najlepsi 19'' CRT dostupny monitor
Zdravim,
kedze som doteraz neprisiel na chut LCD displejom (cierna nie je cierna, ale skor tmava seda, dalej nutnost pouzivat iba nativne rozlisenie a hafo dalsich veci), obraciam sa na vas s prosbou o radu pri kupe v sucasnosti dostupneho a pokial mozno co najkvalitnejsieho 19'' CRT monitora v cene tak do 10 000,-
Chcel by som aby mi niekolko rokov vydrzal, nez sa tu objavi nejaka cenovo dostupna nahrada LCD.
Budem velmi rad, ak sa so mnou podelite o svoje nazory a skusenosti.
riose
PS: zatial som natrafil na tieto monitory:
PHILIPS 19"" 109B60
AOC 9K+ - 19"
NEC FE991SB - 19"
Samsung SyncMaster 997MB 19" CRT
Re: najlepsi 19'' CRT dostupny monitor
Ospravedlnujem sa, nenapadlo ma ze to patri do Nakupnej poradne.
Už jsem to tu několikrát doporučoval, koupil bych 21ku Dell 1130 na monitory.tk, jediná nevýhoda spotřeba kolem 160W.
Jinak něco se řešilo už tu http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=45705 ...
Vdaka za odkaz na ten e-shop a diskusiu, ale ja som zo Slovenska a oni do SR tovar tusim ani neposielaju, a aj tak, keby som si chcel kupit repasovany monitor tak by som ho chcel najprv vidiet "v akcii".
No este sa trochu poobzeram na webe a ak nenajdem nieco lepsie, tak pojdem pravdepodobne do toho PHILIPS 19"" 109B60. Na vsetky ostatne CRT monitory dostupne v SR som cital viac-menej negativne ohlasy (o tom philipse som sa pre zmenu nedocital nic :))
No a mozno sa mi podari najst nejaky shop v Bratislave s kvalitnymi repasovanymi monitormi, aj to by bolo riesenie.
Skús BGS. Majú tam aj repasované monitory ale cena... no taká aká je. Ja osobne by som si teraz kúpil 22" Philips za 14 litrov + DPH. Škoda, že nie sú sú na to bubáky. :(
Zial do BGS nemam pristup - to je asi iba velkoobchod, ze? Aspon ja som sa do ziadnej ponuky nepreklikal.
No ten 22'' by bol nice, ale ta cena sa mi tiez moc nepozdava ;)
Je tady vice lidi co ma s www.monitory.tk zkusenosti? Taky premyslim o novem monitoru a ta vami doporucovana 21 vypada hodne slusne, ale preci jenom, neni to uplne novy monitor a nemuzu vedet co mi poslou...
Zkus napsat DigitalDoomovi on jich má od tama dost. To, že by to ale chtělo zkouknout osobně je pravda, ale zase grade A by mělo znamenat, že ten monitor je v luxusním stavu.
Citace:
Původně odeslal riose
Vdaka za odkaz na ten e-shop a diskusiu, ale ja som zo Slovenska a oni do SR tovar tusim ani neposielaju, a aj tak, keby som si chcel kupit repasovany monitor tak by som ho chcel najprv vidiet "v akcii".
No este sa trochu poobzeram na webe a ak nenajdem nieco lepsie, tak pojdem pravdepodobne do toho PHILIPS 19"" 109B60. Na vsetky ostatne CRT monitory dostupne v SR som cital viac-menej negativne ohlasy (o tom philipse som sa pre zmenu nedocital nic :))
No a mozno sa mi podari najst nejaky shop v Bratislave s kvalitnymi repasovanymi monitormi, aj to by bolo riesenie.
neviem, ja bych sa tomu Philipsu asi radsej vyhol, v skole mame 109B50 alebo 60(asi 16ks), teraz fakt neviem a suu dost spatne, maju take divne pasiky na krajoch obrazovky, to iste u kamarata, ma 109B
skus pozriet po nejakych starsich trinitronoch
dneska jdu pro tady tento(Samsung SyncMaster 997MB 19" CRT),ale jde hned pryč :( takže ho testnu jen 1 hoďku ři instalaci, ale pokud na nákup nespěcháš, tak ti za týden můžu dát nějaký postřehy. Budou ho používat dva grafici a jeden tiskař, takže ti ho proklepnou :)
edit: tak sem ho testoval a když ho srovnám s 6 let starou iiyamou (diamontron obrazovka) tak je na tom hodně špatně. Docela neostrý obraz, obrazovka pseudoplochá, moire (dá se trochu srovnat)... Co mě překvapilo byl ten dodávanej soft, co ovládá vlastnosti monitoru.
Citace:
PHILIPS 19"" 109B60
V pohodicke staci, ja mam sice "len" E50, ale je to spoko monac. To Bčko natom bude sqele :)
mam 109 B5 (kupovaný pred dvoma rokmi)
ostrost v pohode, frekvencie dostacujuce, design super.
ale trase(vlni) sa mi tretina obrazu, pri hrach to nevadi ale pri surfovani z toho po case bolia oci :-(
Trafo (repro, tiskárna, lampička, mobil, nabíječka, zesilovač, etc.) poblíž, výtah, vedení, hromosvod, lednice, pračka, mikrovlnka, apod. za zdí...
Neviem, ako sa mohol AOC dostat do vyberu najlepsieho monitora - su to uplne shity, nic horsie sa snad ani neda kupit.
Phlips je na tom celkovo tiez dost zle (este som od nich nevidel dobry monitor).
A ked ma Samsung neostry obraz a pritom moire, tak to je tiez nejake divne - moire sa vyskytuje pri ostrom obraze (a mne osobne nevadi).
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Neviem, ako sa mohol AOC dostat do vyberu najlepsieho monitora - su to uplne shity, nic horsie sa snad ani neda kupit.
moje rec. aoc je tristni nahrazka monitoru.
Vdaka chlapi za vase postrehy, som si myslel ze tato tema je uz mrtva a po par dnoch si znova pozeram forum a hned objavim 7 novych prispevkov :)
Ja viem, ze v dnesnej dobe sa spickovy a novy CRT monitor uz neda zohnat, ale v praci mam 107E5 kupovany asi pred rokom a som s nim plne spokojny. Je pravda ze obraz "pumpuje", ale to ma vobec netrapi, hlavne je, ze je ostry, ze sa netrasie a ze netrpi vsetkymi tymi dobre znamymi neduhmi LCD monitorov.
Kedze som v SR nenasiel na nete ziaden obchod co by mal nejaky vacsi vyber "ojazdenych" CRT-ciek, rozhodol som sa pre kupu toho Philipsa (6000,- bez DPH). V piatok ked sa vratim domov ho testnem a dam vediet ci som slapol vedla alebo nie. Drzte palce :)
No tak uz mam ten monitor doma. Obraz je na 1280x1024 kvalitny a ostry, ale co mi vadi je, ze ked mam na ciernom pozadi nejaky svetly objekt, tak ten akoby "ziaril" do okolia. Na inych monitoroch som si taketo nieco nevsimol, takze mi to trochu narusilo moje predstavy o kvalite znacky Philips. Nastastie pri normalnej praci, hrani alebo pozerani filmov sa tento "bug" neprejavuje, takze v praxi to zas az take hrozne nie je.