Nejde nainstalovat WinXP na GA K8NSC-939
Cau, kamos ma problem s instalaci WinXP na desku Gigabyte K8NSC-939, vzdy pri kopirovani souboru z bootovaciho CD (jeste v textovem modu) se pocitac sam od sebe resetne. Pry snad vzdy v tom okamziku po nacteni vsech ovladacu a pred objevenim se licencniho ujednani se to resetne, v dobe kdy tam je na chvili cerna obrazovka prej. Nevi nekdo cim by to mohlo byt a co s tim? SATA drivery sme ruzne zkouseli pres F6 nahravat ale to nepomohlo.
Re: Nejde nainstalovat WinXP na GA K8NSC-939
zkusil bych podtaktovat paměti, případně zkusit jinou a potom odpojit disk zda to dojede dál, těžko něco radit když to člověk nevidí přímo...
Dela to i bez pripojenyho disku. Jeste kdyz sem tu desku mel ve svym kompu tak mi to udelalo taky jednou ksyz sem jen zkousel jestli mi funguje WinXP install cd se slipstreamnutym SP2, takze sem tomu nevenoval pozornost. Ja na ty desce XPcka nikdy neinstaloval, mi zustaly pri prechodu z NF2 desky. A normlane sem s tim fungoval 3/4 roku be zproblemu. Nemzue byt problem treba s grafikou? Si pamatuju ze kdysi byval nejaky problem ze nesly nainstalovat windowsy s nejakejma grafikama...
Začal bych Memtestem, je to za chvilku hotové a máš jistotu že ten problém nejsou paměti. Odhaduji že tak 90% problémů s instalací Win odhalí problém s pamětí.
Memtest sem nezkousel, kamos uz koupil jinou desku a nainstaloval to hned bez problemu. Predtim zkousel dvoje ruzny pameti, 3 ruzny grafiky a nic. Uvidim az mi to vrati tak nekde sezenu naky veci a vyzkousim.
Citace:
Původně odeslal MaPa
Memtest sem nezkousel, kamos uz koupil jinou desku a nainstaloval to hned bez problemu. Predtim zkousel dvoje ruzny pameti, 3 ruzny grafiky a nic. Uvidim az mi to vrati tak nekde sezenu naky veci a vyzkousim.
Ja tuhle desku mel a v poho. Podobny problem mi delala asus a8n? procs745, pak sem zjistil ze se musely podtaktovat ramky a jede to v poho :o
Citace:
Původně odeslal MaPa
mě se docela slušně osvedčilo u jednoho kompu který měl naprosto stejný problémy instalovat z jiné optické mechaniky. nevím proč, ale pak to bylo OK