-
03/06:Dig. fotak kolem 7000-9000,-Kc s DPH
Ahoj,
rozhodl jsem se koupit DF s cenou 7000-9000,-Kc. Moje pozadavky jsou nasledujici:
- aby byl na SD karty
- opticky zoom 10x nebo 12x
Mezi me favority patri:
no.1) Konica Minolta DiMAGE Z5 http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=50571
2) Panasonic LUMIX DMC-FZ5EG-S http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=51661
Klidne navrhnete i jine modely, ale nechtel bych zadnou velkou mrchu a zase ani zadnou malou vec jen do kapsy.
Jaky je vas nazor na fotaky s akumulatory misto AA baterii? Premyslel jsem o Dimage Z6, ale pry ma hodne spatne nahravani videa a 6MPix je pro me zbytecne. Tech 5MPix bohate dostacuje.
Vyplati se kupovat SD kartu s tou 60x rychlosti?
Bude rozhodovat hlavne cena, nebot budu kupovat i SDkartu, baterie a nabijecku (v pripade fotaku s AA bat.)
diky mnohokrat za pomoc
-
Re: 03/06:Dig. fotak kolem 7000-9000,-Kc s DPH
bral bych toho panasonica...tedka vysla novinka FZ7
ale pokud rikas, ze rozhodujici je cena tak ber FZ5 - za 9270,- je na www.skyfly.cz
-
Bud bych se podival po bazarech na velkych webech, kde se daji sehnat cenuve vyhodne kousky a nebo sel do te FZ5 na megapixel.cz ji maj za 8990,-
SD karta se urcite vyplati koupit vysokorychlostni. I kdyz by ji nevyuzil fotak, ctecka urcite.
-
diky za odpovedi,
Hynchenzo : muzes prosim uvest nejake velke weby? Mel jsi na mysli jarmark, annonce?
-
Ber FZ5, mám doma, na amatérský focení super. Jediný co mě štve je, že se nedá manuálně doostřit. Někdy to při dlohým skle automatika nezvládne.
Má Li-on aku, výdrž výborná, nabíječka součástí. Fotky jsou super, akorátm se
s tím musí člověk naučit:D . Kartu ber určitě rychlou a min 512, koupil jsem jí a dneska bych koupil 1GB.
-
Citace:
Původně odeslal mudboy
diky za odpovedi,
Hynchenzo : muzes prosim uvest nejake velke weby? Mel jsi na mysli jarmark, annonce?
Ty samozrejme take, ale mel jsem namysli spise weby zamerene na foto jako napr. digineff.cz, grafika.cz apod.
-
Citace:
Původně odeslal pety
Ber FZ5, mám doma, na amatérský focení super. Jediný co mě štve je, že se nedá manuálně doostřit. Někdy to při dlohým skle automatika nezvládne.
Má Li-on aku, výdrž výborná, nabíječka součástí. Fotky jsou super, akorátm se
s tím musí člověk naučit:D . Kartu ber určitě rychlou a min 512, koupil jsem jí a dneska bych koupil 1GB.
diky za poznatky, jak rychle stahujes pak fotky z fotaku pri pripojeni pres USB?
Ma Lumix take tu funkci, ze pri foceni s bleskem ve tme si nejdrive blikne LEDkou nebo bleskem, behem toho zaostri a pak teprve foti?
EDIT : v recenzich pisi "prisvetleni LAMP ASSIST", takze to ma.
M.
-
rychlost stahování přes USB jsem nezkoušel, mám čtečku ( 130MB za 40s ).
Pomocnou diodu má a používá jí :D .
Stahování přes USB ti ještě vyzkouším.
edit: přes USB je to podstatně pomalejší - necelý 3 minuty.
-
pety : diky
a jeste posledni otazka:
pokud vyfotim fotku na vysku, obrati ji pri prohlizeni? Uklada informace o otoceni fotky do EXIFu, aby se daly v PC jednoduse otocit a nemuselo se to delat rucne?
diky moc
-
Tak tohle jsem musel vyzkoušet, vůbec jsem to nezaregistroval :D .
No ale funguje to, otáčí se snímky automaticky ( tedy pokud ten software, který
používáš, pracuje s daty EXIF ).>:}
-
pety : diky moc, behem pristiho tydne ho kupuji.
diky moc vsem za pomoc
-
Mam necele dva roky DMC-FZ10 a maximalni spokojenost...
Kazdopadne jsem se chtel zeptat na DMC LZ2 K...?
5,3Mpix
6x opt.z. se stabilizaci
ale hlavni vychytavku je napajeni 2xAA
Muj starej FZ-10 ma jeste akumulator... nevim jak je to s tou FZ** co chces vzit ty, ale podle meho ma mozna take akumulator... Ne ze bych nebyl spokojeny s akumulatorem... mam porad puvodni a vydrz supr, ale z hlediska unifikovanosti by se mi AA napajeni hodilo... Corikate na tenhle LZ2?? je malickej, kompaktni s 2palcovym LCD, predpokladam plne nastavitelny....
-
to -=Ondra=- :
No nevím na co přesně se ptáš, hodláš ho vyměnit za FZ 10 ?
-
Citace:
Původně odeslal pety
to -=Ondra=- :
No nevím na co přesně se ptáš, hodláš ho vyměnit za FZ 10 ?
Vymena asi ne... protoze FZ-10 bych za moc neprodal a myslim, ze to, co bych za to dostal, by neodpovdalo tomu co mi jeste ten fotak dokaze odslouzit... Jsem s nim spokojenej, takze se ho nechci zbavit...
Spis jsem se ptal primo na ten LZ2 jako pripadny KOMPAKTNI doplnek... protoze ma SD a je kompaktni, takze na cesty nebo vylety, kde neni tolik mista po kapsach neco mensiho by se hodilo... 1) mam dobre zkusenosti s PANA-DMC.. 2)Chtel jsem kompat s optickou stabilizaci 3) uchvatil me dost velky zoom na kompakt (6xopt.) 4) ona zminovana napajici moznost pres AA je take zajimava...
-
A kolik jseš ochotnej za toho kompakta utratit ?
-
Citace:
Původně odeslal pety
A kolik jseš ochotnej za toho kompakta utratit ?
Nebyl bych financne omezen pokud bych uz neco kupoval..
-
kdybych měl 10k co chci vrazit do foťáku
1-šel do fuji 9500 z bazaru by se měla dát sehnat +-10k.
www.paladix.cz, škodafoto, aj.
2-nebo bych si koupil za 10k z škodafoto D100 + sklíčko u nás v bazaru tamaron i s analogovým nikonem za 3,5(28-200 po přepočtu +-40-300). Takže za 13,5k budeš mít takovou výbavičku s vyhlídkou na rozšiřování :) navíc ti zůstane analogový telíčko, na pokusy s filmem, nebo když ti bude vadit prodlužování ohniskové vzdálenosti 1,5x u digi.
3-tak za +-6,5k bych si koupil bazarovou A1 od minolty. sice šumí a má dost "hot pixelů", ale sklíčko 28mm tuto nevýhodu v mojich očích vyrovná
--------------
rozhodně se vyhni té Zkové řadě od minolty.
-
tak ted me znami nahlodavaji na FZ7 ... porad jsem na vazkach, jestli se vyplati pridat 2000,-Kc?
-
osobne bych si priplatil za FZ20...