SATA -> kopirovani bez chyb -> chyby v*.avi
. . Koupil jsem si SATA WD2500KS a zkopiroval data ze stavajiciho WD2500JD . . zkopirovani 250GB trvalo přes hodinu - je to normalni? . .
. . Ale co je horší, tak na nově zkopírovanem disku zpustene AVI'čka vždy zahlasi chybu a BS player konci zatuhlym obrazem a jde jen zvuk (+hlaska xpček o odesílaní chyb). Je to na u všech souborů ( v nepravidelne dobe) , nicméně na jednom stejnym souboru pokaždé po stejné době . . proste ty soubory jsu defektní. Nema někdo tip jak to zkopnout bez techto kazů? Je potreba nekde neco nastavi?
(kopirovano na integrovanym radici na desce ABIT s čipsetem nFroce2 i na externim PCI na jinem komplu - se stejnym vysledkem )
Re: SATA -> kopirovani bez chyb -> chyby v*.avi
. . sakra, omylem je to tu dvakrat - vymazte to pls nekdo . .
Možná kecám, ale na světhardware i jinde jsem četl, že nforce2 má potíže s některými disky, a přesto, že prý WD jsou bezpečné, tak někdo psal, že má problémy i nimi. Jestli to prostě vůbec na tom původním disku není uloženo špatně...
Honza
Citace:
Původně odeslal kao
. . Koupil jsem si SATA WD2500KS a zkopiroval data ze stavajiciho WD2500JD . . zkopirovani 250GB trvalo přes hodinu - je to normalni? . .
Ano, při takové velikosti je to normální. Když synchronizuju svoje RAID1 pole, trvá to na 200 GB discích asi hodinu.
Citace:
Původně odeslal kao
. . Ale co je horší, tak na nově zkopírovanem disku zpustene AVI'čka vždy zahlasi chybu a BS player konci zatuhlym obrazem a jde jen zvuk (+hlaska xpček o odesílaní chyb). Je to na u všech souborů ( v nepravidelne dobe) , nicméně na jednom stejnym souboru pokaždé po stejné době . . proste ty soubory jsu defektní. Nema někdo tip jak to zkopnout bez techto kazů? Je potreba nekde neco nastavi?
(kopirovano na integrovanym radici na desce ABIT s čipsetem nFroce2 i na externim PCI na jinem komplu - se stejnym vysledkem )
Pokud se něco kopíruje s chybami, pak to může mít dvě příčiny:
1) Nestabilní PC - přetaktovaný procesor, chyby v pamětech atp. Doporučuju aspoň 8 hodin Prime95 verze 22.12.1 a nastavit použití co největšího množství RAMky.
2) Chyba v řadiči / v PCI. nForce 2 je hodně problémový čipset, jeho implementace PCI je plná chyb a se spoustou PCI klientů zlobí. Jelikož nForce 2 nemá integrovaný Serial ATA řadič, používají se řadiče právě na PCI. Osobně bych pro tento případ doporučoval:
a) Updatovat BIOS Serial ATA řadiče na nejnovější verzi.
b) Přepnout disk do režimu SATA 1.5 Gb/s (to už předpokládám máš).
c) Vyházet všechny ostatní PCI zařízení, zda se to tím nevyřeší.
Pokud ani to nepomůže, tak leda ten počítač zahodit. Holt NVIDIA čipsety neumí.
. . no ono se to deje na dvou uplne rozdilnych komplech - na tom ABITU a na bx s radicem SATA - je to fakt divny. . . janze jak mam ty data dostat do komplu ?
A su na tom povodnom disku tie subory este stale dobre?
Citace:
Původně odeslal kao
. . no ono se to deje na dvou uplne rozdilnych komplech - na tom ABITU a na bx s radicem SATA - je to fakt divny. . . janze jak mam ty data dostat do komplu ?
"bx" jako Intel 82443BX + PIIX4 ? Pokud ano, tak pořád nelze vyloučit chyby na PCI, která prostě na něco s takovým přenosem, jako je SATA, nemá.
Taky může být chyba v elektronice disk, ale to bys mu musel dát šlehu statickou elektřinou.
Sedí CRC součet těch dat? Pokud ano, chyba je u zdroje, pokud ne, je špatný kabel, RAM, řadič, disk, slabý zdroj, něco hnědého v systému, atd.
Ještě je jedna možnost - a to za předpokladu, že zdrojová i cílová data jsou shodná a problém je jen v BS - vyhodit všechny balíčky kodeků, které tam nejspíš jsou, nainstalovat místo nich FFDShow a BS Player nahradit za pomoci Media Player Classic.
ad chipsety - nForce sice není dokonalý, ale největší problémy byly a dodnes jsou s Utron, VIA Apollo Pro 691, AP133 693, 694(X), KTxxx (vcelku bezproblémově chodil snad jen KT333) a ALi pro PII...
. . jo, CRC sedi, maji stejnou velikost a vsechno, ale z jednoho disku avicka jedou, z druhyho ne . . je to zapeklity . .
Citace:
Původně odeslal kao
. . jo, CRC sedi, maji stejnou velikost a vsechno, ale z jednoho disku avicka jedou, z druhyho ne . . je to zapeklity . .
Pokud sedí fyzický obsah bit po bitu (možnost vyzkoušet např. pomocí CDCheck), pak máš chybně nastavená práva uživatele v OS.
Mam podobny problem. Mám externí Teac PUK 30 200GB. A překopíroval jsem na něj nějaky videa. Menší 300MB mi to přečetlo, ale u 700MB mi to píše taky chybu.
edit.
kontroloval jsem rychlost prenostu HD Tune a asi trikrat mi to pokleslo z cca 25MB/s na 12-16MB/s.To by nemelo mit vliv.
edit. Tak ted jsem otestoval CRC a zadny chybi. Mam zakladni desku Asus AV600. Kdyz chci ten film spustit tak mi MV2Player napise Unknown error (DIV3 MP3). Na mým disku se film normálně spustí.
Pokud otestujete vse jak radil Eagle a nic nepomaha tak bych zkusil jeste toto:
1. HLAVNE NEDAVAT nVidia ovladace pro IDE.
2. Co zatizeni zdroje ???
3. Je pretaktovana sbernice ?
4. A co LIVE distro linuxu, kdyz se to zkopci pod linuxem (treba Slax) - take nemaka ???