Jak je to z VIA KT333, je to dobrý chipset?
Přestavuju synům herní PC (k vánocům) z Celera 333 na Athlona XP 1700+ a deska bude dle doporučení místního prodejce (cena/výkon) MSI K3Ultra2 s tímto chipsetem. Via osobně moc nedůvěřuju, sám mám raději Intel platformu, ale chci si CPU od AMD vyzkoušet (naposledy jsem měl tu čest pouze u 486DX5/133MHz). Na fóru se spíše prozazujete K400, nebo SiS. Co myslíte budou s tím problémy? Sestava: MSI K3U2, XP 1700+, 256MB DDR333, ATI Radeon 9000 64MB, DVD Toshiba, 40GB HDD, 300W case.
A ještě jaký OS na to nacpat, W98SE, nebo XP ?
Re: Jak je to z VIA K333, je to dobrý chipset?
Citace:
Původně odeslal Ladis
Přestavuju synům herní PC (k vánocům) z Celera 333 na Athlona XP 1700+ a deska bude dle doporučení místního prodejce (cena/výkon) MSI K3Ultra2 s tímto chipsetem. Via osobně moc nedůvěřuju, sám mám raději Intel platformu, ale chci si CPU od AMD vyzkoušet (naposledy jsem měl tu čest pouze u 486DX5/133MHz). Na fóru se spíše prozazujete K400, nebo SiS. Co myslíte budou s tím problémy? Sestava: MSI K3U2, XP 1700+, 256MB DDR333, ATI Radeon 9000 64MB, DVD Toshiba, 40GB HDD, 300W case.
VIA chipsetu neduverejes? Neni duvod - duvod je spise k neduvere k nekterym vyrobcum, kteri nemaji prilis dobry support (jako napr. MSI). Mam Epox 8K3A na chipsetu KT333 a mohu ti s klidnym svedomim tuto desku doporucit (eventualne nekterou z jejich modifikaci).
Proč má MSI špatný support ?
Dorf: píšeš: "Neni duvod - duvod je spise k neduvere k nekterym vyrobcum, kteri nemaji prilis dobry support (jako napr. MSI). "
Jáký máš důvod k tomuto tvrzení?
Já používám výhradně desky MSI (už mi prošlo rukama 5 generací jejich desek), sice na intely, ale nemohu si na jejich podporu stěžovat. Bezproblémové, stabilní, výrobce operativně reaguje na svém webu updaty biosů, driverů a podpůrného sw, který světe div se chodí, jak má, (tedy až na pár malých nepodstatných vyjímek s HW monitoringem).
Ale připouštím, že MSI desky s VIA chipsety na tom třeba jsou jinak. Protože VIA chipsety se vyznačovaly mnoha neduhy a chybami.
Re: Proč má MSI špatný support ?
Citace:
Původně odeslal Ladis
Dorf: píšeš: "Neni duvod - duvod je spise k neduvere k nekterym vyrobcum, kteri nemaji prilis dobry support (jako napr. MSI). "
Jáký máš důvod k tomuto tvrzení?
Já používám výhradně desky MSI (už mi prošlo rukama 5 generací jejich desek), sice na intely, ale nemohu si na jejich podporu stěžovat. Bezproblémové, stabilní, výrobce operativně reaguje na svém webu updaty biosů, driverů a podpůrného sw, který světe div se chodí, jak má, (tedy až na pár malých nepodstatných vyjímek s HW monitoringem).
Zkusenosti mam presne opacne... ;D Slusny BIOS k mani az po pul roce, nekvalitni komponenty (napr. dokola omilane bouchajici kondiky - specialita MSI a Abitu).
Re: Jak je to z VIA KT333, je to dobrý chipset?
Citace:
Původně odeslal Ladis
MSI K3Ultra2 bulk verze je nic moc.V XP celkem chodí bez problémů a bez výtuhů,ale PCI řadič HP370 na ní má zřejmě potíže,které se na ostatních čipsetech,které nejsou VIA nevyskytují.Hlavně ve hrách např.SOF2 se často stává pomalé načítání atd.z čehož plyne neplynulé hraní.Na W98SE tam je to rychlejší ale zase mě tam nechodí IE6cz.Tedy chodí,ale vytuhne mi na něm celý systém na reset.Na integrované řadiče disky zapnout nemohu,takže nevím jestli by byly problémy i tady.Správce úloh je dokonale vyčištěný,swap je dokonalý,všechny ozdoby XPéček,který zdržují jsou odstraněny,ale stále to není ono.
BIOS:Paměti na ULTRA,klik2,333MHz vše funguje v pohodě.
SANDRA,HWinfo:výsledky ohromující,ale bohužel to občasné čekání na vzpamatování je dost blbý.Dělám počítače již dost dlouho,ale tohle se mi stalo až na týhle desce.Třeba to byl špatný kus,ale další bych raději nepoužil.Ještě bych měl dodat,že jsem všem PCI kartám vyhradil v biosu IRQ,použil různý finty s ACPI ale bohužel na tuhle desku asi nemám.Třeba na něco časem přijdu,ale viděl bych to spíše na nějakej jinej M/B.MSI K3Ultra2 bulk bych viděl tak v kanclu.Na hry to nebude ono.
Třeba takový The Thing a spuštěná KazaA je naprosto nepoužitelné.
To by se na SIS 745 nemohlo stát,tam je všechno pekelně rychlý i když v testech je min.o 10% pomalejší.Zde je vidět,že testy výkonu ala SANDRA nic neřeknou.
Re: Jak je to z VIA KT333, je to dobrý chipset?
Citace:
Původně odeslal Maca
Citace:
Původně odeslal Ladis
MSI K3Ultra2 bulk verze je nic moc.V XP celkem chodí bez problémů a bez výtuhů,ale PCI řadič HP370 na ní má zřejmě potíže,které se na ostatních čipsetech,které nejsou VIA nevyskytují.Hlavně ve hrách např.SOF2 se často stává pomalé načítání atd.z čehož plyne neplynulé hraní.Ve windows se občas stane,že PC je několik vteřin bez sebe,za chvíli se vzpamatuje,ale to jsem ještě nikdy neviděl,asi na moc PCI karet na tuhle desku.Věřím,že kdyby byly osazeny AGP+1xPCI tak se to nestane.Na W98SE tam je to rychlejší ale zase mě tam nechodí IE6cz.Tedy chodí,ale vytuhne mi na něm celý systém na reset.Na integrované řadiče disky zapnout nemohu,takže nevím jestli by byly problémy i tady.Správce úloh je dokonale vyčištěný,swap je dokonalý,všechny ozdoby XPéček,který zdržují jsou odstraněny,ale stále to není ono.
BIOS:Paměti na ULTRA,klik2,333MHz vše funguje v pohodě.
SANDRA,HWinfo:výsledky ohromující,ale bohužel to občasné čekání na vzpamatování je dost blbý.Dělám počítače již dost dlouho,ale tohle se mi stalo až na týhle desce.Třeba to byl špatný kus,ale další bych raději nepoužil.Ještě bych měl dodat,že jsem všem PCI kartám vyhradil v biosu IRQ,použil různý finty s ACPI ale bohužel na tuhle desku asi nemám.Třeba na něco časem přijdu,ale viděl bych to spíše na nějakej jinej M/B.MSI K3Ultra2 bulk bych viděl tak v kanclu.Na hry to nebude ono.
Třeba takový The Thing a spuštěná KazaA je naprosto nepoužitelné.
To by se na SIS 745 nemohlo stát,tam je všechno pekelně rychlý i když v testech je min.o 10% pomalejší.Zde je vidět,že testy výkonu ala SANDRA nic neřeknou.