4 Příloh-a(y)
Čím nahradit atyp. větrák?
Nedávno se mi podělal v notebooku větrák a potřebuju poradit, čím ho nahradit.
Rozměry:
9 lopatek
průměr přes lopatky: 38 mm
průměr středu: 15 mm
výška rotoru: 5 mm
celková výška: 8 mm
Nápisy:
AddA (R)
Model AD0405MX-J90
DC 5V 182E
0.20A (CWY17)
EDIT: přidány fotky - jaký větráček by se vešel místo toho původního & jak to uchytit?
Re: Čím nahradit atyp. větrák?
[QUOTE=David Jaša]Nedávno se mi podělal v notebooku větrák a potřebuju poradit, čím ho nahradit.
Rozměry:
9 lopatek
průměr přes lopatky: 38 mm
průměr středu: 15 mm
výška rotoru: 5 mm
celková výška: 8 mm
QUOTE]
co zkusit nejakej fukar z GK ?? tema rozmerama by mohl sedet.. je v podstate uplne jedno jakej tam das, hlavne aby se to s nim dalo poskladat a nebylo to jako lux....
a co moznost opravy puvodniho?
Citace:
Původně odeslal Tinky linky
a co moznost opravy puvodniho?
Nevím - ani nevidím možnost, jak ho bez násilí rozebrat. Navíc to vypadá, že je v <|> motorek, protože když jsem ho z notebooku vykuchal, tak ho něco zastavilo.
Citace:
Původně odeslal J.Wade
co zkusit nejakej fukar z GK ?? tema rozmerama by mohl sedet.. je v podstate uplne jedno jakej tam das, hlavne aby se to s nim dalo poskladat a nebylo to jako lux....
A fukar z které grafiky? Díval jsem se, ale buď jsou moc velký, nebo to jsou 40mm stolní s moc velkým středem. A klidně může být jako lux, protože se stejně spíná jenom po chvíli, kdy jede CPU na 100 %.
Citace:
Původně odeslal David Jaša
A fukar z které grafiky? Díval jsem se, ale buď jsou moc velký, nebo to jsou 40mm stolní s moc velkým středem. A klidně může být jako lux, protože se stejně spíná jenom po chvíli, kdy jede CPU na 100 %.
no jak na to tak koukam tak by tam mohl sedet treba z GF4mx440 presne dost podobnej akorad s rameckem kterej je fakt miniaturni 0.5mm tloustka mam, skoda jen ze je znicenej, daroval bych....
dostat se do něj dá snadno, stačí sloupnout samolepku a pod ní bude možná zazátkovaná díra, ale spíš tam zátka nebude a pod jí je konec hřídelky s takovou zpravidla plastovou segerkou kterou sundáš a vrtulku vytáhneš. Pak záleží na proverdení elektroniky toho větráčku, více na www.pavouk.comp.cz
Casto tam staci dat trochu oleja, aby sa zase roztocil. Problem je v tom, ze ten olej odtial po case zmizne.
V poslednej dobe to robim tak, ze potom tu dieru zalepim - priehladnym tenkym plastom (stvorec vystrihnuty z prvej strany nejakeho zbytocneho dokumentu v hrebenovej vazbe ;D ). Lepim to sekundovym lepidlom tak, aby bol plast prilepeny okolo celeho otvoru a nebola tam ziadna medzera. Zatial sa to osvedcilo.
Niekedy sa stava, ze olej sice pomoze, ale ventilator aj tak vydava vselijake divne zvuky - to vtedy, ked je uz lozisko znicene z toho, ze dlho bezalo nasucho.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Casto tam staci dat trochu oleja...
to jo, ale tady ten větrák u davida se ani nehne(proto by promazání nic neřešilo), když ho připojíš do štávy. Nebo sebou cukne? Ťeď nevím...??
Citace:
dostat se do něj dá snadno, stačí sloupnout samolepku a pod ní bude možná zazátkovaná díra, ale spíš tam zátka nebude a pod jí je konec hřídelky s takovou zpravidla plastovou segerkou kterou sundáš a vrtulku vytáhneš. Pak záleží na proverdení elektroniky toho větráčku, více na
www.pavouk.comp.cz
Pod nálepkou je jenom prolis, asi tam budu muset násilím. Vidím to na nový fan do GF2 nebo GF4 nalepený na původí podložku (aby se tam dal zašroubovat...)
Citace:
Původně odeslal russianblue
to jo, ale tady ten větrák u davida se ani nehne(proto by promazání nic neřešilo), když ho připojíš do štávy. Nebo sebou cukne? Ťeď nevím...??
Ani necukne a smrdí spálenou elektronikou.
Citace:
Původně odeslal David Jaša
Pod nálepkou je jenom prolis, asi tam budu muset násilím.
Ten prolis je prave ta zatka o ktere tam uz psal Tinky linky. Tu je potreba odstranit, treba jehlou, nebo spickou noze.
Dulezite je, jestli sni jde otocit v ruce, pokud je zatuhla, tak je sance promazat. Staci pod zatku kapnout olej a pak mockrat protocit rukou (az pujde lip tak protacet foukanim treba pusou) a pojede mozna dal, ale jestli rikas, ze uz smrdi...:confused:
Ked to smrdi, tak to je zle. Jeden ventilator mi tiez zacal smrdiet - sice fungoval, ale smrdelo to po celej izbe, tak som ho musel vymenit :) Potom som ho rozobral a jedno vinutie bolo skratovane.
40x10mm by tam nevosiel?
http://www.gme.cz/index.php?action=v...ledani=katalog
Ten plast okolo normalneho ventilator by sa dal odstranit.