HDD v externím boxu se "nepřihlásí"
Když zapnu 3.5" HDD 160GB v externím boxu Sweex, normálně mi ve WinXP zazní zvuk nově připojeného zařízení, ale v Tomto počítači se neobjeví další HDD. V systray je ikonka pro bezpečné odebrání hardware --> v ní je připojené Zařízení USB, ale postrádá písmenko (např.: "K:").
Dodávám, že to začal dělat po asi 6 - 9 měsících bezproblémového fungování.
Výše zmíněná situace nenastane vždy (v poslední době se to ale děje většinou), vypnutí/zapnutí nepomůže. Prozatím to lze řešit tak, že vytáhnu usb kabel z boxu a znovu zasunu - poté většinou naskočí i "s písmenkem" a bez problémů funguje (čte, zapisuje, nic se neztrácí-aspoň doufám :) ).
Máte někdo podobné zkušenosti? Víte jak to řešit?
Díky jumbo
Re: HDD v externím boxu se "nepřihlásí"
me delal disk neco podobnyho kdyz sem mel spatnej IDE kablik v tom boxu. prece jenom jsem ten disk parkrat vyndaval, zandaval a jak se ten kablik musi dycky poskladat tak to asi nevydrzel a nekde se zlomil/nalomil (prece jenom je to drat a ne lanko). po vymene zas jede bez problemu.
mne tohle taky obcas dela. zejmena ve chvilich, kdy ho pripojim driv nez naskoci/inicializuje se. tj. musim zapnout box, pockat az se roztoci a zachrousta a pak pripojit na usb. pak je to vetsinou OK.
Delalo mi to taky jak rikal hooligan. Me se dokonce zobrazilo i pismeno jednotky, ale najet na disk se mi nepodarilo. Byl spatny kablik IDE.
A je možné, aby byl vadný káblík, když HDD většinou nějak naskočí a pak funguje bez problemu??
no na kabel bych to netipoval,ale za zkousku nic nedas
jinak ja jsem mel tenhle
http://www.alzasoft.cz/d47340/188430...v-stojanek.htm
tak mi to zezacatku taky delalo,ale pak to z niceho nic prestalo a nabehl pokazde
Citace:
Původně odeslal harleymaster
Jo, mám ten stejný. Teď mi právě naběhl už poněkolikáté napoprvé, tak budu ještě nějakou dobu testovat....
Prozatím díky všem
Externí box mi dělal problémy i nadále. Dokonce takové, že jednoho dne už se mi ho, ani po 10 minutách pokusů, připojit nepodařilo. Zkusil jsem box rozdělat, že se mrknu jestli není onen káblík zlomený nebo podobně. Po rozdělání jsem zjistil jenom, že IDE kabel byl značně překroucený (některé drátky byly oddělené a zamotané do sebe; ale ne zlomené!) - asi když se tam ten HDD snažil někdo (že by já?) nastrkat, tak nehleděl na "úpravu".
Drátky jsem porovnal, box opatrně smontoval a od té chvíle startuje napoprvé! Díky za příspěvky
Hmm sorry ze to otvaram ale trocha to suvisi s podobnym problemom. Ja som mla dnes v praci taky isty problem. Akurat ze mi to nerobilo na disku v sufliku ale na USB flash diskoch :) Vie niekto povedat preco? V USB kluci ziadny kablik ktorym by som mohol hybat nemam :D btw na druhom stroji u kolegu mi to slapalo v pohode.
A běžel ten flashdisk už na tom PC, na kterém teď nejede?
Citace:
Původně odeslal jumbo
A běžel ten flashdisk už na tom PC, na kterém teď nejede?
Samozrejme tyzden predtym som si nieco bral z roboty ...
Mam doma hdd box od ViPower a nikdy som ziaden problem nemal
http://www.vipower.com.tw/P_SmartFam...el_no=VP-9258V
Jedine raz ked mi ten uzb box spadol z postele so zapnutym hdd :( ten hdd bol do troch dni mrtvola :cry: Davajte si na to pozor...
Tak to je zcela normalni vlastnost supliku. Proste kdyz ho casto pouzivas (coz je pochopitelny) tak se oddela konektor a suplik muzes vyhodit (nebo konektor vymenit). Ja uz takhle vymenil snad 4 supliky a pak jsem si poridil, USB externi (z ktereho disk nevyndavam, pouze jako celek prenasim) a je klid. :mweheh:
Mam ted problem s boxem RadiSonic Icybox, resp. s HDD Hitachi 7k250 160GB (2 partition: 30GB WinXP & 130GB Data storage). Po zapojeni se disk prihlasi, zazni zvuk pripojeni USB zarizeni, ale neni mu prideleno pismeno... Box je uplne novej, pokud do nej dam oldschool Matrox Diamondmax 15GB, tak vse jede jak ma... Pokud zkusim na jinym PC, tak opet Hitachi nejede a Maxtor jo. V Hitachi samotnym problem neni, jedu z nej normalne na desktopu system...
Nevite nekdo co s tim prosim? jestli to nevyresim nejako rozumne, tak jdu do 2,5" + box, ale to jsou zase vyhozeny penize...
Dik za jakoukoli radu.
[edit]
Ve Spravci disku neni, a nemam vyply ostatni pismena k diskum...
Nedavno sem koupil tento box http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25623 a kdyz jsem do nej dal disk, tak se to taky jakoby rozebehlo, hardware to naslo, nicmene to psalo, ze neni nainstalovan spravne a tudiz ze nebude spravne fungovat. Pak jsem se nekde docetl, ze musim mit disk v boxu nastaven jako master. Tudiz jsem ho "najumperoval" na mastera a fici to jak vitr. Tak to zkuste treba vam to pomuze.
Hu, tak i kdyz jsem mel puvodne disk na Master, tak se nechyt... Stacilo prepnout na Cable select a voilá... vše fachčí :)
Citace:
Původně odeslal Doktor-Prase
Hu, tak i kdyz jsem mel puvodne disk na Master, tak se nechyt... Stacilo prepnout na Cable select a voilá... vše fachčí :)
No vidis, na kazdej ramecek musi byt disk "najumperovanej" jinak. Ja ho musim mit na master, ty na cable select, znamej zase na slave :)
no tak aby se to nepletlo, tak dneska zase nefachalo nic... proste sem jenom zapnul PC a box uz se zase neprihlasil --> hodim jim ho pekne na hlavu, ze chci vymenit za jinej...
Take pouzivam disk v externim boxu a s jeho prihalsovanim je to velmi nahodne. Casto ho to najde hned, nekdy az po nekolika minutach, nekdy vubec a musim ho odpojit a pripojit do USB... proste spolehlivym zarizenim bych to nenazval.