Nejedou mi RAMky na 400 MHz, prestoze 400 zvladnou
Zdarec,
mam problem. Minuly tyden jsem upgradil a prestoze je jedna RAMka 400 MHz a druha dokonce 566 MHz, tak mi nejedou na vic nez 157 MHz, prestoze mi ta prvni slapala bez problemu v minuly sestave na 436 MHz... ¨
V diskuzi na CZC k moji DFI desce pisou, ze deska spatne cte hodnoty pameti ze SPD a je treba je nastavit rucne dle CPU-Z. I to jsem udelal, ale stejne se nedostanu pres Detecting RAID array, ci neco takovyho... Nevite nekdo jak na to?
Re: Nejedou mi RAMky na 400 MHz, prestoze 400 zvladnou
zkus nastavit nejhorsi casovani z biosu, moduli bys jeste mohl zkusit zvlast... a zkus jit rovnou na 166
Re: Nejedou mi RAMky na 400 MHz, prestoze 400 zvladnou
tech 157 MHz je mysleno DDR, tzn 314, ale stejne... Ted testuju jen tu samotnou Vitestu a bez problemu jede na 524 MHz, dokonce mi s ni jede CPU stabilne na 2620 MHz... Jeste zkusim samotny PQI. To casovani delam presne podle stitku, zmena na horsi nepomaha.
/EDIT: Tak jsem testnul i ty PQI samotny a sok: jedou i na 458 MHz s delickou 150 (4:3)... Jinak kdyz u nich zvednu CAS Latency na 3, tak nenabootuju (bluescreen), ale kdyz ji vratim zpet na 2.5, tak vse bez problemu. Nejaky racionalni vysvetleni? Zkusim tam ted zapojit i tu A-DATA, treba stacilo jen prohodit sloty.
/EDIT2: Herueka... prohodil jsem RAMky ve Slotech, ted je PQI v prvnim a dostal jsem se s nima na 466 MHz :D, tzn ze jsem dosahl jeste dalsich 70 MHz na CPU navic :)