuje vubec zadny zatizeni.
wifi bych nevyužíval, nebudu ho potřebovat. Takže si myslíš, že bude stíhat? Takže hlavně jako HW FW, VOIP, Qos...
Kdyby stíhal, tak by to bylo dobrře. Tím shapingem si myslel co?
EDIT: právě teď jsem našel jiný model ASUS SL-1000 Ethernet, který se mi jeví jako rychlejší a pro mé potřeby lepší. Nebo mám špatný názor?