divna "pasta" na leadteku 7800 GTX
Zdravim, rozebral jsem chladic na leadteku winfast 7800 GTX a na pametech byla takova (nevim jak to nazvat) jakoby polotuha hmota s tenkou sitovou latkou tak jsem to nejdriv sundal ze tam dam potom klasickou pastu ale kdyz jsem to potom smontoval tak jsem si vsiml ze se cipy nedotykaji chladice. Nevite co to je a jak se tomu nadava? Dik
Re: divna "pasta" na leadteku 7800 GTX
Citace:
Původně odeslal dark_angel
Zdravim, rozebral jsem chladic na leadteku winfast 7800 GTX a na pametech byla takova (nevim jak to nazvat) jakoby polotuha hmota s tenkou sitovou latkou tak jsem to nejdriv sundal ze tam dam potom klasickou pastu ale kdyz jsem to potom smontoval tak jsem si vsiml ze se cipy nedotykaji chladice. Nevite co to je a jak se tomu nadava? Dik
...to nebola pasta, ale teplovodive podlozky => "thermal-pads" ;)
...co som tak narychlo pozrel, v CZ sa daju zohnat napr. ShinEtsu Pad PCS-TC-11 v baleni je 5ks (www.casemodding.cz alebo www.jsc-computers.cz) len neviem ako su hrube => podla vsetkeho by si potreboval asi s hrubkou 1-2mm, na tych e-shopoch ti urcite poradia ;)
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...co som tak narychlo pozrel, v CZ sa daju zohnat napr.
ShinEtsu Pad PCS-TC-11 v baleni je 5ks (
www.casemodding.cz alebo
www.jsc-computers.cz) len neviem ako su hrube => podla vsetkeho by si potreboval asi s hrubkou 1-2mm, na tych e-shopoch ti urcite poradia ;)
jo dik moc :) jeste jsem se chtel zeptat jestli teplovodiva pasta vodi elektrinu kdyby nahodou sem nekde trozku namaz spinavejma rukama nejakej tranzistor nebo neco podobnyho.
Citace:
Původně odeslal dark_angel
jo dik moc :) jeste jsem se chtel zeptat jestli teplovodiva pasta vodi elektrinu kdyby nahodou sem nekde trozku namaz spinavejma rukama nejakej tranzistor nebo neco podobnyho.
...ee teplovodiva pasta je nevodiva ;) kazdopadne myslim, ze nie je az taky problem ocistit tu kartu od zvyskov pasty :cool:
no pozor na nejake oldschoolove pasty,tie boli vodive...ale ak mas nejaku s poslednych rokov,tak ta by vodiva byt nemala...
Citace:
Původně odeslal snapcase
no pozor na nejake oldschoolove pasty,tie boli vodive...ale ak mas nejaku s poslednych rokov,tak ta by vodiva byt nemala...
...ked si napisal "a" tak napis aj "b" => cize napis ake pasty a za akych podmienok boli podla teba vodive :!:
(a dufam ze nenapises striebornu Titan)
No tak nevím jak vám ale mě jednou stříbrná titan pěkně zkratla desku. naštěstí sem to očistil a reklamačku mi vzali.
Citace:
Původně odeslal BananaYoe
No tak nevím jak vám ale mě jednou stříbrná titan pěkně zkratla desku. naštěstí sem to očistil a reklamačku mi vzali.
...uz ideme hodne do OT vzhladom na temu, ale neverim, ze to sposobila ta pasta od titanu - schvalne skus premerat jej vodivost a napis nam vysledok ;) nech tu mame fakty a nie "bachorky" :)
Citace:
...uz ideme hodne do OT vzhladom na temu, ale neverim, ze to sposobila ta pasta od titanu - schvalne skus premerat jej vodivost a napis nam vysledok ;) nech tu mame fakty a nie "bachorky" :)
Videl sem dukladne potreny Palomino 1800+ stribrnou pastou TITAN...kolem vsech kondu nahore u jadra...jelo vesele a nic se mu nedele. Pravda ze je se blbe cistila...ale ze by to neco zkratovalo :mweheh: Nak
Citace:
Původně odeslal Nakadah Al Jaffa
Videl sem dukladne potreny Palomino 1800+ stribrnou pastou TITAN...kolem vsech kondu nahore u jadra...jelo vesele a nic se mu nedele. Pravda ze je se blbe cistila...ale ze by to neco zkratovalo :mweheh: Nak
...kedysi pred X-rokmi bol clanok v Amaterskom radiu o jej vodivosti, takze viem, ako je na tom ;) len som chcel aby skusil BananaYoe otestovat a postnut fakty z jeho merani, kedze sa mu pomocu tej pasty podarilo odpalit dosku :roll:
Citace:
...kedysi pred X-rokmi bol clanok v Amaterskom radiu o jej vodivosti, takze viem, ako je na tom ;) len som chcel aby skusil BananaYoe otestovat a postnut fakty z jeho merani, kedze sa mu pomocu tej pasty podarilo odpalit dosku :roll:
BananaYoe byl spis pán šroubováku :mweheh: ale dosti jiz OT... Nak
No lidi mě to bylo vcelku jedno jenom mi to tvrdil technik u CC že to nejspíš způsobila pasta co byla namrmlaná na něčem u čipsetu.
před tím sem si taky myslel že nevodí a když říkáte že nevodí tak asi máte pravdu a věřím vám. Co z toho plyne? nevěřte technikům
No nechci se hadat asi mate pravdu ale mam treba pastu kde je napsano 75 procent silver a stribro vodi nebo ne?
to co je v tej paste je oxid striebra, nie striebro ako take
Citace:
...co som tak narychlo pozrel, v CZ sa daju zohnat napr.
ShinEtsu Pad PCS-TC-11 v baleni je 5ks (
www.casemodding.cz alebo
www.jsc-computers.cz) len neviem ako su hrube => podla vsetkeho by si potreboval asi s hrubkou 1-2mm, na tych e-shopoch ti urcite poradia ;)
jeste jsem se chtel zeptat proc to tam je proc ten chladic neni primo na pametech s normalni pastou ?
ona má "varistorový" efekt a začne vést až někde při 30-40V asi takže v PC je bezpečně nevodivá...mám to vyzkoušeno