MSI KT4A-V (kt400a - 7021) a problem so zvukom
Zdravim Vas...
Na tejto doske mam problem s on-board zvukovkou. Z z nicoho nic prestala hrat, aj ked je v BIOSe zapnuta, nainstalovane posledne drivery (skusal som asi 3 verzie), v device managery vsetko bez konfliktov a tvari sa ze funguje, ale nehra...
Mne to vychadza, akoby boli odpalene vstupy/vystupy... Je nejaka moznost, ako to otestovat/zmerat, ci su zive ??? (niesom elektrotechnik)...
alebo je problem niekde inde ???
Re: MSI KT4A-V (kt400a - 7021) a problem so zvukom
to je problem. muzes zkusit jeste zmerit ( pripadne pripojit sluchatka ) na onboard piny ( cirou nahodou si je nezapojoval/jsou spravne naswitchovane? - nektere onboard zvukovky po preswitchovani pripadne prepojeni kabelaze na vystupy vpredu skrine prestanou poustet signal dozadu ).
predpokladam, ze mute a hlasitost mas vporadku :wink:
Citace:
Původně odeslal mISHA
to je problem. muzes zkusit jeste zmerit ( pripadne pripojit sluchatka ) na onboard piny ( cirou nahodou si je nezapojoval/jsou spravne naswitchovane? - nektere onboard zvukovky po preswitchovani pripadne prepojeni kabelaze na vystupy vpredu skrine prestanou poustet signal dozadu ).
predpokladam, ze mute a hlasitost mas vporadku :wink:
jasne, mute aj hlasitist mam v poriadku... aj som pozeral na doske audiokonektor - predny panel pripojeny njeje (ziadny skrina nema) a jumpre (podla manualy) su na tomto konektore su zapojene tak, aby fungovalo REAR AUDIO (takze by mali byt zadne vstupy/vystupy funkcne...)
nasiel som ale toto :
http://forums.viaarena.com/messagevi...&enterthread=y
ku koncu sa riesi mozno aj moj problem. Tak som odinstaloval audio driver, aj Hyperiony, RegCleanerom som vycistil registre, restartol som, zrusil automatickeho instalera, nainstaloval driverzo stranky REALTEK, ALE VYSLEDOK JE STALE ROVNAKY - Vsetko sa tvari,zeje to OK, ale njeje...
skusim nejak pripojit sluchatka priamo na ten konektor na doske (kdesu teraz 2 jumpre) a uvidim, ci je to zive... neda sa to nejako premerat multimetrom ???
inaq na kompe je Win XP SP2 CZ...
premerit multimetrem se to samozrejme da. staci mereni stridaveho napeti. zkus pustit do vystupu 1kHz a dat hlasitost na maximum. pak by melo byt na vystupu nejake napeti ( opravdu ted z hlavy nevim, jaky je lineout, ale tipuju tak kolem 0.5V ).
vic toho v tuhle hodinu ze sebe nevypotim.
Shodou okolností jsem teď reklamoval jednu desku s tímto čipsetem právě kvůli odpálené integrované zvukovce. Pokud jsi si jistý, že softwarově je to v pořádku, tak s tím nelaboruj, bude to odpálené. Nejjednodušší bude pořídit nějakou levnou PCI zvukovku...
Pro jistotu můžeš zkusit čistou instalaci win na nějakej menší oddíl který si vytvoříš na disku. Pokud ani pak nepůjde - je 100% mrtvá a můžeš ji reklamovat pokud ještě jde nebo koupit za 200 PCI zvukovku.