Re: Oprava zdroje z Applu
Skontroluj, ci nie su vyskratovane velke tranzistory a diody a tiez poistku.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Skontroluj, ci nie su vyskratovane velke tranzistory a diody a tiez poistku.
mno nez se pustim do nejakyho testovani tak bych rad zjistil jeslti se tenhle zdroj da spustit "na prazdno" nejakou propjkou jako ATX zdroje pac to ze je vadny mi bylo receno od darce... zavada muze byt nekde jinde
To je pravda...ten zdroj je dost nestandardny. Aky je to mac? Podla toho sa to mozno da najst.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
To je pravda...ten zdroj je dost nestandardny. Aky je to mac? Podla toho sa to mozno da najst.
je na tom napsany "power macintosh 7500/100" jdu badat (muzes taky a pomoct me) ;-)
//EDIT: tak zatim namatkovym merenim je na tom zlutym kabelu 5V (asi stand by)
dik moc konkretne je to tenhle typ http://www.google.com/translate?u=ht...&hl=en&ie=UTF8
ale moje elektro znalosti a schopnosti jsou na to asi trochu kratke
+5VTR bude asi neco jako +5Vsb
PFW - by melo byt power fail warning ale jak to funguje?
+3,3V SENSE - ?ze by nejaka zpetna vazba pro 3,3V vetev?
k cemu je pak - 3,3Vsense?
+5VTR je +5VSB
PFW je nieco ako PWR_OK a /PS_ON v jednom
zkusil jsem spojit PFW se zemi ale zadna zemna...
ale zjistil jsem ze kdyz zdroj pripojim a odpojim ze site tak po chvili tak jako "bzikne"... kdyz se PC zdroj vyzkratuje a pak odpoji ze site tak udela to sami nevim ktera soucastka to dela ale imho je to ta protizkratova ochrana
//edit: na PFW je -5V
to 3,3V sesnse má oddělené obě polarity...protože ůbytek může být i na GND vodiči...zajímavě vychytanej zdroj
PFW by mal byt active-high signal. Nezapojene to asi nezapnes kvoli tym SENSE.
BTW. Jeden Astec mam, ale normalny ATX. Konstrukcia je uplne divna a su tam Astec chipy. Keby bol nejaky z nich zly, tak ho takmer urcite nezozenies.
hmm tak asi nezbyva nez namatkove prezkouset kondy tranzistory atd... super... :rolleyes:
o postupu budu informovat ;)
Kondenzatory asi nebudu zle, videl som tam nejaky United Chemicon, aj dalsie budu asi kvalitne.
Casto byvaju odpalene velke tranzistory alebo diody na chladicoch - diodovy test s pipanim na multimetri najde skoro vsetko :)
Citace:
Původně odeslal Rainbow
BTW. Jeden Astec mam, ale normalny ATX. Konstrukcia je uplne divna a su tam Astec chipy. Keby bol nejaky z nich zly, tak ho takmer urcite nezozenies.
OT: já mám doma zdroj z Compaq PC a taky je úplně jinak dělanej....sou tam dva zvláštní IO o kterých nejde skoro nic sehnat jsou to DNA1001 a DNA1002
pak mám zdroj z DELL OptiPlex166 a je to něco jako ATX má to i ATX konektor ale nemá 3,3V a propojováním nejde nahodit...ale v tom počítači jede
OT: Na Dell zdroje pozor, niektore vyzeraju ako ATX ale konektor je inak zapojeny.
tak jsem se dostal k odpajeni soucastek na chladicich a nejsu si jistej co je tohle za soucastku http://strby.ic.cz/mac/PICT0087.JPG
pls nekdo me nakopnete...
plus to co je vpravo nemam ani potuchy ze by nejaka tepelna pojistka??
to Rainbow: kondy jsou nichicon ;-)
Citace:
Původně odeslal Strby
tak jsem se dostal k odpajeni soucastek na chladicich a nejsu si jistej co je tohle za soucastku
http://strby.ic.cz/mac/PICT0087.JPG
pls nekdo me nakopnete...
plus to co je vpravo nemam ani potuchy ze by nejaka tepelna pojistka??
to Rainbow: kondy jsou nichicon ;-)
termocidlo
a nevis jeste jakou muze mit zavislost?kdyz je teplota ok tak je odpor malej nebo velkej?
STHV82 = MOSFET (neviem, ci P alebo N - treba najst datasheet) 800V, 2mOhm, 5.5A
Citace:
Původně odeslal Rainbow
STHV82 = MOSFET (neviem, ci P alebo N - treba najst datasheet) 800V, 2mOhm, 5.5A
zeby?? http://www.chipinfo.ru/vstock/search...%E9%F2%E8.y=12
P-channel MOSFET, 60V, 12A
Cross reference je 2SK2604 - a je to N-kanal.